HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van FEBRUARI 2013

 

FEBRUARI 2013

 

 13 berichten

     

Donderdag 28 februari

  Automobilist overleeft botsing en verdrinking

Donderdag 28 februari

 

21-jarige Haagse rijd het water in en verdrinkt

Donderdag 28 februari

 

49-jarige man dood in sloot Nieuwerkerk aan den IJssel

Zondag 24 februari

 

75-jarige man verdronken bij boot

Zondag 24 februari

 

40-jarige Poolse visser verdronken

Woensdag 20 februari

 

Lichaam 56-jarige trucker in water gevonden en weer zoekgeraakt

Woensdag 20 februari

 

69 jarige man uit Hengelo bijna verdronken

Zondag 17 februari

 

Man verdronken bij auto te water in Kamerik

Maandag 11 februari

 

Lichaam aangetroffen in het Markkanaal

Vrijdag 8 februari

 

50-jarige vrouw verdronken in water Geleenbeek

Donderdag 7 februari

 

Drenkeling gereanimeerd in Amsterdam

Donderdag 7 februari

 

Drenkeling naar ziekenhuis gebracht

Maandag 4 februari

 

74-jarige man verdronken in sloot Schijndel

 

Donderdag 28 februari

Automobilist overleeft botsing en verdrinking

HUIS TER HEIDE - Een 43-jarige automobilist afkomstig uit het Drentse Zeijen is donderdag twee keer aan de dood ontsnapt.  Hij werd eerst bijna gespietst toen een houten balk van 4 meter lengte door de voorruit kwam en belandde daarna met de auto op zijn kant in het water van een kanaal. De automobilist  kon zichzelf niet bevrijden. Omstanders die in het water sprongen, lukte dat op het nippertje wel. Dit alles gebeurde bij Huis ter Heide, een buurtschap bij Assen.

De 43-jarige man wilde uitwijken voor een vogel op de weg, verklaarde hij naderhand, en raakte toen de macht over het stuur kwijt. De auto botste op een houten reling van een bushalte, waarvan een lange balk zich door de voorruit boorde en hem net miste.Vervolgens kwam de auto op zijn kant in het naast de weg gelegen kanaal terecht. Omstanders en voorbijgangers wisten de wagen kantelen en de man te bevrijden. De man kwam er vanaf met een nat pak en een paar schrammen, twee engeltjes op zijn schouder gehad, aldus de woordvoerder van politie.

Donderdag 28 februari

21-jarige Haagse rijd het water in en verdrinkt

DEN HAAG - Een 21-jarige vrouw uit Den Haag is donderdagavond verdronken nadat zij met haar auto in het water was terechtgekomen. Dat gebeurde rond 21.10 uur aan de Calandkade in haar woonplaats.

Een aantal voorbijgangers zag de vrouw rond 21.10 uur het water in rijden en probeerden te helpen, tegelijk werd 112 gebeld. De brandweer kwam met groot materiaal en twee duikploegen ter plaatse. De 21-jarige Haagse vrouw werd in de auto aangetroffen. Nadat zij uit de auto is gehaald heeft men nog gereanimeerd,en werd zij naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de nacht is de vrouw overleden aan de gevolgen van het onderwater raken.

Donderdag 28 februari

49-jarige man dood in sloot Nieuwerkerk aan den IJssel

NIEUWERKERK A/D IJSSEL - Donderdagmiddag is in het water bij bedrijventerrein De Vijf Boeken het lichaam van een 49-jarige man uit die plaats gevonden. De man is woensdagavond niet thuisgekomen.

Zijn vrouw heeft rond het middaguur de politie gemeld dat haar man vermist is. De man had  medische klachten, mede hierdoor is men direct een zoekactie gestart. Zijn vrouw vond hem in een sloot vlakbij een bankje waar zijn pet lag. Direct is de politie verwittigd die stopte met zoeken en ter plaatse kwam. Na onderzoek is vastgesteld dat de man vrijwel zeker tijdens plassen onwel is geworden en in de koude sloot is gevallen. Helaas is dat de man noodlottig geworden.

Zondag 24 februari

75-jarige man verdronken bij boot

SNEEK - Zondagmiddag is een 75-jarige man verdronken bij zijn boot. De man was volgens zijn familie in de ochtend naar zijn boot vertrokken, die daar gemeerd ligt. Toen de man rond het middaguur spoorloos bleek heeft men de politie ingeschakeld.

Rond twee uur werd het lichaam van de 75-jarige man in het water aangetroffen. De politie heeft gezorgd dat het lichaam werd geborgen en is direct met een onderzoek gestart. Er zijn daarbij geen aanwijzingen gevonden die wijzen op een misdrijf, men vermoed dat de man per ongeluk te water is geraakt. Daarmee is de zaak voor de politie gesloten.

Zondag 24 februari

40-jarige Poolse visser verdronken

AMBT DELDEN - Zondagmiddag is een dode Poolse man uit het water gehaald in het Overijsselse Ambt Delden. Het gaat om een 40-jarige Poolse man die afgelopen nacht verdween toen hij met een groepje Poolse vrienden ging vissen.

Zondagochtend alarmeerden de Poolse vrienden via een bewoner van een huis in de buurt omdat een van hun maten werd vermist. Na een zoektocht werd de man levenloos in het water aangetroffen. Inmiddels is het lichaam geborgen en stelt de politie een onderzoek in.

