HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van OKTOBER 2012

 

OKTOBER 2012

 

14 berichten

     

Woensdag 31 oktober

 

Zoekactie op zee voor vermiste zwemmer

Dinsdag 30 oktober

 

Duiker uit Veendam verdronken bij schoonmaken schip

Maandag 29 oktober

 

Man verdronken in waterbassin Landgraaf

Maandag 29 oktober

 

Man verdronken in Vlaardingse haven

Vrijdag 26 oktober

 

Man redt 31-jarige vrouw uit Waterweg

Dinsdag 23 oktober

  82-jarige man uit Stein verdronken in haven

Woensdag 18 oktober

 

Oefening met surfer wordt grote zoekactie

Zondag 7 oktober

 

Dronken fietser van verdrinking gered

Zaterdag 6 oktober

 

Man overboord bij aanvaring aak en zeiljacht

Donderdag 4 oktober

 

In Waal gevallen vrouw nipt gered

Woensdag 3 oktober  

2-jarige jongen alsnog overleden na val te water

Woensdag 3 oktober

 

Automobilist door passanten gered van verdrinking

Maandag 1 oktober

 

Peuter zeer kritiek uit water gehaald

 

Woensdag 31 oktober

Zoekactie op zee voor vermiste zwemmer

WESTLAND - Woensdagochtend 31 oktober is een grote zoekactie naar een vermiste zwemmer voor de kust van Monster opgestart. Rond 10.30 uur woensdagochtend werden op het strand bij het Molenslag kledingstukken gevonden, waarvan onbekend was van wie deze waren. De reddingsbrigade en politie hebben hierop besloten een zoekactie te houden.

Vervolgens werd de brandweer naar het Molenslag gestuurd. Later werden ook de reddingboten van KNRM reddingstations Hoek van Holland, Ter Heijde en Scheveningen naar de kust voor Ter Heijde gedirigeerd. Tevens werden de reddingsbrigades van ’s-Gravenzande en Monster gealarmeerd. Ook werd een SAR helikopter (Search and Rescue) uit Leeuwarden ingezet.

Het hele zeegebied op het water tussen de Zandmotor en de pier van Hoek van Holland werd afgezocht. Op het strand deden de kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM en reddingsbrigades hetzelfde. Rond 14.00 uur heeft de kustwacht de actie beëindigd, zonder positief resultaat.

Dinsdag 30 oktober

Duiker uit Veendam verdronken bij schoonmaken schip

Willemstad -  Een 27-jarige duiker uit Veendam is maandag verdronken bij het onder water schoonmaken van het cruiseschip Norwegian Star op Curaçao.

Het cruiseschip ligt afgemeerd in de haven van Willemstad waar onderhoudswerkzaamheden stonden gepland. Het slachtoffer, Paul de Waal was samen met drie anderen aan het werk. Hij probeerde contact te maken met zijn collega's maar verdronk om een nog onbekende reden.

Paul de Waal werd wat later door een collega bewusteloos aangetroffen op de bodem nabij het cruiseschip. Toen hij op de wal was hebben zij nog getracht hem te reanimeren, het mocht niet meer baten.

 

Maandag 29 oktober

Man verdronken in waterbassin Landgraaf

Landgraaf -  In themapark Monde Verde in Landgraaf (Limburg) is maandagmiddag het lichaam van een 57-jarige man uit Landgraaf gevonden in een waterbassin. Duikers vonden de man op de bodem van het bassin nadat er een sterk vermoeden was dat de man hier zou kunnen zijn.

Het 57-jarige slachtoffer was aan het begin van de dag met een groep mensen aan het werk gegaan in het groen onderhoud van het themapark, Toen de man rond 11.00 uur niet kwam opdagen bij de koffiepauze en later wel zijn hesje en papierprikker werden aangetroffen nabij het waterbassin werd alarm geslagen.

De politie sluit een misdrijf uit. Hoe de 57-jarige man in het water terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk is de drenkeling onderkoeld geraakt in het water, bewusteloos geraakt en vervolgens verdronken.

Maandag 29 oktober

Man verdronken in Vlaardingse haven

Vlaardingen -  Maandagochtend even voor negen uur is in het water aan de Oosthavenkade in Vlaardingen een dode man aangetroffen. Een voorbijganger die dit zag heeft de hulpdiensten geïnformeerd.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de man al was overleden. De waterpolitie heeft het lichaam geborgen en overgebracht. Het is nog niet bekend wie de man was en hoe deze te water heeft kunnen raken.

