HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van MAART 2012

 

 

maart  2012

 

 17 berichten

     

Zaterdag 31 maart

 

Hachelijk avontuur vissers bij Oosterscheldekering

Donderdag 29 maart

 

Schipper fataal speedbootongeval Cuijk onder invloed

Woensdag 28 maart

 

Fietser verdronken in Zoetermeer

Maandag 26 maart

 

automobiliste verdronken bij de Prinses Irenesluizen

Zondag 25 maart

 

Visser ontdekt dode vrouw in water

Zaterdag 24 maart

 

Opvarenden rubberboot gered uit Waddenzee

Zaterdag 24 maart

  Man verdronken in Nieuwveen

Vrijdag 23 maart

 

31-jarige Zwollenaar verdronken in stadsgracht Zwolle

Donderdag 22 maart

 

Lichaam vermist 47-jarige bemanningslid werkscheepje geborgen

Donderdag 22 maart

 

Vrouw verdronken in Rijswijkse Vliet

Woensdag 21 maart

  Reanimatie na rolstoeler te water

Maandag 19 maart

 

Vrouw bekneld in auto te water

Zaterdag 17 maart

 

Duiker met problemen uit Noordzee gevist voor Noordwijk.

Maandag 12 maart   Vrouw verdronken na scootmobiel te water

Maandag 12 maart

 

62-jarige vrouw uit Maarssen blijkt verdronken

Zondag 11 maart

 

6-jarig jongetje valt Vlissingse sluis

Maandag 4 maart

 

Engelse drenkeling uit Noord Aa gered

Zaterdag 3 maart

 

32-jarige Peter Bacsa verdronken in kanaal

     

 

Zaterdag 31 maart

Hachelijk avontuur vissers bij Oosterscheldekering

BURGHSLUIS - Twee Belgische vissers waren met een visbootje in problemen gekomen bij de Oosterscheldekering. De vissers kregen motorpech waarna het scheepje stuurloos door de stroming richting kering werd getrokken.

Door motorpech spoelde het visbootje over de veiligheidslijn heen. Een van de vissers wist zichzelf in veiligheid te brengen doordat het bootje tegen de kering botste en wist op een pijler te klimmen. Vanaf die pijler alarmeerde hij de KNRM. De andere visser werd met boot en al onder de kering doorgezogen. Aan de Oostkant van de kering kwam de man boven water en wist deze zich vast te houden aan een boei.

De man is zwaar onderkoeld door KNRM redders met reddingboot 'Fred' van de boei gehaald en aan wal gebracht. De Belgische visser is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd waar hij langzaam en voorzichtig weer wordt opgewarmd naar een normale lichaamstemperatuur. De andere visser bleek geschrokken maar ongedeerd. Het scheepje is total loss en inmiddels geborgen. De Belgische vissers  hebben volgens de KNRM  veel geluk gehad dat ze het ongeluk hebben overleefd. ,,Ze zijn door het oog van de naald gekropen.''

Donderdag 29 maart

Schipper fataal speedbootongeval Cuijk onder invloed

DEN BOSCH -  De omgekomen schipper van de speedboot die op 3 oktober op de Maas bij Cuijk op een binnenvaartschip botste, had alcohol gedronken en drugs gebruikt. Hij voer zeer waarschijnlijk te hard. Door de aanvaring verdronken in totaal vier mannen.

Donderdag heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt dat op basis van de resultaten van onderzoek door het Korps landelijke politiediensten. De conclusie is dat de schipper foute inschattingen heeft gemaakt. Omdat ook de schipper de aanvaring niet overleefde, kan deze niet meer vervolgd worden.

Zowel de schipper als de opvarenden hebben het binnenvaartschip te laat opgemerkt, vermoedelijk doordat de boeg van de speedboot omhoog ging en omdat de boot van een goed verlicht stuk water op een donker stuk van de Maas kwam. De politie heeft aanwijzingen dat het gebruik van alcohol en verdovende middelen de scherpte en reactiesnelheid van de schipper hebben aangetast.

Een aantal opvarenden had ook gedronken, maar de drie overlevenden van het ongeval valt geen strafbaar verwijt te maken. Woensdagavond 28 maart hebben de nabestaanden en betrokkenen tijdens een besloten bijeenkomst bijgepraat over de uitkomsten van het onderzoek. Ook de opvarenden van het vrachtschip zijn ge´nformeerd door de officier van justitie en de burgemeester van Gennep

Woensdag 28 maart

Fietser verdronken in Zoetermeer

Zoetermeer - Woensdag is langs de Leidschendamseweg in Zoetermeer een fietser verdronken. Voorbijgangers die de man in het water zagen liggen hebben hem uit het water gehaald en nog getracht de man te reanimeren.

