HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MEI 2012

 

 

mei  2012

 

 27 berichten

     

Donderdag 31 mei

 

Man gereanimeerd na te water raken

Woensdag 30 mei

 

Twee lijken in auto onder water

Dinsdag 29 mei

  Man verdronken bij Atol

Maandag 28 mei

 

Redder Ramsis Kwidama gevonden in IJsselhaven

Zondag 27 mei

 

Schipper gereanimeerd na poging hond te redden

Zondag 27 mei

 

21-jarige man verdronken in het Engelenmeer

Zondag 27 mei

  Man verdronken in Eindhovensch Kanaal

Zaterdag 26 mei

  Zwemmer vermist bij plas in Zwolle

Zaterdag 26 mei

  Ramsis Kwidama (35) verdronk voor het leven van een jongetje

Vrijdag 25 mei

  Redder vermoedelijk verdronken bij redding 12 jarig jongetje

Donderdag 24 mei

  Redder 12-jarig jongetje vermist na redding

Maandag 21 mei

 

78-jarige vrouw verdronken in de IJssel

Zaterdag 19 mei

 

Vrouw verdronken  in Rijn bij Arnhem

Donderdag 17 mei

 

Vermiste man verdronken in brommobiel

Donderdag 17 mei

 

Drenkelingen van gezonken jacht gered

Maandag 14 mei

 

Nederlander verdronken in Zwitserse Rhône

Zondag 13 mei

 

74-jarige vrouw verdronken in sloot

Zondag 13 mei

 

1-jarige jongen gereanimeerd na val in vijver

Zondag 13 mei

 

Vermiste Cilia (76) Tiddens verdronken in Noord Aa

Zondag 13 mei

 

Auto in de Maas, twee man verdronken

Vrijdag 11 mei

 

Burgemeester redt vrouw uit water

Woensdag 9 mei

 

Jonge vrouw van zwembadbodem gehaald

Zondag 6 mei

 

4-jarige Jongen die in sloot reed gereanimeerd

Donderdag 3 mei

 

Kinderen (6 en 12 jaar) vinden 77-jarige drenkeling

Donderdag 3 mei

 

Vrouw uit auto te water gered door passanten

Woensdag 2 mei

 

Dreumes alsnog overleden na 2 weken coma

Dinsdag 1 mei

 

Peuter uit vijver gered

     

 

Donderdag 31 mei

Man gereanimeerd na te water raken

Amsterdam - Donderdagochtend is op de hoek Weesperstraat en Nieuwe Herengracht door ombekende oorzaak een man te water geraakt. Een passerende schipper heeft vergeefs geprobeerd de man boven water te houden. De man verdween onder water.

Duikers van de brandweer hebben de man boven gehaald en er is gelijk met reanimeren begonnen. De drenkeling is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hoe het met de man gaat is niet bekend.

Woensdag 30 mei

Twee lijken in auto onder water

Muiden - Woensdagochtend is bij baggerwerkzaamheden in de Singelgracht in Muiden een auto gevonden met daarin stoffelijke resten van twee personen. Uit onderzoek blijkt de auto te behoren bij twee Afghaanse vrouwen die sinds 2005 worden vermist. De identiteit nog moet worden vastgesteld.

Men tracht te achterhalen wat de toedracht van het te water raken van de auto is. In eerste instantie is het vermoeden dat er sprake is van een ongeval, andere scenario’s worden echter nog niet uitgesloten. De twee vrouwen gingen in maart 2005 na het avondeten vanuit Naarden een stukje rijden om te oefenen met autorijden. Het was de bedoeling dat het een kort ritje zou worden maar de vrouwen zijn nooit teruggekeerd naar huis.

Dinsdag 29 mei

Man verdronken bij Atol

Zeewolde - maandag is een 25-jarige man verdronken bij het buitenzwembad Atol in Zeewolde. De man raakte aan het begin van de avond onder water en kwam niet meer boven.

Rond half acht haalden duikers van de brandweer de drenkeling boven het water. Volgens omstanders had de man toen al meer dan een half uur onder water gelegen. Op de steiger is de man nog gereanimeerd door ambulance personeel en het mobiel medisch traumateam, dit heeft echter niet meer mogen helpen.

