HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2013

 

APRIL 2013

 

 10 berichten

     

Dinsdag 30 april

 

Vijf man te water bij omslaan rubberboot

Woensdag 24 april

 

Man verdronken bij Franeker scheepswerf

Zondag 21 april

 

Paraglider verdronken in de Vecht

Zaterdag 20 april   Man in Loosdrechtse plassen verdronken

Vrijdag 19 april

 

Lichaam gevonden in Waal bij Nijmegen

Maandag 15 april

 

Bejaarde watersporters uit water gered

Zondag 7 april

 

Vrouw dood door val in sloot Stolwijk

Vrijdag 5 april

 

Vermiste duiker Grevelingen gevonden

Donderdag 4 april

 

Dode vrouw uit Westlandgracht gevist

Maandag 1 april

 

30-jarige duiker vermist in Grevelingenmeer

 

Dinsdag 30 april

Vijf man te water bij omslaan rubberboot

Stellendam - Dinsdag kwam om 16.20 uur bij het Kustwachtcentrum Den Helder een melding van een omgeslagen rubberboot op het Haringvliet. De melding was doorgezet door de VRR, alarm werd gemaakt voor KNRM reddingstation Stellendam en de reddingsbrigade van Hellevoetsluis.

Bij de rubberboot aangekomen werden er 5 mensen uit het water gevist door de KNRM. Deze werden vervoerd naar Stellendam en nagekeken door ambulance medewerkers op onderkoeling en andere nare zaken. Inmiddels maken de varensgasten het goed en is de rubberboot door de Hellevoetse reddingsbrigade geborgen.

Woensdag 24 april

Man verdronken bij Franeker scheepswerf

FRANEKER - Woensdagochtend rond 10.00 uur kwam een melding bij de politie binnen dat er bij scheepswerf Talsma aan de Edisonstraat in Franeker iemand in het water dreef.

Toen gealarmeerde hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat de man inmiddels was overleden. Brandweerduikers hebben het lichaam geborgen. De politie zal nog nader onderzoek verrichten maar men gaat uit dat de man per ongeluk te water is geraakt en verdronken. De identiteit van de verdronken man blijkt van de sinds eind maart vermiste Harm Jan van Dijk (21).

 

Zondag 21 april

Paraglider verdronken in de Vecht

DALFSEN - Een man met paraglider is eind van de middag verdronken nadat hij ter hoogte van Dalfsen in rivier de Vecht was neergekomen. Een getuige zag vanuit een uitkijktoren de paraglider neerstorten in het water en alarmeerde de hulpdiensten.

De duikploeg van brandweer Zwolle, diverse politie eenheden en de ambulancedienst werden zondag gealarmeerd voor een waterongeval.  In eerste instantie zou het om een motorrijder te water gaan, het bleek te gaan om een paraglider die in het water was gestort.

Bij aankomst van de eerste hulpverleners bleek de drenkeling al overleden. Hulpverleners van de  brandweer, die zeer snel ter plaats was, kon helaas niet meer levensreddend optreden. De luchtvaartinspectie en politie zullen onderzoek doen naar de toedracht van dit ongeval.

Zaterdag 20 april

Man in Loosdrechtse plassen verdronken

LOOSDRECHT - In de Loosdrechtse Plassen is zaterdagmiddag rond 14.45 uur het lichaam van een dode man gevonden. Buurtbewoners vonden zijn lichaam en sloegen alarm. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse zoals de brandweer, politie met helikopter en ambulance. Ook enkele duikers hielpen mee om het lichaam aan land te krijgen.

Wat precies de doodsoorzaak van de drenkeling was, moet een schouwarts in het ziekenhuis vaststellen. Men heeft nog wel geprobeerd de man te reanimeren, maar dat bleek niet meer mogelijk. Het vermoeden rijst dat de man door een windvlaag in de omgeving van het Robinson Crusoe-eiland te water is geraakt of onwel is geworden en daardoor te water is geraakt.

Vrijdag 19 april

Lichaam gevonden in Waal bij Nijmegen

NIJMEGEN - vrijdagochtend is in de Waal ter hoogte van de spoorbrug in Nijmegen een stoffelijk overschot aangetroffen. Het lichaam werd gevonden door varende medewerkers van Rijkswaterstaat. Het lichaam is meegesleept naar de Waalhaven het uit het water is gehaald.