Woensdag 20 februari

Lichaam 56-jarige trucker in water gevonden en weer zoekgeraakt

Verdronken  chauffeur valt bij berging wagen in snelstromende rivier. Het lichaam van Robby Faasen, een 56-jarige vrachtwagenchauffeur afkomstig uit Lekkerkerk die sinds 2 weken spoorloos  van de aardbodem leek verdwenen, is in Duitse rivier gevonden en door een ongelukkig toeval meteen weer verdwenen in het water.

De vrachtwagen van Robby Faasen werd maandag in de rivier de Weser bij Schweringen, stromend tussen Bremen en Hannover, gevonden. Toen een kraan de truck uit het water hees, brak de cabine eraf. Het stoffelijk overschot van Robby Faasen viel eruit, belandde in de rivier en werd meegenomen door het snelstromende water. Het hele drama gebeurde onder de toeziende ogen van familieleden. Die waren die dag juist naar Schweringen gekomen om naar Robby Faasen te zoeken.

Hulpdiensten hebben dinsdag met duikers en een helikopter de rivier afgezocht. Zonder resultaat, het lixhaam van Faasen werd vooralsnog niet gevonden. Op 6 februari had de chauffeur voor het laatst telefonisch contact met het thuisfront.

Woensdag 20 februari

69 jarige man uit Hengelo bijna verdronken

Enschede - De man die afgelopen maandagochtend in Enschede in het water werd aangetroffen, blijkt een 69-jarige man uit Hengelo. Uit onderzoek zijn geen aanwijzingen gebleken die duiden op een misdrijf, men gaat uit van een noodlottig ongeval. De man verblijft nog altijd in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Daar de man buiten bewustzijn was en men geen identiteit kon vaststellen heeft men een foto van de man gepubliceerd. Familie van de man die de foto herkende hebben zich woensdagochtend bij de politie gemeld. Men stelt nog wel een onderzoek in hoe de man te water is geraakt.

Zondag 17 februari

Man verdronken bij auto te water in Kamerik

WOERDEN - Zondagochtend is In Kamerik een automobilist verdronken. De 41-jarige bestuurder reed bij de van Teylingenweg het water in. De drenkeling  uit Loenen aan de Vecht overleed  in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn te water raking.

Passanten die dit zagen gebeuren grepen snel in en wisten het slachtoffer met vereende krachten te bevrijden. Hierbij is de auto door een trekker op de kant getrokken. Brandweer duikers hebben nog gezocht naar eventueel andere inzittenden, deze werden niet aangetroffen. Getuigen verklaarden dat de man mogelijk te hard heeft gereden. Hij zou bij een bruggetje de macht over het stuur hebben verloren.

Maandag 11 februari

Lichaam aangetroffen in het Markkanaal

Terheijden - In het Markkanaal in Terheijden is maandagmorgen door een voorbijganger een stoffelijk overschot aangetroffen. Direct heeft de man de autoriteiten verwittigd.

Het lijk dreef in het kanaal tussen Oosterhout en Terheijden. De politie heeft de identiteit niet bekend gemaakt. De brandweer heeft rond 11.00 uur maandagmorgen het lichaam uit het water gehaald, de politie zal nog onderzoek verrichten.

Vrijdag 8 februari

50-jarige vrouw verdronken in water Geleenbeek

MUNSTERGELEEN - In het water van de Geleenbeek in Munstergeleen, vlakbij de Pater Karelhoeve, is vrijdagmiddag het lichaam van een vrouw aangetroffen.

Een wandelaarster zag de50-jarige vrouw in het water drijven en schakelde onmiddellijk de politie in. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het om een misdrijf gaat. Het onderzoek richt zich nu op hoe de vrouw te water is geraakt.

Donderdag 7 februari

Drenkeling gereanimeerd in Amsterdam

Amsterdam - Donderdagmiddag is een persoon te water geraakt ter hoogte van de Kwekerij van Pantar aan de Seineweg. De drenkeling is op het droge gehaald door de brandweer en vervolgens door ambulanciers gereanimeerd.  De drenkeling is nog naar het ziekenhuis vervoerd, hoe het gaat is niet bekend.

Donderdag 7 februari

Drenkeling naar ziekenhuis gebracht

AAGTEKERKE - Donderdagavond is bij het Kalfhoeksepad in Aagtekerke een persoon te water geraakt. De drenkeling is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter werd afbesteld.

Nadat voorbijgangers hadden gemeld dat iemand in het water lag, zijn de hulpdiensten ingeschakeld. De drenkeling heeft ongeveer een half uur in het water gelegen. De drenkeling is door omstanders en hulpdiensten op de kant gehaald. De drenkeling is ernstig onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht voor herstel.

Maandag 4 februari

74-jarige man verdronken in sloot Schijndel

SCHIJNDEL - Maandagochtend is in een sloot aan de Oude Dijk in Schijndel het lichaam van een 74-jarige man uit Sint Oedenrode gevonden. Een wandelaar trof het lichaam rond elf uur drijvend met het gezicht naar beneden aan in het water nadat zijn hond begon te blaffen aan de slootkant.

Het lichaam werd door hulpdiensten uit de sloot gehaald en naar het mortuarium gebracht. Uit onderzoek is vastgesteld dat de man een natuurlijke dood is gestorven en er geen misdrijf is gepleegd. Volgens regelmatige wandelaars daar stond er al een tijdje een auto geparkeerd dichtbij de plek waar de man werd gevonden. Het is nog niet bekend of de auto toebehoorde aan de man uit Sint Oedenrode.