HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van NOVEMBER 2012

 

NOVEMBER 2012

 

 9 berichten

     

Maandag 26  november

 

Gezin verdronken bij redding hond in Californië

Maandag 26  november

 

Zoekactie drenkeling vrachtschip hervat

Zondag 25  november

 

Twee mannen overboord geraakt en verdronken

Zaterdag 24 november

 

Drenkeling uit Nieuwe Maas gered

Zaterdag 17 november

  Man verdronken in haven IJmuiden

Zaterdag 17 november

 

Verwarde vrouw te water in Schiedam

Dinsdag 13 november   Twee kinderen uit de Keizersgracht gered

Zondag 4 november

 

Man verdronken bij betreden schip

Zaterdag 3 november

 

69-jarige man verdronken in Delft

     

 

Maandag 26  november

Gezin verdronken bij redding hond in Californië

EUREKA - The New York Post maakte maandag melding van een bizarre verdrinking tijdens de redding van een hond. Een gezin dat afgelopen weekend hun hond probeerde te redden uit de sterke waterstroming bij het strand van Eureka in Californië, heeft de reddingpoging met verdrinking moeten bekopen. De 16-jarige zoon ging als eerste te water, deze is nog steeds vermist.

De 16-jarige zoon dook het water in, omdat de hond van het gezin door de sterke stroming steeds verder de zee in werd gesleurd. De zoon verdween onder de golven en kwam niet meer boven, hierop besloten zijn vader en moeder hem en de hond te gaan zoeken in het water. Ook zij werden de oceaan ingesleurd en kwamen er niet meer levens uit.

de hond overleefde opmerkelijk genoeg het drama, op de plaats waar de lichamen van het echtpaar levenloos op het strand aanspoelden, stond de hond na enige tijd opeens op het droge. Een reddinghelikopter heeft nog lange tijd naar de 16-jarige jongen gezocht, maar vanwege opkomende mist hebben de zij deze zoekactie moeten staken.

Maandag 26  november

Zoekactie drenkeling vrachtschip hervat

DEN HELDER - De zoekactie naar een vermiste drenkeling van het Britse vrachtschip ‘Timberland’ is maandagochtend hervat. De man was zondag samen met een collega tijdens storm overboord geslagen. Dat gebeurde op 60 mijl ten noorden van Terschelling.

Een van de drenkelingen werd zondag dood teruggevonden en geborgen. Het lichaam van de andere drenkeling werd ook gezien, maar kon door brandstofgebrek niet uit het water worden gehaald. Maandagochtend is de SAR helikopter weer vertrokken om te zoeken naar het de tweede drenkeling. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht is er een grote kans dat het stoffelijk overschot wordt gevonden.

Zondag 25  november

Twee mannen overboord geraakt en verdronken

Tijdens de zoektocht naar de twee overboord geslagen bemanningsleden van het Britse vrachtschip ‘Timberland’ is één drenkeling gevonden en opgepikt. Twee helikopters hebben gezocht tot 19.15 uur en moesten vervolgens brandstof innemen. Een Duitse SAR helikopter zag op weg naar Borkum twee lichtjes, maar had te weinig brandstof om dat te onderzoeken en heeft een ‘smokemarker’ afgeworpen. De Nederlandse SAR helikopter is naar die positie is gevlogen en heeft één persoon uit het water kunnen halen.

Vervolgens moest de helikopter naar een platform om brandstof in te nemen. De opgepikte drenkeling bleek inmiddels overleden. Volgens de helikopterbemanning zag het er naar uit dat de andere persoon ook overleden is. Een passerend vrachtschip is in de buurt en houdt het lichtje van het zwemvest in de gaten. De reddinghelikopter kan door de storm (windkracht 10) het platform niet meer verlaten en moet wachten tot de wind afneemt.

 De twee reddingboten van de KNRM, die onderweg waren naar het zoekgebied, moesten terugkeren, omdat één van hen motorproblemen kreeg en onder begeleiding van de andere terug moest naar station.

Zaterdag 24 november

Drenkeling uit Nieuwe Maas gered

Zaterdagochtend rond 05.15 uur kreeg de politie melding dat er een drenkeling in het water lag, die zich aan een touw wist vast te houden. Dit speelde zich af ter hoogte van de Willemskade, in het centrum van Rotterdam.

De politie heeft de drenkeling uit het water kunnen halen, wat de agenten een nat pak opleverde. Ook kwam de gealarmeerde brandweer en een ambulance naar de Willemskade. Hoe de man in de Nieuwe Maas terecht was gekomen word nog nagegaan, hoe het nu met de drenkeling gaat is nog niet bekend.