Maandag 28 mei

Redder Ramsis Kwidama gevonden in IJsselhaven

Het lichaam van de redder die donderdag de Nieuwe Maas insprong om een 12-jarige jongen te redden, is gevonden. Schippers van gemeerde schepen zagen het lichaam drijven en waarschuwden de hulpdiensten. Duikers van de brandweer hebben het lichaam van de 35-jarige Ramsis Kwidama geborgen. Het lichaam is gevonden vóór aanvang van een nieuwe zoekactie.

Zondag 27 mei

Schipper gereanimeerd na poging hond te redden

Marken - Zondagmiddag om 17.10 uur kwam via de 112 alarmcentrale een oproep bij het Kustwachtcentrum Den Helder dat de schipper van een jacht op het Markermeer overboord was geraakt. Dit was ter hoogte van Marken, zijn hond was overboord gevallen en de man was hem achterna gesprongen, maar werd in het water zelf onwel.

De reddingboten van KNRM station Marken waren nog op het water en zijn direct richting plaats ongeval gedirigeerd. Een viertal particuliere redding- en bergingsboten gingen ook ter plaatse. Rond 17.25 uur werd de man door een van de reddingboten bewusteloos uit het water gehaald en reanimerend naar de haven van Uitdam gebracht. Daar is de man overgedragen aan ambulancepersoneel en met spoed naar het ziekenhuis in Purmerend gebracht. Tot 18.45 uur heeft men gezocht naar de hond. De hond is echter niet gevonden.

Zondag 27 mei

21-jarige man verdronken in het Engelenmeer

VLIJMEN - Zondagmiddag is het lichaam van de 21-jarige man gevonden die zaterdagmiddag is verdronken in het Engelenmeer bij Vlijmen (Brabant).

De 21-jarige  Vlijmenaar was zaterdagmiddag gaan zwemmen in Engelenmeer het met een vriend.  Sinds zaterdagmiddag 16.30 uur had noch de vriend, noch andere bezoekers de man gezien. Zaterdagavond is nog een grote zoekactie gestart met onder meer politie en brandweer. Bij het zoeken werd gebruik gemaakt van sonar en een helikopter.

Zondag 27 mei

Man verdronken in Eindhovensch Kanaal

Eindhoven -  In het kanaal bij de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven is zondagochtend rond 6.00 uur het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Een passant zag het lichaam drijven ter hoogte van de Campina fabriek.

De politie gaat er vanuit dat de man per ongeluk te water is geraakt, er zijn  geen aanwijzingen om een misdrijf te vermoeden. Momenteel probeert men de identiteit van de man te achterhalen.

Zaterdag 26 mei

Zwemmer vermist bij plas in Zwolle

ZWOLLE -  In de Wythmenerplas, aan de stadsrand van Zwolle, is een zoekactie gestart naar een man die sinds vrijdagmiddag 15.15 uur wordt vermist. De man ging kort na 15.00 uur de recreatieplas in, raakte in de problemen en verdween onder water.

De vermiste man was samen met een vriend naar de plas gegaan. Een bij de plas aanwezig persoon zag de man rond 15.15 uur in het water om hulp wuiven en schoot te hulp. De drenkeling was op dat moment al onder water verdwenen en niet meer te vinden.

De 'redder' belde de hulpdiensten die in grote getale kwamen aanrijden. Tot op heden is de man nog niet gevonden, wel is de identiteit van de vermiste man bekend. De plas heeft een behoorlijke diepte, daarom word er overwogen om met sonar apparatuur verder het lichaam te lokaliseren.

Zaterdag 26 mei

Ramsis Kwidama (35) verdronk voor het leven van een jongetje

Rotterdam - Merrel Breinburg (31) zag haar 35-jarige vriend Ramsis Kwidama voor haar ogen verdrinken. Beiden zaten donderdagavond na het werk in een auto aan de Maas te genieten van het mooie voorjaarsweer. Zij zien drie jongetjes van een jaar of twaalf spelen in het water bij de waternetsteiger.

Ineens begint een jongen te schreeuwen, hij komt in het koude water in problemen, de andere twee hebben de kade vast. Ramsis hoort de jongen in paniek schreeuwen dat hij het niet meer uithoud in het water en springt in het water van de Maas om de jongen te helpen. Het water ter plaatse staat als gevaarlijk te boek vanwege de stroming en golven van de scheepvaart.