De gealarmeerde ambulanciers namen de reanimatie over, ook de traumahelikopter heeft assistentie verleend. Helaas heeft alle hulp niet mogen baten en bleek de man ter plaatse verdronken te zijn. Er word nog gekeken hoe de man in het water terecht heeft kunnen komen.

Maandag 26 maart

automobiliste verdronken bij de Prinses Irenesluizen

WIJK BIJ DUURSTEDE - De vrouw die maandagavond verdronk bij de Prinses Irenesluizen in Wijk bij Duurstede is de 58-jarige Trudie Odijk uit Cothen. Ze was een bekend PvdA-lid in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Odijk was bestuursvoorzitter van de afdeling Wijk bij Duurstede van oktober 2006 tot mei 2009. "Ze had nog zoveel plannen en wat een verlies voor Dolf en de kinderen. Onze gedachten gaan naar het gezin uit", Trudy Odijk reed maandagavond met haar auto bij de sluizen het water in, vermoedelijk nadat ze onwel was geworden.

Zondag 25 maart

Visser ontdekt dode vrouw in water

HENDRIK-IDO-AMBACHT -  Zondagochtend rond 12.00 uur is in het water van de rivier De Noord in Hendrik Ido Ambacht het lichaam gevonden van een vrouw van middelbare leeftijd. Het lichaam werd aangetroffen door een visser, die na de ontdekking de politie waarschuwde.

Een woordvoerder van de politie vertelt dat het stoffelijk overschot zondagmiddag rond een uur of twaalf is gevonden in de rivier 'de Noord', in het verlengde van het Noordeinde. Het lichaam van de vrouw was tegen de kant aan komen drijven en lag vermoedelijk al enige tijd in het water. De politie onderzoekt hoe de vrouw in het water terecht is gekomen, vooralsnog is de identiteit niet vrijgegeven.

Zaterdag 24 maart

Opvarenden rubberboot gered uit Waddenzee

DEN HELDER -  De KNRM reddingsboot van Harlingen heeft zaterdagavond op de Waddenzee drie opvarenden van een rubberboot opgepikt en aan land gebracht. De rubberboot was aan de grond gelopen en de drie opvarenden, man, vrouw en een 10-jarig kind, zaten al uren tevergeefs te wachten op hoog water.

Om 19.30 uur werd het Kustwachtcentrum gebeld dat een rubberboot die ochtend om 11.00 uit Den Oever was vertrokken met drie personen, waaronder een kind van 10 jaar. Volgens de beller zat het vaartuig ergens op de Waddenzee aan de grond. Door het Kustwachtcentrum zijn direct de KNRM reddingboten van Den Oever, Oudeschild en Harlingen ingezet.

Men wist telefonisch contact te krijgen met het vaartuig. Het bleek dat deze sinds 14.00 uur die vanmiddag vast zat en op hoog water had gewacht. Men was er niet in geslaagd los te komen, waarop een familielid werd gebeld.

Men was niet in staat een positie op te geven, maar de opvarenden meenden de lichten van Kornwerderzand te zien. Om 20.15 uur meldde de KNRM reddingboot van Harlingen het bootje te hebben gevonden. Ze hebben de opvarenden aan boord genomen en het bootje naar Kornwerderzand gebracht.

Zaterdag 24 maart

Man verdronken in Nieuwveen

NIEUWVEEN -  In een water in Nieuwveen aan de Schoterhoek (Zuid-Holland) is zaterdagmiddag het lichaam gevonden van een 48-jarige inwoner uit Alphen aan den Rijn. Een garagemedewerker van een nabijgelegen bedrijf had het lichaam in het water zien drijven en waarschuwde de hulpdiensten.

