HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van SEPTEMBER 2012

 

SEPTEMBER 2012

 

 berichten

     

Donderdag 27 september

  Watersporter verdronken in IJsselmeer

Maandag 24 september

 

41-jarige vrouw uit Canada verdronken in Noordwijk

Zondag 23 september   Watersporter verdronken in haven Almere

Zaterdag 22 september

 

RIB-Experience gestrand op zee, 51 mensen in veiligheid gebracht!

Vrijdag 21 september

 

Lichaam man uit Amsterdamse gracht gevist

Woensdag 19 september

  Vrouw verdronken in te water geraakte auto

Maandag 17 september

  Peuter verdronken na val in beek achter woning

Zaterdag 15 september

  Kantje boord met onderkoelde kanoŽr

Vrijdag 14 september

 

Man overboord en vermist in Maasmond

Dinsdag 11 september

 

21-jarige Randy Marijnissen verdronken in Wilhelminakanaal

Maandag 10 september

 

Vrouw verdronken in Rembrandtpark

Maandag 10 september

 

Drenkeling Scheepvaartmuseum overleden

Maandag 10 september

 

27-jarige Haarlemmer verdronken bij Bloemendaal aan Zee

Zondag 9 september

 

Drenkeling gereanimeerd bij Scheepsvaartmuseum

Maandag 1 september

 

Sportduikers vinden dode man op bodem recreatieplas

 

Donderdag 27 september

Watersporter verdronken in IJsselmeer

DEN OEVER - Een 60-jarige Watersporter uit Leiden is donderdag aan het begin van de middag dood gevonden naast zijn zeiljacht in het IJsselmeer. De man droeg een zwemvest en zat met een lifeline vast aan het jacht.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) trof de man ter hoogte van het monument op de Afsluitdijk aan na een melding. De man, die een zwemvest droeg en met een lijn vast zat aan het zeiljacht, deed mee aan de wedstrijd 200 Myls Solozeilen. Het zeilschip was aan de grond gelopen en de KNRM vermoedt dat de 60-jarige man heeft geprobeerd het jacht zelf los te maken. Het lichaam is overgebracht naar Den Oever.

Maandag 24 september

41-jarige vrouw uit Canada verdronken in Noordwijk

Noordwijk - De 41-jarige vrouw was sinds maandagnacht vanaf  03.00 uur niet meer op haar hotelkamer aan het Pickeplein in Noordwijk. Haar man waarschuwde om 10.00 uur de hulpdiensten.  Een uur eerder had men een handtas in zee was aangetroffen, met documenten van de 41-jarige Canadese vrouw. Mede hierdoor werd direct een zoekactie in zee gestart.

Het Kustwachtcentrum alarmeerde vervolgens reddinghelikopters, reddingboten en de Reddingsbrigade. Ook het Korps Landelijke Politie Diensten heeft met een politiehelikopter en waterscooter assistentie verleend.

Twee uur na de melding, om 12.15 uur werd het levenloze lichaam van de 41-jarige vrouw op zo'n 2,5 mijl in zee ter hoogte van de Duindamse slag gevonden door de Defensie-helikopter van vliegbasis Leeuwarden. Het stoffelijk overschot van de 41-jarige Canadese vrouw is door de reddingboot van Katwijk geborgen en naar de wal gebracht. De politie gaat uit van zelfdoding.

Zondag 23 september

Watersporter verdronken in haven Almere

Een schipper van een jacht zag zondagmiddag in het water van de jachthaven aan de Sluiskade het lichaam van een man drijven. Direct na de vondst heeft de man de politie gewaarschuwd, deze heeft een groot onderzoek gestart en de jachthaven werd voor een groot gedeelte afgezet.

Het slachtoffer blijkt een watersporter uit die haven te zijn. Vermoedelijk is de man zaterdagnacht na afloop van een feestje van het 35-jarig bestaan te water geraakt toen hij naar zijn boot wilde gaan. Het betreft een man uit Almere, de politie gaat niet uit van een misdrijf.

Zaterdag 22 september

RIB-Experience gestrand op zee, 51 mensen in veiligheid gebracht!

 

KNRM reddingboten uit Westkapelle en Breskens zijn deze middag om 13.45 uur uitgevaren voor een aantal RIBís welke in de problemen waren gekomen op de Rassen. In een gecoŲrdineerde actie van de reddingsboten Christien en Steur lukte het om alle opvarenden en power boats naar Breskens te varen. 13 kletsnatte personen zijn opgevangen in een loods van een jachtwerf waar ze droge kleding kregen. Verder bleven zij ongedeerd. Eťn persoon is met rugklachten nagekeken door het personeel van een ambulance.

De melding betrof dat er 6 Rigid Inflatable Boats (RIBís) gestrand zijn met in totaal  25 personen aan boord. Direct heeft de KNRM reddingboot koers gezet richting de Rassen in de noordelijke monding van de Westerschelde.Ter plaatse blijkt het om in totaal 11 RIBís te gaan, waarvan er nog maar twee vast zitten. Vrij snel komt er daarvan al ťťn los.