 Ramsis ondervind ook problemen van de golven en onderstroom en riep Merrel dat zij hulp moest bellen. Merrel rent terug naar de auto om haar telefoon te pakken. Toen zij terugkwam zag ze hem niet meer. Ramsis was onder water verdwenen. Het in problemen verkerende jongetje is door een schip opgepikt.

 Tot op heden heeft een zoekactie naar het lichaam van Ramsis niets opgeleverd, maandag zal met zoekhonden verder worden gezocht. Ook in water met stroming word 50% van de verdrinkingsslachtoffers op vrijwel dezelfde plaats gevonden als zij onder water zijn verdwenen. Dit hangy samen met de lichaamsbouw en temperatuur van het water. De overige 50% word door stroming verplaatst.

Vrijdag 25 mei

Redder vermoedelijk verdronken bij redding 12 jarig jongetje

ROTTERDAM -  Een uitgebreide zoekactie naar de Antilliaanse man die vermoedelijk in deNieuwe Maas verdronk toen hij een jongen van 12 uit het water wilde redden, heeft vrijdag niks opgeleverd. De man zat in zijn auto met zijn vrouw toen hij drie jonge jongens in de Maas zag springen bij het Schiehoofd. Een 12-jarige jongen kwam in problemen en de man sprong het water in om hulp te verlenen. Vermoedelijk kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. .

Een bergingsteam zocht met een sonar vanaf 11.00 uur op de bodem van de Nieuwe Maas. Om 18.00 uur werd het zoeken gestaakt omdat er niets is aangetroffen. Men overweegt om maandag met getrainde zoekhonden te speuren naar een lichaam.

Donderdag 24 mei

Redder 12-jarig jongetje vermist na redding

Rotterdam - Donderdagavond is in de wijk Delfshaven ter hoogte van de waternetsteiger een 12-jarig jongetje in moeilijkheden geraakt.  Dit gebeurde tijdens het zwemmen aan het Schiemond in Rotterdam-Delfshaven. Hij was vermoedelijk samen met nog twee andere jongetjes in het water. Een man die het in moeilijkheden verkerende jomgetje heeft gered uit het water is niet meer gezien na zijn heldendaad.

De hulpdiensten weten niet waar de andere 2 jongens zijn gebleven, men hoopt dat zij veilig op de wal zijn gekomen. De hulpdiensten blijven voorlopig doorzoeken naar de jongens en de redder totdat alles zeker is. De ambulance en trauma heli staan op de onheilsplaats. Duikers zijn bezig met de bodem van Maas af te zoeken en schepen van het havenbedrijf en politie zoeken het water af. Ook heeft men een schip met sonar verzocht mee te zoeken,

Maandag 21 mei

78-jarige vrouw verdronken in de IJssel

KAMPEN - Maandagochtend rond half zeven maakte een passant melding van een lichaam in de IJssel. Het lichaam lag in het water bij een boot langs de IJsselkade ter hoogte van de Melkpoort in Kampen.

Het lichaam is geborgen door de politie die samenwerkte met het SCD uit Kampen. Het betrof een 78-jarige vrouw die sinds vorige week vermist was. De vrouw was donderdagavond vertrokken uit haar woning aan de Burgwal.  Toen ze enige tijd vermist was is er een zoekactie gestart. Men sluit uit dat het gaat om een misdrijf. Wat de oorzaak is van het overlijden en te water raken wordt onderzocht door het forensisch instituut. Wel laat de politie weten dat de vrouw ongelukkig te water is geraakt en verdronken.

Zaterdag 19 mei

Vrouw verdronken  in Rijn bij Arnhem

ARNHEM - Zaterdagavond is in de Rijn bij de Pleijbrug in Arnhem het lichaam van een vrouw gevonden. Het lichaam werd om 20.30 uur aangetroffen door een wandelaar, die de hulpdiensten heeft geïnformeerd.

De hulpdiensten hebben het lichaam van de vrouw geborgen en over laten brengen voor forensisch onderzoek. Uit dit onderzoek bleek geen sprake van een misdrijf en gaat men uit van een accidentele verdrinking. De identiteit van de vrouw heeft men niet bekend gemaakt.

