HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van JUlI 2012

 

JULI  2012

 

31 berichten

     
Dinsdag 31  juli   vermiste 19-jarige Sevdiye Er verdronken in auto
Dinsdag 31  juli  

Drenkelingen zeilbootje uit Lauwersmeer gered

Dinsdag 31  juli   Man verdronken in de Oudegracht

Maandag 30  juli

  Geen straf vrouwelijke schipper na verdrinking passagier

Zondag 29  juli

  58-jarige Amersfoorter verdronken in Leuseden

Zaterdag 28  juli

  20-jarige Nederlander verdronken in Hamburg

Woensdag 25  juli

  Meisje (5) bijna verdronken in zwembad Tropiqua

Woensdag 25  juli

  Kritiek op hulpdiensten, te laat in het water gezocht naar verdronken jongetje (6)

Dinsdag 24  juli

  zesjarig jongetje verdronken in het Henschotermeer

Dinsdag 24  juli

 

Automobilist verdronken bij het pontje

Maandag 23  juli   Vermiste Nederlandse 'vrijwel zeker' veilig aan wal

Maandag 23  juli

 

15-jarige Nederlandse tiener verdronken in de Waalse Ardennen

Maandag 23  juli

  Lichaam uit het water bij Stationsplein gehaald

Zondag 22  juli

 

Nederlandse vermist in Como-meer ItaliŽ

Zondag 22  juli

 

Visser verdronken in kanaal Hillegom

Vrijdag 20  juli

 

Vierwieler bijna verdronken

Vrijdag 20  juli

  Nederlands echtpaar verdronken bij scheepsramp Zanzibar

Donderdag 19  juli

  In singel gevallen peuter overleden

Woensdag 18  juli

 

3-jarig kind uit sloot gehaald en gereanimeerd

Dinsdag 17  juli

 

Apeldoornse verdronken na auto te water

Zondag 15  juli

 

Vermiste duikster Noordzee gevonden

Zondag 15  juli

 

Delftse student overleden na sprong van brug

Zondag 15  juli

 

Man verdronken na val in water

Zondag 15  juli

 

Jongens redden inzittenden uit auto te water

Zaterdag 14  juli

 

Kinderfeest eindigt bijna in massa verdrinking !

Zaterdag 14  juli

 

Stoffelijk overschot in water Vlietland gevonden

Woensdag 11  juli

 

dode man gevonden op strand

Zondag 8  juli

 

21-jarige man ternauwernood uit water gered

Donderdag 5  juli

 

Strandwacht ontslagen na redding drenkeling

Maandag 2  juli

 

10-jarige Daan op vakantie verdronken in Balatonmeer

Zondag 1  juli

 

Vermiste visser blijkt verdronken

 

Dinsdag 31  juli

vermiste 19-jarige Sevdiye Er verdronken in auto

Rotterdam -  De politie heeft dinsdag het lichaam geborgen van de vermiste 19-jarige Sevdiye Er uit Rotterdam Delfshaven. De vrouw zat in haar auto onder water langs de Keilestraat in Rotterdam.

De auto werd gevonden door medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam toen hun schip 'iets' raakte op de bodem. Hierop heeft de politie het overgenomen en het lichaam van de vrouw laten bergen. De politie vermoed dat de 19-jarige Sevdiye Er met opzet het water is ingereden met de auto. Een week eerder vertrok ze vanuit haar ouderlijk huis in een zilvergrijze Volkswagen Touran. Er was geen enkele aanleiding voor Sevdiye om zomaar het huis van haar ouders te verlaten, hierdoor was het spoorloos verdwijnen een raadsel.

Dinsdag 31  juli

Drenkelingen zeilbootje uit Lauwersmeer gered

Lauwersoog - Dinsdagmiddag is op het Lauwersmeer een zeilboot omgeslagen waarbij de twee opvarenden, een echtpaar (48 en 44 jaar)  te water raakte. Het kustwachtcentrum alarmeerde de KNRM, SAR helikopter en het kustwachtvliegtuig. Door de noodmelding over de marifoon kwamen direct een aantal watersporters in actie. Een oplettende zeiler die in de buurt voer, zag het echtpaar op de onderkant van hun bootje zitten en bood hulp. Evenals een catamaran die in de buurt voer hielp daar later bij mee. Zij aarzelden niet en gingen direct naar de opgegeven positie.  