Vrijdag 26 oktober

Man redt 31-jarige vrouw uit Waterweg

Schiedam - Vrijdag in de vooravond is een 31-jarige vrouw gered uit de Nieuwe Waterweg aan de Maasboulevard in Schiedam. Een man die ter plaatse kwam en zag dat de vrouw in het water lag aarzelde niet en sprong te water om de vrouw te helpen.

Toen de barmhartige passant met de vrouw bij de kant kwam werden zij door de inmiddels gearriveerde politie op de wal geholpen. De 31-jarige drenkeling is per ambulance naar het Vlietland ziekenhuis gebracht ter controle, het blijkt dat de vrouw het naar omstandigheden goed maakt. De redder kon volstaan met controle door ambulanciers. Het is nog niet bekend hoe de vrouw te water heeft kunnen raken.

Dinsdag 23 oktober

82-jarige man uit Stein verdronken in haven

Dinsdagmiddag rond 13 uur zag een schipper een lichaam in het water drijven, dit was inde haven onder de brug. De hulpdiensten hebben het lichaam geborgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Vermoedelijk is hij onwel geworden en daardoor te water geraakt en verdronken.

Woensdag 18 oktober

Oefening met surfer wordt grote zoekactie

WESTLAND - Woensdagavond rond 18.30 uur is een oefening van de Monsterse reddingsbrigade uitgelopen op een grote zoekactie. Een surfer (pseudo drenkeling) ging te water waarna men vervolgens deze zou 'redden'. Men verloor de pseudo drenkeling echter uit het oog waardoor er daadwerkelijk gezocht moest worden in het duister.

Om 19.50 uur werd gemeld 'Persoon terecht' en bleek, dat het om één en dezelfde drenkeling van de Reddingsbrigade ging, De 'drenkeling'  zag opeens veel zwaailichten en activiteit op het strand en is naar de kant gezwommen om te zien wat er aan de hand was. Dit was ter hoogte van het Molenslag bij Monster, de pseudo drenkeling hoorde toen pas dat men naar hem op zoek was.

De ‘drenkeling’ is volgens de reddingsbrigade geen moment  in gevaar geweest. Er word onderzocht of de massale hulpverlening wel nodig was. Tijdens de zoekactie zijn de KNRM reddingboten van Scheveningen, Ter Heijde, Katwijk en Hoek van Holland gealarmeerd. Ook twee beschikbare helikopters hebben meegezocht, evenals werden de buur reddingsbrigades gealarmeerd.

Zondag 14 oktober

Man gered van verdrinking in IJsselmeer

Zondagochtend om 01.30 uur zijn de reddingboten van KNRM station Enkhuizen uitgevaren voor de melding van een vermoedelijk suïcidaal persoon te water. Mede door de inzet van de politiehelikopter werd de persoon snel gevonden.

Bij het strand van Enkhuizen was de 21 jarige man te water gelopen. Het gebied ter plaatse is tot ongeveer 400 meter uit de kust zeer ondiep, tussen de 20 en 70 cm. De reddingboten zoeken op de ondiepe stuken. De reddingboot Watersport zoekt langs de rand van de ondiepten het diepere deel af.

Even later weet een politiehelikopter met zijn warmtebeeld camera de vermiste persoon te lokoliseren. De beide reddingboten spoeden zich naar de aangegeven plek. De drenkeling laat zich moeilijk overtuigen, waarop er politieassistentie vanaf de wal is gehaald. Eenmaal ter plaatse  duurt het niet lang voordat de drenkeling aan boord van de reddingboot Watersport kon worden genomen. De reeds onderkoelde man is meegenomen naar het boothuis van de KNRM in Enkhuizen, hier stond een ambulance op de drenkeling te wachten.

Zondag 7 oktober

Dronken fietser van verdrinking gered

WILDERVANK -  Een 57-jarige fietser uit Veendam is door twee voorbijgangers in de nacht van zaterdag op zondag van verdrinking gered. De man was dronken gaan fietsen en verloor daarbij de controle over zijn fiets en reed pardoes een sloot in.