Het stoffelijk overschot moet al langere tijd in het water hebben gelegen. De politie doet onderzoek naar de identiteit  en doodsoorzaak van de drenkeling. Het gebeurd regelmatig dat in de bocht van de Waal bij Nijmegen lichamen aanspoelen door de snel stromende rivier. Meestal na hogere waterstand en vaak zijn dit Duitsers die hier worden aangetroffen.

Maandag 15 april

Bejaarde watersporters uit water gered

Grou -Twee Duitse watersporters zijn zondagavond uit het water van het Prinses Margrietkanaal gered en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Het echtpaar is te water geraakt in het Prinses Margrietkanaal bij Grou tijdens het afmeren van hun huurschip. Het schip bleek nog in zijn vooruit te staan bij aanmeren. Zij hebben getracht het schip nog tegen te houden maar zijn daarbij in het water beland.

De boot is bij het doorvaren met een ander schip in aanvaring gekomen. De schipper van de aangevaren boot wist op de huurboot te springen en de boot af te meren. Het bevreemde de man dat er geen personen aan boord waren, via 112 is direct een zoekactie gastart met een boot en helikopter. Het echtpaar werd even later in het water gevonden met behulp van andere booteigenaren. Het bejaarde echtpaar is uit het water gehaald en met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht.

Zondag 7 april

Vrouw dood door val in sloot Stolwijk

VLIST - Een bejaarde vrouw is zondag in Stolwijk overleden nadat ze tijdens een wandeling in de sloot was gevallen. De echtgenoot van de vrouw die dementerend was sloeg alarm toen ze na een uur nog niet thuis was van haar wandeling.

Na een korte zoekactie vond de brandweer de vrouw uiteindelijk in een sloot aan de In de Bogerd. De vrouw is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De politie gaat na onderzoek uit van een noodlottig ongeval.

Vrijdag 5 april

Vermiste duiker Grevelingen gevonden

SCHARENDIJKE - De 30-jarige duiker uit Wolphaartsdijk die sinds maandag was vermist in het Grevelingenmeer in Zeeland, is gevonden. Duikers van de marine vonden vrijdag het stoffelijk overschot op de bodem van het Grevelingenmeer.

Brandweerduikers  zochten eerst naar hem, maar dat leverde niets op. Het zicht was te slecht en het water was op sommige plekken 50 meter diep. Ingeschakelde Marineduikers moesten hun collega-militair gaan zoeken. Het lichaam werd vrijdag gevonden,  Vrijwel op de plek waar de mannen te water waren gegaan.

 

Donderdag 4 april

Dode vrouw uit Westlandgracht gevist

AMSTERDAM - Donderdagmorgen heeft de politie op aanwijzing van een voorbijganger het lichaam van een dode vrouw in het water van de Westlandgracht aangetroffen.

Om 12.30 uur hebben duikers het lichaam van de vrouw uit het water geborgen, dit was ter hoogte van de Theophile de Bockstraat. Onderzoek moet aantonen wie het slachtoffer is, ook word onderzocht of er mogelijk een misdrijf is gepleegd.

Maandag 1 april

30-jarige duiker vermist in Grevelingenmeer

SCHARENDIJKE - De 30-jarige duiker uit Wolphaartsdijk was maandagmorgen rond 08.00 uur samen met een duikmaat het water bij Scharendijke in gegaan. De buddy kwam om 09.30 uur in het duikcentrum van Scharendijke melding maken van de vermissing. Hierop zijn de hulpdiensten gealarmeerd.

Er is direct een grote zoekactie op touw gezet, KNRM Ouddorp vorr met twee boten en er is een Sonarboot uit Terneuzen ingezet. Een Belgische Seaking reddinghelikopter zocht het gebied af vanuit de lucht. Aan het begin van de middag is de reddingshelikopter zonder resultaat teruggekeerd naar BelgiŽ. Later op de middag staakte ook de KNRM de zoektocht.

Er is helaas zonder succes met drie boten, twee duikploegen, een sonarboot en een Belgische zoekhelikopter gezocht in het Grevelingenmeer. Tot aan het einde van de middag is nog gezocht met een sonarboot. Rond 15.00 uur zijn twee duikers in het water gegaan naar aanleiding van beelden van de sonarboot. De duikers hebben vervolgens niets aangetroffen.