De 48-jarige inwoner uit Alphen aan den Rijn werd sinds 22 maart vermist. Medewerkers van de brandweer hebben het lichaam om 16.00 uur uit het water geborgen. De politie zoekt nog uit hoe de man te water heeft kunnen raken. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Vrijdag 23 maart

31-jarige Zwollenaar verdronken in stadsgracht Zwolle

Vissers vonden vrijdagmiddag het lichaam van een 31-jarige Zwollenaar bij Groot Wezenland. Tijdens het politieonderzoek is de man door zijn familie als vermist opgegeven. De Zwollenaar was die ochtend vroeg op de fiets naar zijn werk gegaan, maar is daar niet aangekomen. De politie weet nog niet hoe de man in de gracht is gevallen. Vermoedelijk is de man door een ongeval te water geraakt en verdronken.  De politie sloot na onderzoek een misdrijf uit.

Donderdag 22 maart

Lichaam vermist 47-jarige bemanningslid werkscheepje geborgen

Donderdagmiddag 22 maart zagen opvarenden van een schip op het IJsselmeer een stoffelijk overschot drijven en belden de politie, waarna het lichaam door het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is geborgen.

Na identificatie blijkt het te gaan om de vermiste 47-jarige man uit Zevenbergen. Hij behoorde tot de bemanning van het werkscheepje die  woensdag 22 februari op het IJsselmeer in problemen raakte en zonk. Het lichaam van de andere opvarende, een 48-jarige man uit Texel, is donderdag 23 februari al gevonden en geborgen. De Waterpolitie heeft nog de oorzaak van het zinken van het werkscheepje in onderzoek.

Woensdagavond 22 februari ontving het Kustwachtcentrum een melding van een scheepje in moeilijkheden op het IJsselmeer. Hierop is een grote redding en zoekactie gestart, waar meerdere vaartuigen van de Waterpolitie, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de NOGEPA Offshore Search And Rescue helikopter zijn ingezet.

 Na enkele uren is het werkscheepje met een lengte va 12 meter in gezonken toestand aangetroffen. De bemanning is die avond en nacht niet meer aangetroffen. Een zoektocht met meerdere vaartuigen, sonar en een politiehelikopter leverde geen resultaat.  Donderdag 23 februari werd het lichaam van de vermiste Texelaar gevonden door Urker vissers op zo'n 3 kilometer van Breezanddijk. Tot dagen erna is nog uitgebreid gezocht met onder andere speurhonden, maar helaas zonder resultaat.

Vrijdag 23 maart

Gevonden lichaam is van 20-jarige Rotterdamse

De vrouw die donderdag in Rijswijk in het water is gevonden, is van een 20-jarige vermiste vrouw uit Rotterdam. Het slachtoffer vertrok maandag 20 februari uit Schiedam waarna niets meer van haar is vernomen. De recherche onderzoekt nog hoe de vrouw in het water van het Rijn-Schiekanaal  is gekomen. Vrijdag wordt sectie verricht op het lichaam van de vrouw.

De vrouw heeft specifieke  tatoeages waardoor de politie er vanuit gaat dat het de vermiste vrouw is.

Donderdag 22 maart

Vrouw verdronken in Rijswijkse Vliet

Donderdagochtend is door een tv-ploeg van Omroep West een dode vrouw gevonden in de Vliet in Rijswijk.  Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Een onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vrouw te water is geraakt en verdronken.

De gealarmeerde politie heeft de zaak overgenomen, een binnenvaartschip dat wilde passeren is door de politie gestopt omdat de kans aanwezig was dat deze over het slachtoffer kon varen. Vervolgens heeft de brandweer het lichaam van de vrouw geborgen en overgedragen aan de politie voor onderzoek.

 

Woensdag 21 maart

Reanimatie na rolstoeler te water

AMSTERDAM -  Dinsdagavond heeft de brandweer in actie moeten komen om een te water geraakte invalide man uit een gracht te halen. De man was op de Baarsjesweg in Amsterdam-West te water geraakt.

Ambulance medewerkers hebben de man ter plaatse moeten reanimeren waarna hij met spoed in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht. De politie onderzoekt hoe de man te water heeft kunnen raken, te vroeg afgeslagen of de controle over zijn hulpmiddel kwijtgeraakt.

Maandag 19 maart

Vrouw bekneld in auto te water

WESTLAND - Zondagavond is in Wateringen langs  de Wippolderlaan (N211) een auto op zijn kop in het water beland. Passanten boden gelijk hulp en wisten de bestuurder te bevrijden en op de kant te helpen.

De andere inzittende, een vrouw werd door 3 personen met het hoofd boven water gehouden en gerust gesteld. Zij moest tenslotte door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De inzittenden werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle  en behandeling van onderkoeling.