De 57-jarige man had zoveel alcohol opdat hij bewegingloos in de sloot bleef liggen. Twee voorbijgangers hadden een plons gehoord, zagen de man liggen en haalden hem uit het water. Het slachtoffer is met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De fietser zou mogelijk verdronken zijn als de passanten niet zo alert hadden gereageerd.

Zaterdag 6 oktober

Man overboord bij aanvaring aak en zeiljacht

LEMMER - De KNRM reddingboot van Lemmer is zaterdagmiddag om 15.00 uur gealarmeerd voor een drenkeling na een aanvaring van een Lemster aak en een zeiljacht op het IJsselmeer.

De aanvaring gebeurde bij de Steile Bank, 5 mijl west van Lemmer, hierbij was een van de opvarenden te water geraakt. De drenkeling is binnen twintig minuten uit het water gehaald en maakt het goed. Beide zeilboten konden op eigen kracht naar Lemmer varen.

Donderdag 4 oktober

In Waal gevallen vrouw nipt gered

NIJMEGEN - Donderdagochtend is een vrouw in de Waal bij Nijmegen gevallen. De vrouw werd een groot stuk door de sterke stroming meegesleurd. De drenkelinge is bij de van de Winselingseweg door hulpverleners uit het water gehaald en heeft haar avontuur redelijk goed doorstaan.

De vrouw is rond 11.15 uur door een aantal aanwezige bouwvakkers en passanten uit het water gehaald.  Dit was dichtbij de plaats waar de nieuwe stadsbrug wordt aangelegd. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische controle.

Werknemers en passanten langs de Waal hebben nog naar de vrouw geroepen. De drenkeling kon wel met een schreeuw terug antwoorden. De vrouw heeft nog getracht zich aan  een boei vast te houden. Door de sterke stroming werd de drenkelinge echter meegesleurd totdat medewerkers van Rijkswaterstaat haar met een boot haar uit het water konden halen. De politie vermoed dat het om een zelfmoordpoging gaat en de vrouw uit eigen beweging het water in is gegaan.

Woensdag 3 oktober

2-jarige jongen alsnog overleden na val te water

LEERDAM -  Een 2-jarige jongen uit Utrecht is woensdag alsnog overleden nadat hij maandagmiddag in het water was gevallen op een zuivelboerderij in Leerdam.

De grootouders van het jongetje waren met drie kinderen op de zuivelboerderij om daar wat te kopen. Op een gegeven moment verloren zij de jongen uit het oog, maar een ander kind van het gezin vond uiteindelijk zijn broertje in een vijver. Een ambulance bracht het kind na stabilisatie naar het academisch ziekenhuis in Utrecht. Daar is hij aan de gevolgen van verdrinking overleden.

Maandag 1 oktober

Peuter zeer kritiek uit water gehaald

UTRECHT -  Een 1-jarig jongetje uit Utrecht is maandagmiddag in zorgwekkende toestand uit het water gehaald bij een zuivelboerderij. De drenkeling is met naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

Zijn opa en oma hadden het jongetje meegenomen naar de boerderij, om daar zuivelproducten te kopen. Vermoedelijk verloren ze het jongetje uit het oog en is het ventje in het water gevallen.Een kind van het gezin van de zuivelboerderij vond hem kort daarop in een vijver op het erf.

Woensdag 3 oktober

Automobilist door passanten gered van verdrinking

NIEUWEGEIN -  Een automobilist is woensdag dankzij omstanders aan de verdrinkingsdood ontsnapt.

Op de A27 slipte zijn auto waardoor de man op zijn kop in een sloot terecht kwam. Vijf passanten die het ongeluk zagen gebeuren sprongen te water en konden de auto optillen. Op deze manier was het mogelijk om de bekneld geraakte man bevrijden. Volgens hulpdiensten had de man het zonder deze hulp niet overleefd, de man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Maandag 1 oktober

Peuter zeer kritiek uit water gehaald

UTRECHT -  Een 1-jarig jongetje uit Utrecht is maandagmiddag in zorgwekkende toestand uit het water gehaald bij een zuivelboerderij. De drenkeling is met naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

Zijn opa en oma hadden het jongetje meegenomen naar de boerderij, om daar zuivelproducten te kopen. Vermoedelijk verloren ze het jongetje uit het oog en is het ventje in het water gevallen.Een kind van het gezin van de zuivelboerderij vond hem kort daarop in een vijver op het erf.