De drenkelingen werden aan het trappetje van de boot vastgemaakt omdat het voor beide watersporters te zwaar was om de twee natte personen aan boord te tillen. Nadat ze 20 minuten aan de trap hingen kwam er hulp aanvaren. de KNRM uit Lauwersoog en de brandweer van Zoutkamp hebben de drenkelingen aan boord gehaald. De drenkelingen waren licht onderkoeld en werden bij kennis vanaf het boothuis van de KNRM voor controle door de ambulanciers naar het ziekenhuis gebracht.

Dinsdag 31  juli

Man verdronken in de Oudegracht

UTRECHT -  Op aanwijzing van voorbijgangers heeft de politie dinsdagmorgen een dode man aangetroffen in de Oudegracht in Utrecht. Het lichaam van de man dreef ter hoogte van de Vismarkt in het water. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat het lichaam is geborgen, de identiteit is niet bekend gemaakt. Ook zal er worden onderzocht wat de toedracht is.

Maandag 30  juli

Geen straf vrouwelijke schipper na verdrinking passagier

ALKMAAR -  De vrouwelijke schipper van een pont in het Noord-Hollandse Breezand heeft maandag geen straf opgelegd gekregen de kantonrechter voor de verdrinking van een automobilist in juli vorig jaar. Vanwege een overtreding van de regels voor de binnenvaart had het Openbaar Ministerie (OM) 1000 euro boete geŽist.

De is vrouw weliswaar schuldig aan overtreding van de regels volgens de rechter, maar door de gebeurtenissen is ze al voldoende gestraft. De vrouw zat na het incident ruim een etmaal vast in een politiecel en was na maanden pas weer in staat haar werk te hervatten.

In maart van dit jaar zag het OM na uitgebreid onderzoek af van vervolging voor dood door schuld. Een 68-jarige man uit Almere die bij het incident is verdronken,  reed vermoedelijk zelf vanaf de pont het water in.

Op de fatale dag had de schipper vanwege de drukte besloten de veiligheidshekjes van het pontveer niet te sluiten. Hierdoor kon de schipper per keer drie auto's vervoeren in plaats van twee. Het openlaten van de hekjes is tegen de voorschriften. Justitie meldde eerder al dat het onwaarschijnlijk was geweest dat dichte hekjes de auto konden tegengehouden.

Toen de automobilist in het water was beland, dook de vrouw met een passagier direct het kanaal in om de man te redden. Toen men de deuren had geopend bleef  het slachtoffer zijn stuur vast houden en bleef stil in zijn auto zitten tot die zonk. Waarom is nooit duidelijk geworden. Zijn lichaam werd uren later in het kanaal gevonden.

De pachter van de pont werd vrijgesproken van overtreding van de binnenvaartregels. Volgens de rechtbank valt hem in dit verband niets te verwijten.

Zondag 29  juli

58-jarige Amersfoorter verdronken in Leuseden

LEUSDEN - Bij een brug over het Valleikanaal op de Horsterweg in Leusden is het lichaam gevonden van een 58-jarige man uit Amersfoort. Een voorbijganger trof  het lichaam zondagmiddag rond 12.30 uur in het water aan. Vermoedelijk is de man onwel geworden en in het water gevallen. De brandweerduikers hebben het lichaam van de Amersfoorter geborgen.

Zaterdag 28  juli

20-jarige Nederlander verdronken in Hamburg

Een 20-jarige Nederlandse jongen is vrijdagmiddag verdronken in een plas aan het Neusurenland,  een recreatieplas bij Hamburg. De 20-jarige Nederlander was met drie vrienden aan het zwemmen toen hij in het midden van het meer om hulp riep en vervolgens onder water verdween.

Zijn vrienden starten tevergeefs een zoekactienaar hem en riepen snel de strandwacht om hulp. De strandwachten startten hun zoekactie met een boot. Volgens aanwezigen reageerden de strandwachten niet alert genoeg op de verdrinking van de Nederlander. Na meer dan een uur werd het lichaam van de jongen door brandweerduikers boven water gehaald.