Zaterdag 17 maart

Duiker met problemen uit Noordzee gevist voor Noordwijk.

Noordwijk - In de Noordzee op 6 mijl uit de kust voor Noordwijk is een sportduiker met ernstige problemen uit zee gehaald. Het slachtoffer werd aan boord gehaald van een schip ter plaatse waar direct werd begonnen met reanimatie.

De sportduiker was in het water onwel geworden waarop 2 andere duikers alarm hebben geslagen, dit was even na 14.00 uur. De KNRM reddingboot 'Johannes Paulus' was snel ter plaatse en opstappers hebben geassisteerd met reanimatie en zuurstof. Voor de zekerheid waren meerdere reddingboten met aanvullende zuurstof onderweg.

De man is al reanimerend overgenomen op de KRM reddingboot 'Johannes Paulus'.  De KNRM De Redder' van Katwijk voer hen tegemoet met ambulanceverpleegkundigen. Onderweg werd informatie vergaard voor een vrije hyperbare tank om de man betere kansen te geven. Na aankomst op het strand van Noordwijk is de drenkeling met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Maandag 12 maart

Vrouw verdronken na scootmobiel te water

Utrecht, maandagavond om 18.20 uur is een vrouw met haar scootmobiel te water geraakt en daarbij verdronken. De 68-jarige vrouw reed volgens de getuigenis van een 12-jarig meisje op de Ankaradreef en raakte te water. Het meisje zag dat de vrouw met haar gezicht onder water bleef en riep om hulp.

Korte tijd later boden voorbijgangers hulp en later ook de politie. Men heeft nog getracht de vrouw ter plaatse te reanimeren. De vrouw bleek later in het ziekenhuis overleden. De politie heeft onderzoek gedaan hoe de vrouw te water is geraakt met haar scootmobiel.

Maandag 12 maart

62-jarige vrouw uit Maarssen blijkt verdronken

BREUKELEN - Het stoffelijk overschot van de 62-jarige vrouw die zondagochtend door een voorbijganger werd aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen blijkt te zijn van een sinds 21 februari vermiste vrouw.

Voorgaande week was haar fiets gevonden wat aanleiding gaf om in het water te zoeken. Er is gezocht door duikers, met sonarapparatuur en speciaal getrainde honden voor waterslachtoffers. Uit eerste onderzoek door politie blijkt er geen misdrijf in het spel en gaat men er van uit dat de vrouw per ongeluk te water is geraakt en verdronken.

Zondag 11 maart

6-jarig jongetje valt Vlissingse sluis

Vlissingen - Zaterdag in de namiddag rond 17.30 uur is een 6-jarig jongetje in het water van de sluis beland. Vermoedelijk is de jongen gevallen op de sluisdeur en onder de reling door te water gerat, zijn moeder sprong er ogenblikkelijk achteraan.

De moeder en de jongen, afkomstig uit Arnemuiden werden ter plaatse gecontroleerd door ambulance medewerkers. Zij kwamen met de schrik vrij en hielden alleen een nat pak kleren over. Eenheden van politie en brandweer die waren gealarmeerd hoefden geen actie meer te ondernemen.

Maandag 4 maart

Engelse drenkeling uit Noord Aa gered

ZOETERMEER - Zondagochtend is een Engelse drenkeling uit de Noord Aa gered. De Engelse jongeman was aan het kajakken in de Noord Aa toen hij omsloeg, voorbijgangers die dit hadden gezien sloegen onmiddellijk alarm.

Een gealarmeerde politieagent zwom naar de drenkeling toe die zich een flink eind uit de kant bevond. De Engelsman kon nog maar met moeite zijn hoofd boven water houden en adem halen. De agent wist de drenkeling op de wal te krijgen. De politieambtenaar is ter plaatse door ambulancemedewerkers nagekeken, de Engelse drenkeling is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag 3 maart

32-jarige Peter Bacsa verdronken in kanaal

EINDHOVEN - Het lichaam dat zaterdagmorgen om 08.00 uur in het Eindhovensch Kanaal is gevonden, is van de vermiste 32-jarige Peter Bacsa.

Peter Bacsa verdween op 29 januari na een avondje stappen, en bleef sindsdien vermist. In het kanaal, ter hoogte van de Tenierslaan is al eerder gezocht zonder resultaat. Peter Bacsa is volgens de politie ongelukkig te water geraakt en verdronken, er is geen sprake van een misdrijf.