 

Als ook de laatste RIB los is kan reddingboot Steur van Westkapelle terug naar station.Reddingboot Christien zet koers naar Breskens met 14 geredden in het stuurhuis. Alle RIBís volgen in haar kielzog.

 

Eenmaal in Breskens aangekomen wordt de persoon met rugklachten gelijk overgedragen aan de gereed staande ambulance. De 13 kletsnatte personen worden opgevangen in de loods van Breskens Yacht Service, waar medewerkers van de jachtwerf ze gelijk voorzien van droge kledij.  Kortom, 11 RIBís met 51 personen in veiligheid gebracht! bron&foto: KNRM Breskens

Vrijdag 21 september

Lichaam man uit Amsterdamse gracht gevist

Amsterdam - Rond 15.00 uur werd het lichaam waargenomen door voorbijgangers die direct melding maakte bij hulpdiensten. Het lichaam dreef in het water bij de Bilderdijkkade in Amsterdam west. De politie heeft gezorgd dat het lichaam uit het water werd gehaald. De identiteit van de man is nog niet vrijgegeven door de politie, men onderzoekt tevens de toedracht van te water raken.

Woensdag 19 september

Vrouw verdronken in te water geraakte auto

Leiden - Een vrouwelijke inzittende van een auto die woensdagochtend te water is geraakt in de Oude Rijn bij de Admiraal Helfrichweg, is overleden.

De bestuurder meldde zich om 05.30 uur bij het politiebureau. Via de intercom vertelde hij aan dienstdoende agenten van bureau Langegracht dat hij samen met zijn vriendin met de auto te water was geraakt. De man was drijfnat en bibberde door onderkoeling, hij kon niet zeggen waar het precies had plaatsgevonden.

Diverse politie eenheden en het gewaarschuwde duikteam van de brandweer hebben ter plaatse gezocht naar de vrouwelijke inzittende van de auto. Om 06.10 uur is de vrouw vlakbij de auto gevonden en op de kant gehaald. Hulpdiensten hebben de vrouw ter plaatse gepoogd te reanimeren waarna ze met een spoedtransport naar het Leids Ubiversitair Medisch Centrum is gebracht. De vrouw bleek in het ziekenhuis overleden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit ongeval.

Maandag 17 september

Peuter verdronken na val in beek achter woning

Ootmarsum - Een bijna tweejarige peuter die zondagmiddag (bijna)verdronken was in de Molenbeek in Ootmarsum, is alsnog overleden in het ziekenhuis in Enschede.

De Molenbeek stroomt achter het ouderlijk huis van het meisje. Het is onbekend hoelang het meisje in het water heeft gelegen. Het 2-jarig meisje was even aan de aandacht van de ouders ontsnapt. De vader heeft het meisje uit de Molenbeek gehaald en gestart met de hulpverlening. Gearriveerde ambulanciers en het trauma team hebben de peuter nog gereanimeerd. Het meisje is met spoed per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede gebracht, waar zij later die middag is overleden.

 

Zaterdag 15 september

Kantje boord met onderkoelde kanoŽr

West-Terschelling - Zaterdagmiddag is een ernstig onderkoelde kanoŽr gered door de KNRM reddingboot Arie Visser. Bemanningsleden van de reddingboot vingen flarden op van een marifoon gesprek tussen de verkeerscentrale Brandaris en een groep kanoŽrs. Er blijkt wat aan de hand te zijn.

Een van de kanoŽrs blijkt last te hebben van zeeziekte en is ernstig onderkoeld. Snel wordt er door de redders koers gezet richting de kanoŽrs. Na 10 minuten varen arriveert de reddingboot Arie Visser bij de groep kanoŽrs. Het is snel duidelijk om welke kanoŽr het gaat, een van de kanoŽrs zit in elkaar gedoken in haar kano en wordt met moeite overeind gehouden door twee andere kanoŽrs.

Met behulp van de drenkelingenklep wordt de vrouw aan dek gebracht. De vrouw is inderdaad ernstig onderkoeld en niet aanspreekbaar. Snel wordt ze ingepakt op de onderkoeling brancard, en koers gezet naar de wal

Na enkele minuten varen arriveert de reddingboot Arie Visser in de jachthaven van Vlieland en wordt de vrouw overgedragen aan het gereed staande ambulancepersoneel. In de ambulance wordt de vrouw verder onderzocht. Enige tijd later komt het goede nieuws dat ze het naar omstandigheden goed maakt en dat ze naar een verzorgingstehuis zal worden gebracht om daar weer op te warmen. De redders hadden niet veel later moeten komen.

Vrijdag 14 september

Man overboord en vermist in Maasmond

Vrijdagmiddag rond 15.45 uur werd vernomen via de marifoon dat er zojuist een man over boord was van het vrachtschip Bulk Australia ter hoogte van de Maas 3 boei in de Nieuwe Waterweg. Aanwezige personeel van het loodswezen voeren onmiddellijk uit met drie tenders, kort hierop vertrok ook de KNRM reddingboot Jeanine Parqui uit de Berghaven.