Alle hulp en reanimatie mochten niet meer baten, de Nederlandse jongeman bleek overleden. Justitie in Hamburg stelt een onderzoek in of de strandwachten nalatig zijn geweest, de vier verdachten van 31, 50, 63 en 65 jaar beroepen zich op hun zwijgrecht.

Woensdag 25  juli

Meisje (5) bijna verdronken in zwembad Tropiqua

Veendam - Een 5-jarig meisje is woensdag aan het einde van de middag bijna verdronken in zwembad Tropiqua. Het meisje was waarschijnlijk even aan de aandacht ontsnapt en zonder zwembandjes in het diepe buitenbad terecht gekomen.

De peuter heeft vermoedelijk maar kort onder water gelegen voor zij werd gered. Aan de kant is zij direct gereanimeerd, dit is later door de hulpdiensten overgenomen. Traumaheli, politie en ambulance waren ter plaatse gekomen om het meisje te redden. Per traumahelikopter is het 5-jarige meisje naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht. Naar verluid gaat het redelijk goed met de drenkelinge.

Woensdag 25  juli

Kritiek op hulpdiensten, te laat in het water gezocht naar verdronken jongetje (6)

Woudenberg - Bezoekers van het Henschotermeer menen dat hulpdiensten dinsdagmiddag te laat het water van het Henschotermeer hebben doorzocht. Een 6 jarige jongetje verdronk in het meer.

De 6-jarige jongen was sinds 13.45 uur vermist Om 14.45 heeft de politie pas besloten dat er brandweerduikers moesten komen. Het bleek niet duidelijk of hij in het bos was, bij de speeltuin, op de camping of in het water. Toen dat laatste steeds duidelijker werd, heeft de politie de brandweer ingeschakeld.  

Onder leiding van de brandweer heeft men een ketting van mensen gevormd en zo het water doorzocht. Het jongetje werd op deze manier op de bodem van het meer gevonden. Het jongetje bleek niet meer te redden.

Directeur Wiss van het recreatieschap Midden Nederland liet weten dat toezichthouders direct zijn gaan zoeken. Zij hoorden namelijk dat het om een negroÔde jongetje ging en weten dat die vaak niet kunnen zwemmen. Lifeguards zijn meteen in het water gaan zoeken tot er politie ter plaatse is. Zij nemen de zoekactie over en verzorgen opschaling van hulpdiensten.

Dinsdag 24  juli

zesjarig jongetje verdronken in het Henschotermeer

WOUDENBERG - Dinsdagmiddag is een 6-jarig jongetje verdronken in het Henschotermeer bij Woudenberg. Het jongetje werd sinds 14.00 uur vermist. Aanwezige bezoekers en later politie en brandweer zijn een grote zoekactie gestart.

Men heeft aanwezige bezoekers verzocht het water te verlaten om het zoeken te vergemakkelijken. Een politiehelikopter speurde vanuit de lucht het meer en de omgeving af. Brandweerduikers troffen het jongetje rond 15.30 uur aan op de bodem van het meer.

Vervolgens hebben ambulancebroeders en het gearriveerde trauma team getracht de jongen te redden. De 6-jarige jongen is nog met een spoedtransport naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht, helaas kon men daar de jongen ook niet redden.

Dinsdag 24  juli

Automobilist verdronken bij het pontje

AMSTERDAM -  maandagavond is een bestuurder verdronken in een personenauto, nadat hij met zijn voertuig in Amsterdam-Noord bij de aanlegsteiger van het pontje op de Distelweg te water was geraakt.

Getuigen zagen maandagavond de man rond 22.30 uur het water bij de aanlegsteiger inrijden. Na het arriveren van hulpdiensten gingen duikers van de brandweer te water om de man te zoeken. Zij troffen de man in de auto aan en hebben hem op de wal gebracht. Reanimatie mocht niet meer baten, de man is ter plaatse overleden. Er zal nog worden onderzocht wat de oorzaak van dit ongeval kan zijn geweest.