Donderdag 17 mei

Vermiste man verdronken in brommobiel

Donderdagavond is het lichaam geborgen van de 76-jarige man uit Gorinchem die sinds maandag vermist was. Het lichaam van de man werd aangetroffen in zijn brommobiel waarmee hij in het water langs de Buiten de Waterpoort in Gorinchem is gereden.

Donderdag heeft de politie al de hele dag naar de vermiste man gezocht. Bij de zoektocht werd gebruik gemaakt van zoekhonden en een boot met sonar. De sonar gaf een afwijking op de bodem aan waarop duikers van de politie op onderzoek onder water gingen. Daar troffen zij het voertuig aan met daarin het stoffelijk overschot van de 76-jarige man uit Gorinchem. Maandagavond zou iemand de brommobiel van de man gezien hebben bij het water, maar heeft het gehandicaptenvoertuig niet terug zien komen. Men gaat uit van een noodlottig ongeval.

Donderdag 17 mei

Drenkelingen van gezonken jacht gered

Een binnenvaartschip en een motorjacht zijn vanmiddag omstreeks 12.30 uur met elkaar in aanvaring gekomen in het Volkerak. Dit vond plaats in de vaargeul van de Zuid-Vlije, 4 mijl Oost van de Krammersluizen in Zeeland. Door de aanvaring zonk het plezierjacht snel.

De opvarenden van het jacht,  een 59-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Tilburg konden zich ternauwernood redden. De 59-jarige man kon direct zelf overboord springen. De vrouw bevond zich in de kajuit van het jacht en wist uiteindelijk, met veel moeite, boven water te komen Beiden zijn door een ander plezierjacht opgepikt en aan boord van het binnenvaartschip gebracht om bij te komen.

De drenkelingen zijn controle per ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht voor controle. Een Jack Russel terriër die zich aan boord van het jacht bevond, wordt vermist. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Het Tilburgse koppel vertelde dat zij de geul wilde oversteken met het jacht. Hun plezierjacht is diep genoeg gezonken zodat andere schepen geen hinder ondervinden van het wrak.

Maandag 14 mei

Nederlander verdronken in Zwitserse Rhône

Een 42-jarige Nederlander die een zwitserse camping runt is gisteren om het leven gekomen nadat hij in de rivier de Rhône was gevallen. De man viel waarschijnlijk in het water toen hij met een kruiwagen aan het werk was vlakbij een bruggetje over de rivier.

Vermoedelijk is de 42-jarige Nederlandse beheerder uitgegleden en zo in de rivier beland. Monteurs van een Zwitsers elektriciteitsbedrijf vonden de man in het water op ongeveer 800 meter van camping Augenstern in Reckingen waar hij werkte.

Zondag 13 mei

74-jarige vrouw verdronken in sloot

DEN HAAG - Voorbijgangers hebben zondagavond in een sloot aan de Walnootstraat in Den Haag een stoffelijk overschot gevonden. Gealarmeerde hulpdiensten hebben het lichaam geborgen. Het betrof een 74-jarige vrouw. De zwaar demente Haagse was even daarvoor door familie als vermist opgegeven. Men gaat uit van een ongelukkig ongeval.

Zondag 13 mei

1-jarige jongen gereanimeerd na val in vijver

Wijhe - Zondag aan het eind van de middag is een 1-jarig jongetje uit een tuinvijver gehaald door familieleden. Nadat het ventje uit de vijver van een tuin aan de Mandemakershoek is gehaald is men gelijk begonnen met reanimatie.

Het is niet bekend hoe lang het kind in de vijver lag. Om 17.40 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Ambulanciers van twee ambulances en een traumateam dat per helikopter arriveerde zijn ruim een uur bezig geweest met de behandeling en stabilisatie van het jongetje.

Rond 19.00 uur is de 1-jarige drenkeling per traumahelikopter naar het specialistisch Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Op dat moment ademde zelfstandig en was bij kennis. Het is niet bekend hoe zijn huidige toestand is.

Zondag 13 mei

Vermiste Cilia (76) Tiddens verdronken in Noord Aa

ZOETERMEER - Zondagmiddag is in het water van de Noord Aa het dode lichaam van de vermiste Cilia Tiddens gevonden. De vrouw was sinds vrijdag 4 mei vermist.

Cilia Tiddens vertrok die vrijdagavond van haar huis aan de Europaweg in Zoetermeer. Op 5 mei schakelde de wijkverpleging de politie in, omdat de vrouw niet thuis was en wél haar medicijnen tegen depressiviteit behoefde.