Zaterdag 17 november

Man verdronken in haven IJmuiden

IJMUIDEN - Vlak voor de feestelijke intocht in IJmuiden van Sinterklaas lag enkele tientallen meters verderop een lichaam in het water. Zaterdagochtend rond een uur of 9 trof een schipper iets verdachts aan onder zijn boot. „Hij alarmeerde de politie en die heeft het lichaam gevonden. Omdat er toen al mensen onderweg waren naar de intocht, is besloten het onderzoek te 'bevriezen' en de omgeving goed af te zetten”, aldus de politie.

De politie had het stoffelijk overschot te laat ontdekt om de intocht nog af te blazen. In plaats daarvan werd het deel van de kade en de boot waaronder het lijk zit, afgeschermd. Naar verwachting kan de politie rond 14.00 uur het stoffelijk overschot bergen en verder gaan met onderzoek. De intocht is dan al voorbij. Over de identiteit en de doodsoorzaak heeft de politie nog geen geen mededelingen gedaan.

Zaterdag 17 november

Verwarde vrouw te water in Schiedam

Schiedam - Een verwarde vrouw is zaterdagochtend in het water gesprongen aan de Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam.

Een man zag het gebeuren en wist het slachtoffer uit het water te halen en op de wal te krijgen. Politieagenten die als eerste ter plaatse waren hebben eerste hulp verleend. De verwarde vrouw is later met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de vrouw te water kon raken kan men alleen maar vermoeden.

Dinsdag 13 november

Twee kinderen uit de Keizersgracht gered

DEN HELDER - Wie was de vrouw die zondagmiddag heldhaftig van haar fiets sprong om twee kinderen uit de Keizersgracht te redden?

Twee ongeveer achtjarige jongetjes speelden zondag aan het einde van de middag op een vlot op het water, toen een van hen in de Keizersgracht viel. De jongen kon niet zwemmen en zijn broertje sprong hem achterna. Ooggetuige Jop Roggeveen ,,Maar die kon ook niet zwemmen’’. Hij parkeerde net zijn auto toen hij het voorval zag gebeuren. ,,Een fietsend stelletje stopte. De vrouw ontdeed zich van jas en schoenen en sprong te water.’’ Jop Roggeveen waarschuwde buurtgenoot Alex Geervliet, omdat hij dacht dat het om Geervliets kinderen ging.

Toen Alex Geervliet buiten was, stonden de kinderen alweer veilig op de kant. ,,Ik heb de mevrouw een handdoek aangeboden en gezegd dat ik haar wel naar huis wilde brengen met de auto. Ze was drijfnat, maar daar wilde heldhaftige vrouw niets van weten. Ze is toen zo in haar natte kleding op de fiets gestapt. Ik had haar naam natuurlijk even moeten vragen. Want niet iedereen zou dit doen, hoor. Grote klasse.’’

De jongens werden veilig thuis gebracht door  Geervliets’ zus Dieuwertje. De anonieme heldin wordt geschat op zo’n 65 jaar, heeft donker haar en een bril. Geervliet: ,,Ze kreeg van alle kanten schouderklopjes, maar de vrouw reageerde daar gelaten op. Ze was gewoon blij dat met de jongens alles goed was.’’

Zondag 4 november

Man verdronken bij betreden schip

HARDINXVELD-GIESSENDAM -  Een 50-jarige man is verdronken toen hij zaterdag in de haven van Boven Hardinxveld bij het betreden van een schip in het water terechtkwam. Een voorbijganger ontdekte het lichaam zondagmiddag en alarmeerde de politie

De 50-jarige man uit Hardinxveld is waarschijnlijk zaterdag eerder bij betreden van het schip uitgegleden op de loopplamk en in het water terechtgekomen. Men gaat uit van een noodlottig omgeval.

Zaterdag 3 november

69-jarige man verdronken in Delft

DELFT - De overleden man die zaterdagmiddag in het water bij het Sint Maartenspad in Delft is gevonden, blijkt een vermiste 69- jarige man uit Delft te zijn.

De  69- jarige man werd zaterdagmiddag door een wandelaar in het water aangetroffen. De politie onderzoek nog hoe de man te water heeft kunnen komen. De man werd sinds dinsdag 30 oktober vermist,   volgens de politie heeft hij zijn woning in suïcidale toestand  verlaten.