Maandag  23  juli

Vermiste Nederlandse 'vrijwel zeker' veilig aan wal

ROME - De Nederlandse vrouw, die sinds zondagmiddag werd vermist in het Como-meer, is vrijwel zeker in veiligheid. De vrouw had haar 10-jarige dochter in veiligheid gebracht bij Colico, vervolgens weet niemand meer iets van de vrouw. Vrijwel zeker is de vrouw op een andere plek in het meer aan land gegaan.

De vrouw was In slechte weersomstandigheden gaan surfen, terwijl haar dochter aan het kanoŽn was. Toen de vrouw vermist bleek, sloeg een watersporter in een speedboot alarm. Aan een andere kant van het meer is een Nederlandse surfster door een surfinstructeur aan de kant geholpen. Vermoedelijk door het niet begrijpen van de Italiaanse taal kon het meisje niet duidelijk maken wat er was gebeurt. Men denkt dat de vrouw zelf van niets weet en gewoon geniet van haar vakantie, er is vooralsnog niemand als vermist opgegeven.

Zondag 22  juli

Nederlandse vermist in Como-meer ItaliŽ

ROME -  Sinds zondagmiddag wordt een Nederlandse vermist op het Como-meer.  De vrouw was met haar dochter aan het surfen op het toeristische meer in Noord-ItaliŽ. Door hevige rukwinden raakte ze vermoedelijk in problemen. Het is de vrouw wel gelukt haar dochter aan wal te krijgen, sindsdien is de vrouw vermist.

 

Maandag 23  juli

15-jarige Nederlandse tiener verdronken in de Waalse Ardennen

VERVIERS -  Een 15-jarige Nederlandse tiener is maandagmiddag rond 15.30 uur verdronken in het meer van La Gileppe in de Waalse Ardennen. Tijdens een wateractiviteit viel de jongen van een vlot in het water en kwam niet meer boven.

Zijn vrienden schakelde vlug de hulp van de brandweer in. Rond 18.00  uur brachten duikers zijn ontzielde lichaam naar het wateroppervlak. Men vermoed dat het gaat om een noodlottig ongeval. Dit vond plaats bij Verviers ten oosten van Luik.

Maandag 23  juli

Lichaam uit het water bij Stationsplein gehaald

Amsterdam - Bij het Stationsplein is maandagmiddag een lichaam in het water gevonden. Een passant zag het lichaam rond 12.30 uur drijven en alarmeerde de hulpdiensten. De politie heeft de omgeving afgezet en zocht naar het lichaam in de buurt van de steiger van Rederij Lovers., om 14.30 uur was het lichaam geborgen. De identiteit van de man of vrouw is nog niet vrijgegeven, er word ook onderzocht wat de toedracht is geweest.

Zondag 22  juli

Nederlandse vermist in Como-meer ItaliŽ

ROME -  Sinds zondagmiddag wordt een Nederlandse vermist op het Como-meer.  De vrouw was met haar dochter aan het surfen op het toeristische meer in Noord-ItaliŽ. Door hevige rukwinden raakte ze vermoedelijk in problemen. Het is de vrouw wel gelukt haar dochter aan wal te krijgen, sindsdien is de vrouw vermist.

 

Zondag 22  juli

Visser verdronken in kanaal Hillegom

HILLEGOM -  Vroege wandelaars zagen zondagochtend rond 8.00 uur 's een onbemensde rolstoel langs het water staan bij enkele vishengels. Daar de situatie zich niet gewoon liet aanzien hebben zij de hulpdiensten gealarmeerd. Vlot na het te water gaan van de brandweerduikers troffen zij de man onder water aan en hebben het lichaam geborgen. Men weet nog niet hoelang de man al in het water lag.

Vrijdag 20  juli

Vierwieler bijna verdronken

Kijkduin - 20 juli 2012 rond 15.00 uur een opmerkelijk gebeuren. Een vierwiel aangedreven voertuig van de reddingsbrigade post 1 in Kijkduin was komen vast te zitten in het zeewater bij rijzend tij. Vervelend, maar kan gebeuren, zeker als je post net noord van de nieuwe 'zandmotor' is gesitueerd. Pogingen om het tij te keren zijn niet gelukt!