De politie heeft vorige week,  dinsdag 8 mei en vrijdag 11 mei uitgebreid gezocht naar de vrouw in recreatiegebied Noord Aa. Men had informatie waaruit bleek dat de vrouw daar op vrijdagavond 4 mei was afgezet door een taxi. Ondanks de uitgebreide inzet van een helikopter, duikers, honden en sonarapparatuur werd Cilia Tiddens niet gevonden.

Zondagmiddag 13 mei werd het levenloze lichaam van de vrouw gevonden in het water van de Noord Aa. Brandweerduikers hebben het stoffelijk overschot uit het water geborgen. De familie is inmiddels ingelicht.

Zondag 13 mei

Auto in de Maas, twee man verdronken

APPELTERN -  In het Gelderse  Appeltern zijn zondagochtend even voor 9.00 uur twee Poolse mannen verdronken nadat ze met hun auto in de Maas terecht waren gekomen. Het ongeval vond plaats bij de veerstoep van het pontveer Appeltern-Megen.

Eén Poolse man van 35 jaar kon zelf uit de auto komen en wist zelfstandig naar de kant te zwemmen. De andere twee mannen van Poolse afkomst zijn door brandweerduikers uit de auto geborgen. Volgens een politiewoordvoerder ziet het er uit dat de auto hard heeft gereden. De bestuurder miste aan de Appelternse kant de bocht richting veerstoep en reed rechtdoor de Maas in. Er waren geen remsporen te zien en de auto zonk 30 meter uit de oever naar de bodem van de Maas.

Vrijdag 11 mei

Burgemeester redt vrouw uit water

Woudrichem - Burgemeester Frank Petter van Woudrichem heeft gisteren een bejaarde vrouw van de verdrinkingsdood gered. De vrouw riep banuit het water om hulp, waarop burgemeester Petter niet aarzelde en in het water sprong.

Burgemeester Frank Petter hielp de bejaarde vrouw bij Ravelijn op de kant en belde daarna de hulpdiensten. De burgemeester liet zijn hond uit toen hij het hulpgeroep hoorde en de vrouw in het water zag spartelen. 'Ze kon nog net staan maar was al helemaal verkleumd', vertelt Petter..De nog natte burgemeester Petter maakte na zijn reddingsactie zijn blokje met de hond af en stapte daarna onder de warme douche. Hij heeft van de politie een bloemetje gekregen voor zijn doortastende daad.

Woensdag 9 mei

Jonge vrouw van zwembadbodem gehaald

RAALTE - In zwembad Tijenraan in Raalte is woensdagavond een meisje van de bodem van het zwembad gehaald. Het 18-jarige meisje uit Deventer was vermoedelijk tijdens de zwemtraining onwel geworden en naar de bodem gezonken.

Omstanders hebben de drenkeling op de kant gekregen en hebben haar direct beademd. Het gearriveerde ambulancepersoneel heeft zich verder over haar ontfermd. Het 18-jarige meisje is direct naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Voor zover bekend was van een reanimatie geen sprake. De eveneens gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet naar Raalte te komen.

Zwembad Tijenraan beschikt over een drenkelingen detectie systeem, het is niet bekend of dit invloed heeft gehad op de snelle redding. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Zondag 6 mei

4-jarige Jongen die in sloot reed gereanimeerd

KOLLUMERZWAAG - Een vierjarig jongetje uit Kollumerzwaag is zaterdagmiddag rond 17.00 met zijn fietsje het water ingereden op de Feartswei toen hij even aan de aandacht van zijn ouders was ontsnapt.

Voorbijgangers die de jongen in de sloot zagen liggen hebben hem uit het water gehaald en zijn direct met de reanimatie begonnen. Toen de hulpdiensten waren gearriveerd hebben zij de reanimatie overgenomen. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Toen de jongen was gestabiliseerd werd hij per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Donderdag 3 mei

Kinderen (6 en 12 jaar) vinden 77-jarige drenkeling

VLAARDINGEN -  Donderdagmiddag is in een singel in Vlaardingen een oudere drenkeling gevonden door twee jonge kinderen van 6 en 12 jaar.