Ter plaatse waren ook schepen van het havenbedrijf en politie om naar de drenkeling uit te kijken, totaal waren 12 kleine vaartuigen betrokken bij deze zoekactie. Vanaf Leeuwarden kwam een SAR helikopter van de luchtmacht voor zoeken vanuit de lucht, afgewisseld door de SAR helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (loodsheli). De zoekactie werd om 18.00 uur beŽindigd zonder resultaat. Men gaat ervan uit dat de drenkeling verdronken is.

Dinsdag 11 september

21-jarige Randy Marijnissen verdronken in Wilhelminakanaal

OOSTERHOUT - Buurtbewoners vonden even voor negen uur dinsdagmorgen een lichaam in het Wilhelminakanaal ter hoogte van de Erik Pinksterblomstraat in de wijk Vrachelen. Er zijn geen directe aanwijzingen voor een misdrijf zodat men er vanuit gaat dat de 21-jarige jongen verdronken is in Wilhelminakanaal.

Het blijkt te gaan om de 21-jarige Randy Marijnissen uit Oosterhout die sinds vrijdagavond spoorloos verdwenen leek. De ouders van Randy alarmeerden afgelopen weekend de politie, Randy zou vrijdagavond van Oosterhout naar Breda zijn gegaan maar sindsdien was niets meer van hem vernomen. Om even over twaalf heeft Randy voor het laatst een bericht op zijn telefoon bekeken. Sindsdien heeft niemand iets van hem gehoord, normaal gesproken laat hij aan zijn moeder weten waar hij naartoe gaat, aldus zijn vader.

Maandag 10 september

Vrouw verdronken in Rembrandtpark

AMSTERDAM -  In een vijver in het Amsterdamse Rembrandtpark is maandagmorgen rond 0.00 uur een het stoffelijk overschotvan een vrouw aangetroffen. Een wandelaar zaghet lichaam van de vrouw drijven en alarmeerde de politie. De identiteit van de vrouw is nog niet vrijgegeven. De politie vermoed geen misdrijf.

Maandag 10 september

Drenkeling Scheepvaartmuseum overleden

AMSTERDAM - De drenkeling die zondagmiddag uit het water bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is gereanimeerd, is overleden.

De drenkeling werd zondagmiddag rond 17.00 uur opgemerkt en uit het water gehaald. De man is nog gereanimeerd door de hulpdiensten en naar het ziekenhuis gebracht, daar is de drenkeling vannacht overleden.

Het blijkt om een toeschouwer te gaan van de City Swim die gisteren door de grachten voerde. Men vermoed dat de man van het ponton in het water is beland en is verdronken nadat hij verstrikt raakte in touwen die de pontons bijeen hielden.

Maandag 10 september

27-jarige Haarlemmer verdronken bij Bloemendaal aan Zee

BLOEMENDAAL AAN ZEE Een 27-jarige man uit Haarlem die zondagmiddag was gaan zwemmen bij Bloemendaal aan Zee is daarbij verdronken.

De man was met vrienden op het strand en is alleen verkoeling gaan zoeken en het water in gegaan. Korte tijd later zag iemand vanaf het strand een lichaam in het water zag drijven en waarschuwde de reddingsbrigade die in de buurt was. De Reddingsbrigade hebben de man direct uit het water gehaald en gereanimeerd. Hulpdiensten, waaronder leden van de traumahelikopter hebben de de redding voortgezet. De drenkeling is nog met spoed naar het VU Ziekenhuis in Amsterdam vervoerd, maar heeft het helaas niet gered.

Zondag 9 september

Drenkeling gereanimeerd bij Scheepsvaartmuseum

AMSTERDAM -  Na afloop van de City Swim zwemtocht door de grachten van Amsterdam is zondagmiddag een man in kritieke toestand uit het water gehaald. Bij het opruimen van de afzettingen troffen medewerkers van Waternet rond 16.45 uur de drenkeling bewusteloos in het water bij het startpunt van het evenement.

De drenkeling is ter plaatse gereanimeerd en met spoed in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Men weet niet of de men heeft meegezwommen met de City Swim zwemtocht.

Maandag 1 september

Sportduikers vinden dode man op bodem recreatieplas

BEST -  Sportduikers hebben maandagmiddag bij toeval het lichaam van een man op de bodem van recreatieplas Aquabest gevonden. De politie vermoed dat het gaat om Simo Bayane uit Veldhoven die al anderhalf jaar vermist is geweest.

De politie heeft geen aanwijzingen dat het om een misdrijf gaat. Simo Bayane werd vermist na bezoek aan een nieuwjaarsfeest op 1 januari 2011 in de strandclub op Aquabest. Er is na zijn vermissing uitgebreid in en bij het water van de recreatieplas gezocht maar dat leverde tot op heden geen resultaat op.