Na eerst zelf een aantal pogingen te hebben ondernomen, onder meer met een tractor heeft men besloten om 'grote broer' brandweer om hulp te vragen. Spoedig arriveerden deze op het strand met een 'zwaar' voertuig, waarna de lier werd bevestigd aan de reddingsbrigade auto. Rustig en soepel kwam de terreinauto weer richting strand waarna de auto op eigen kracht naar de post kon worden gereden.

Als passant bewonder ik de samenwerking en het adequate optreden van de 'Haagse Lifeguards' om verdere schade te voorkomen.  

Vrijdag 20  juli

Nederlands echtpaar verdronken bij scheepsramp Zanzibar

ZANZIBAR -  Een Nederlands echtpaar is verdronken bij de veerbootramp bij Zanzibar. De vrouw is inmiddels door de familie geÔdentificeerd aan de hand van een foto. Het lichaam van de vrouw is inmiddels geborgen, haar man word nog vermist.

Voor het Tanzaniaanse eiland Zanzibar zonk de veerboot. Er zouden ongeveer 290 mensen aan boord zijn geweest, waarvan er 145 zijn gered. Er was al bekend dat 5 Nederlanders waren gered. Tot nu zijn 68 doden geborgen. Er worden nog 77 opvarenden vermist. Het betreft Jaap Breure en zijn vrouw Joke Schokkenbroek. Breure was sportdocent in het voortgezet onderwijs aan het Arentheem College. Zijn vrouw Joke gaf les aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Donderdag 19  juli

In singel gevallen peuter overleden

Hendrik-Ido-Ambacht -  Het 3-jarige jongetje uit Hendrik-Ido-Ambacht dat woensdagmiddag in een sloot aan de Van Galensingel terechtkwam, is vandaag in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam alsnog overleden aan de gevolgen van verdrinking.

Het drenkelingetje werd onder spoedbegeleiding in zeer kritieke toestand naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Speciale intensieve medische zorg mocht uiteindelijk niet meer baten. Men vermoed dat de jongen spelenderwijs te water is geraakt. Men is nog op zoek naar de vrouw die met de eerste hulpverlening ter plaatse heeft meegeholpen en het jonge kind heeft gereanimeerd. Vermoedelijk een anesthesieassistent of Ėverpleegkundige. De politie wil haar eventuele slachtofferhulp aan te bieden.

Woensdag 18  juli

3-jarig kind uit sloot gehaald en gereanimeerd

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 3-jarig jongetje is woensdagavond door omstanders uit het water van de Van Galensingel in Hendrik-Ido-Ambacht gehaald. Hij is in uiterst kritieke toestand naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Artsen vrezen voor zijn leven.

Nadat het kind uit het water was gehaald is hij ter plaatse gereanimeerd. Het is niet bekend hoelang het kind met zijn hoofd onder water gelegen. Ook het MMT kwam ter plaatse om het jongetje stabiel te krijgen voor spoedtransport. Ter plaatse worden werkzaamheden aan de singel uitgevoerd, men vermoed dat de jongen spelenderwijs te water is geraakt en (bijna) verdronken.

Woensdag 18  juli

3-jarig kind uit sloot gehaald en gereanimeerd

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 3-jarig jongetje is woensdagavond door omstanders uit het water van de Van Galensingel in Hendrik-Ido-Ambacht gehaald. Hij is in uiterst kritieke toestand naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Artsen vrezen voor zijn leven.

Nadat het kind uit het water was gehaald is hij ter plaatse gereanimeerd. Het is niet bekend hoelang het kind met zijn hoofd onder water gelegen. Ook het MMT kwam ter plaatse om het jongetje stabiel te krijgen voor spoedtransport. Ter plaatse worden werkzaamheden aan de singel uitgevoerd, men vermoed dat de jongen spelenderwijs te water is geraakt en (bijna) verdronken.

Dinsdag 17  juli

Apeldoornse verdronken na auto te water

LOENEN -  Maandagavond is In de buurt van de Gelderse plaats Loenen een vrouw uit Apeldoorn met haar auto te water gereden. De vrouw raakte in een flauw bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Ze reed vervolgens het water in. Door hulpdiensten is na een zoekactie haar lichaam nog wel uit het wrak gehaald, maar reanimatie mocht volgens hen niet meer baten.