De 77-jarige drenkeling lag in het water nabij zwembad de Kulk aan de Westlandseweg. De kinderen waarschuwden hun oudere broer en deze beld onmiddellijk de hulpdiensten. De man is door de brandweer uit het water gehaald en vervolgens  gereanimeerd. De man is nog met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden aan de gevolgen van verdrinking.

De kinderen die de drenkeling aantroffen zijn opgevangen door slachtofferhulp. Ook zijn hun ouders ingelicht. Aan nazorg van deze kinderen zal de nodige zorg en aandacht worden besteed. De politie heeft hen uiteraard ook bedankt voor hun heldhaftige optreden. Er zal nog worden onderzocht hoe de man in het water terecht is gekomen.

Donderdag 3 mei

Vrouw uit auto te water gered door passanten

Zevenbergen -  Woensdagavond is een automobiliste uit een auto te water gered door passanten. De vrouw nam de afslag van de A16 naar de A17 maar verloor daarbij de macht over het stuur en raakte te water.

Langsrijdende automobilisten die getuige waren van het incident stopten meteen en sprongen in het water om de vrouw te redden. Toen de hulpdiensten ter plaatsen kwamen hadden deze helden de vrouw al op de wal gebracht. Lange tijd was het onduidelijk of de vrouw alleen in de auto zat, daarom hebben duikers van de brandweer de omgeving van de auto en de rietkraag afgezocht naar mogelijke andere inzittenden, deze werden niet aangetroffen. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Woensdag 2 mei

Dreumes alsnog overleden na 2 weken coma

Daan, de 17 maanden oude dreumes die op 17 april uit een tuinvijver is gered is helaas dinsdag 1 mei overleden aan de gevolgen van verdrinking. Daan heeft nog 2 weken in coma gelegen in de hoop op een betere gezondheidstoestand, dit heeft niet zo mogen zijn. Sterkte voor ouders en familie toegewenst.

Dinsdag 17 april

Dreumes gereanimeerd na val in vijver Nuenen

NUENEN -  In Nuenen is dinsdagmiddag rond 14.30 uur een peuter van zeventien maanden in een tuinvijver gevallen. De bewoners van een hoekwoning aan het Kapmeeuwhof vonden het 17 maanden oude jongetje in de tuinvijver en haalden hem direct uit het water.

Politie en ambulancepersoneel zijn na aankomst direct begonnen met de reanimatie van het kind, daarbij werd later ondersteuning verleent door de arts en verpleegkundige van de traumahelikopter. Na 40 minuten was de dreumes stabiel genoeg en is vervolgens met spoed per ambulance in kritieke toestand vervoerd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

De tuinvijver waar de dreumes lag ligt achter een huis aan de Kapmeeuwhof. De bewoners ven het huis hebben het kind uit het water gehaald. Het is niet bekend of dit familie is van het drenkelingetje.  Er zal nog onderzoek worden gedaan hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

Dinsdag 1 mei

Peuter uit vijver gered

WARNSVELD – Op koninginnedag heeft een 44-jarige Zutphenaar het leven gered van een tweejarig plaatsgenootje. Het kind was in Warnsveld bij de plaatselijke rommelmarkt aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt en in een vijver terecht gekomen. Het jongetje is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

De 44-jarige Zutphenaar ging rond 11.00 uur met zijn gezin naar de Warnsveldse rommelmarkt. Toen zij langs de openbare vijver aan de Vordensebinnenweg liepen zagen zij plotseling een jongetje  in het water liggen. De Zutphenaar bedacht zich geen moment en sprong gekleed  in het water en haalde het 2-jarige kind eruit. Aangezien het jongetje niet bewoog, klopte hij het op de rug, waarna het mannetje water uitproestte en begon te huilen.

De vader had de vermissing van zijn zoon al gemeld bij toezichthouders die op de plaatselijke rommelmarkt surveilleerden. Het kind was in de drukte aan de aandacht van de ouders ontsnapt. Samen met de vrijwilligers van de rommelmarkt was men al een zoekactie begonnen toen men de melding vanaf de Vordensebinnenweg kreeg.

Een buurtbewoonster belde direct 112 en met handdoeken werd het jongetje warm gehouden. Ambulanciers van de gewaarschuwde ambulancedienst hebben het mannetje eerste hulp verleend en brachten het kind en de ter plaatse gearriveerde ouders naar het ziekenhuis, waar het kind ter observatie werd opgenomen.