 

Zondag 15 juli

Vermiste duikster Noordzee gevonden

Egmond aan Zee - Zondag 15 juli om 13.50 uur hoorde het Kustwachtcentrum Den Helder een gesprek VHF 16, het noodkanaal voor de scheepvaart dat een schip op zoek was naar een vermiste duikster.

Na contact met het betreffende schip bleek dat rond 13.25 uur een duikster werd vermist die met meerdere personen wilde gaan duiken op een wrak op de Noordzee op ongeveer 17 mijl west van Egmond aan Zee. Volgens het schip miste de betreffende persoon de veiligheidslijn om af te dalen en was weggedreven, waarna men haar uit het oog verloor. Door het Kustwachtcentrum zijn de reddingboten van de stations IJmuiden en Egmond aan Zee van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, het kustwachtvliegtuig en de offshore redding helikopter gealarmeerd. Een aantal passerende schepen boden ook hulp aan.

Om 14.45 meldde het duikbegeleidingvaartuig de duikster te hebben teruggevonden op ongeveer 3 mijl noord van de plek waar zij te water was gegaan. De reddingboot van Egmond en de helikopter hebben mensen aan boord gezet ter assistentie. Vervolgens heeft de helikopter de vrouw van boord gehaald en is zij overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar in verband met onderkoelingsverschijnselen.

Zondag 15 juli

Delftse student overleden na sprong van brug

DELFT - De 21-jarige Delftse student die vorige week zondag na lange tijd onder water nipt werd gereanimeerd, is overleden aan de gevolgen van verdrinking nadat hij van een brug sprong in Breda.

De 21-jarige jongen was samen met studiegenoten naar een feest geweest en besloot daarna vanaf een brug in rivier de Mark te springen. Dat ging twee keer goed, maar bij de derde keer bleef 21-jarige student onder water.

De jongen heeft een week in uiterst kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen, uiteindelijk is hij bezweken door het zuurstoftekort tijdens zijn verblijf onder water.

Zondag 8  juli

21-jarige man ternauwernood uit water gered

Een student uit Delft is vanochtend rond 05.30 uur gered uit de rivier de Mark in Breda. De 21 jarige man was niet meer bovengekomen nadat hij van een brug in het water was gesprongen.

Rond 05.30 uur ochtends besloten vier studenten na een avondje stappen te gaan zwemmen in rivier de Mark in Breda. Twee van hen zijn van een brug in het water gesprongen. Nadat hij voor de derde keer sprong kwam de 21-jarige Delftenaar niet meer boven.

Zijn vrienden zochten naar de student totdat de hulpdiensten arriveerden. Andere jongeren jongeren liepen geŽmotioneerd langs de wal.Nadat brandweerduikers ter plaatse waren konden zij de jongen binnen twee minuten boven water halen. Op de wal is men direct gestart met de reanimatie. De 21-jarige student uit Delft is na reanimatie in zorgwekkende toestand naar het Amphiaziekenhuis in Breda gebracht.

Voor zijn vrienden en leden van de vereniging van de drenkeling die zich bij de kant hadden verzameld, is slachtofferhulp ingeschakeld.

Zondag 15  juli

Man verdronken na val in water

Schiedam -  Een 57-jarige Schiedammer is zondagochtend vroeg in het ziekenhuis overleden. De man is in de nacht van zaterdag op zondag aan de Lange Haven in Schiedam te water geraakt.

Een passant zag de man in de vroege ochtend in het water belanden en belde de hulpdiensten. Zij wisten de drenkeling na aankomst vlot uit het water te halen. Het slachtoffer is ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek de man uiteindelijk overleden. De politie stelt een onderzoek in hoe de man te water heeft kunnen raken.

Zondag 15  juli

Jongens redden inzittenden uit auto te water

FRANEKER -  Twee jongens hebben afgelopen nacht in Franeker drie drenkelingen uit een te water geraakte auto gered. De jongens hoorden een harde knal en plons, toen zagen ze dat er een auto op zijn kop in de gracht lag.  De jongens zijn meteen het water ingesprongen en hebben de drie inzittenden uit de auto gehaald.

Passanten hadden gehoord hoe de auto daarvoor met slippende banden bij een kroeg was weggereden. Vermoedelijk heeft de automobilist te hard  gereden en kon de bocht niet meer halen. De auto reed dwars door het hekwerk van een brug en belandde op de kop in het water.

Het was voor reddende jongens lastig om het derde slachtoffer te bevrijden. De snel gearriveerde hulpdiensten, onder meer een traumateam, hebben zich over de slachtoffers ontfermd. Alle inzittenden van de auto zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. In ieder geval is ťťn van de slachtoffers er ernstig aan toe.

Zaterdag 14  juli

Kinderfeest eindigt bijna in massa verdrinking !

 Egmond - Zaterdagavond rond 19.00 uur is tijdens een kinderfeest een groep van twaalf jonge zwemmers in problemen geraakt, de zwemmers kwamen terecht in een sterke muistroming die hen naar zee trok.

Om 19:13 krijgen de Egmondse Reddingsbrigade en KNRM reddingstation Egmond aan Zee alarm voor een groep drenkelingen ter hoogte van strandpaviljoen de Schelp. Inmiddels waren diverse gasten van het strandpaviljoen met een redlijn te water gegaan om de kinderen te redden. Vijf kinderen konden op eigen kracht naar het strand komen, de overige zeven moesten nog worden gered.

Omstanders wisten door middel van een redlijn de eerste 4 jonge drenkelingen naar de kant brengen, met een waterscooter van de ERB worden 2 drenkelingen gered terwijl de reddingsboot Meun van de KNRM het laatste slachtoffer aan boord neemt.

De 7 drenkelingen zijn overgebracht naar het boothuis van de KNRM waar verdere medische hulp klaarstond. Na eerste onderzoek worden 2 kinderen overgebracht naar het MCA ter observatie.

Bij de reddingactie waren veel hulpverleningsinstanties betrokken,  Reddingsbrigade Egmond,  KNRM station Petten, Nederlandse Kustwacht, Nogepa offshore SAR helikopter, Life Liner 1 (trauma helikopter Amsterdam, Life Liner 2 (trauma helikopter Rotterdam, brandweer  Egmond, Heerhugowaard & Alkmaar, ambulancedienst en politie. De samenwerking werd als uitstekend worden beschreven. Foto's : KNRM Egmond

Zaterdag 14  juli

Stoffelijk overschot in water Vlietland gevonden

LEIDSCHENDAM- In het recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam is  zaterdagochtend een stoffelijk overschot gevonden. Bezoekers vonden het lichaam om ongeveer 11.15 uur bij het surfstrand aan de Rietpolderweg.

VOORSCHOTEN - Het lichaam dat zaterdagmiddag is gevonden in recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam, blijkt van een 43-jarige Voorschotenaar te zijn. De man werd is zaterdag 7 juli als vermist gemeld.

Woensdag 11  juli

dode man gevonden op strand

WESTKAPELLE - Op het strand bij Westkapelle hebben wandelaars woensdagochtend rond 8.00 uur het lichaam van een dode man aangetroffen.  Het lichaam lag op het strand ter hoogte van KNRM reddingstation Westkapelle. De politie liet weten dat de man waarschijnlijk verdronken is, er geen misdrijf in het spel is.

Zondag 8  juli

21-jarige man ternauwernood uit water gered

Een student uit Delft is vanochtend rond 05.30 uur gered uit de rivier de Mark in Breda. De 21 jarige man was niet meer bovengekomen nadat hij van een brug in het water was gesprongen.

Rond 05.30 uur ochtends besloten vier studenten na een avondje stappen te gaan zwemmen in rivier de Mark in Breda. Twee van hen zijn van een brug in het water gesprongen. Nadat hij voor de derde keer sprong kwam de 21-jarige Delftenaar niet meer boven.

Zijn vrienden zochten naar de student totdat de hulpdiensten arriveerden. Andere jongeren jongeren liepen geŽmotioneerd langs de wal.Nadat brandweerduikers ter plaatse waren konden zij de jongen binnen twee minuten boven water halen. Op de wal is men direct gestart met de reanimatie. De 21-jarige student uit Delft is na reanimatie in zorgwekkende toestand naar het Amphiaziekenhuis in Breda gebracht.

Voor zijn vrienden en leden van de vereniging van de drenkeling die zich bij de kant hadden verzameld, is slachtofferhulp ingeschakeld.

Donderdag 5  juli

Strandwacht ontslagen na redding drenkeling

Miami - Een strandwacht van Floridase Hallandale Beach is ontslagen omdat hij een bewusteloze drenkeling buiten zijn gebied heeft gered van verdrinking. Zodra de strandwacht met de drenkeling aan de kant kwam moest hij zijn biezen pakken.

Het bedrijf dat de strandwachten voor Hallandale Beach verzorgd en strandwacht Thomas Lopez voor werkte, heeft hem ontslagen omdat hij de eigen baders in zijn sectie in gevaar zouden zijn gebracht door de man te gaan redden. Thomas Lopez zwom ongeveer 450 meter buiten zijn bewakingsgebied.

" Hij wist de regels, maar deed wat hij vond dat hij moest doen, het was zijn eigen beslissing." vertelt  supervisor Susan Ellis aan een krant. Het bedrijf bevestigt wel dat door andere collega's de sectie van Thomas Lopez in de gaten werd gehouden tijdens zijn afwezigheid. Tijdens het incident was Thomas Lopez nog maar vier maanden in dienst en zegt erg verbaasd te zijn over de beslissing. Twee andere strandwachten hebben direct na het incident hun ontslag ingediend. "Iemand laten verdrinken doe je niet, hij had geen andere optie dan de man te redden?" was de verontwaardigde reactie.

Maandag 2  juli

10-jarige Daan op vakantie verdronken in Balatonmeer

Daan van Gerven verdronk zondagmiddag op vakantie in het Balatonmeer bij het plaatsje RťvfŁlŲp tijdens het zwemmen.

Daan zwom zondagochtend rond half negen achter een wegdrijvende zwemband aan, tijdens het zwemmen kreeg Daan problemen en ging kopje onder. Zijn moeder die het zag gebeuren is er nog achteraan gezwommen en probeerde nog te hulp te schieten. "Hij verdween onder water, kwam toen weer boven en schreeuwde 'help mama help'. Niet uit paniek, maar gewoon vragend van: 'mama kom me helpen'. Daarna ging hij kopje onder en is hij niet meer bovengekomenĒ, vertelt zijn moeder.  helaas kon zij Daan niet meer vinden in het water.

Nadat hulpdiensten waren gealarmeerd kwam er een grote zoekactie op gang, het meer is ten opzichte van de omvang relatief ondiep. Traumahelikopter en ambulance waren snel ter plaatse, met meer dan honderd bezoekers werd het water afgezocht. Na twee uur werd het lichaam van Daan gevonden met behulp van sonar apparatuur.

Daans moeder troost zich met de gedachte dat het gezicht van haar zoon blij stond toen ze hem na zijn dood zag. Zijn gezichtsuitdrukking duidde niet op paniek of verdrinking. Duikers vonden het stoffelijk overschot van Daan ongeveer 15 meter van de plek waar hij voor het laatst was gezien. Wat er precies is mis gegaan, is nog niet duidelijk. Zijn moeder denkt dat er misschien iets niet in orde is geweest met zijn hart. Binnenkort wordt de uitslag van het forensisch onderzoek bekend gemaakt.

Zondag 1  juli

Vermiste visser blijkt verdronken

HATTEM - Zondagmiddag rond 16.00 uur hebben duikers van de brandweer in waterplas De Waa in Hattem het lichaam gevonden van de vermiste 38-jarige sportvisser uit die plaats.

De zoektocht werd gestart nadat langs een vijver aan de Rietkamp visspullen werden gevonden. Van de eigenaar,  een 38-jarige inwoner van Hattem ontbrak ieder spoor. De familie van de visser had aangifte gedaan van vermissing. Met een helikopter wijk is korte tijd boven de wijk gezocht,  ook een speurhond werd door de politie ingezet. Uiteindelijk trof een duikteam het lichaam zondagmiddag rond 16.00 uur aan.