HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van FEBRUARI 2012

 

 

februari  2012

 

 berichten

     

Maandag 27 februari

 

Vader en zoon gered door voorbijgangers

Vrijdag 24 februari

  72-jarige Hub Heyen verdronken in de Maas

Donderdag 23 februari

  Man verdronken na val van schip

Donderdag 23 februari

 

2 opvarenden verdronken bij zinken duwboot

Woensdag 22 februari

  Sleepboot gekapseisd op de Maas, bemanning ongedeerd.

Woensdag 22 februari

 

Gevonden lichaam in kolk is de vermiste Wijhenaar

Zondag 19 februari

 

Reanimatie drenkeling Eemhaven Rotterdam

Zaterdag 18 februari

 

Vrouw alsnog overleden aan gevolgen verdrinking

Zaterdag 11 februari

 

52-jarige vrouw verdronken bij Levantkade

Vrijdag 10 februari

  43-jarige schaatsvermiste dood onder ijs gevonden

Woensdag 8 februari

  Ook moeder en dochter overleden na auto te water

Zondag 5 februari

  Man en 3 kinderen verdronken bij auto ongeval

Zondag 5 februari

  Wandelaar onderkoeld uit Ringvaart gehaald
Zondag 5 februari   10-jarige Michael van Dijk verdronken in vaart

Zaterdag 4 februari

  Schaatsdode door wak in dun ijs

Donderdag 2 februari

  Door het ijs gezakte jongen gered door reanimatie

Woensdag 1 februari

  Twee kinderen uit ijskoude singel gered
     

 

Maandag 27 februari

Vader en zoon gered door voorbijgangers

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voorbijgangers hebben het leven gered van een 42-jarige man uit Reeuwijk (Zuid-Holland) en zijn 11-jarige zoon. Het tweetal kwam zaterdag langs de N11 in Alphen aan den Rijn met hun auto op de kop in een sloot terecht.

Omstanders wisten de vader en zoon uit de auto te bevrijden, anders waren zij vrijwel zeker verdronken in de auto. Door de klap waren beiden buiten bewustzijn. Eenmaal op de kant kwamen ze al weer snel bij kennis. Zonder deze medenurgers had het ongeval anders kunnen aflopen, de politie zal de helpers nog bedanken.

Vrijdag 24 februari

72-jarige Hub Heyen verdronken in de Maas

vrijdagochtend is het lichaam van de vermiste Hub Heyen (72) uit Stein door duikers van de brandweer van Maasmechelen uit de Grensmaas bij het Belgische Stokkem geborgen.

Vrijdag rond 10.45 uur zagen voorbijgangers  een lichaam drijven. Het bleek het lichaam van de 72-jarige Hub Heyen uit het gehucht Veldschuur, gemeente Stein. Het lichaam was blijven hangen aan een tak langs de oever van de Maas bij wandelgebied Negenoord-De Boyen. Hub Heyen werd sinds 6 januari vermist, zijn aangetroffen lichaam verkeerde in verregaande staat van ontbinding.

Donderdag 23 februari

Man verdronken na val van schip

Donderdagochtend is een man verdronken in de Rotterdamse haven.  De man viel tijdens zijn werkzaamheden om negen uur tussen de wal en schip, nadat hij zijn hoofd had verwond aan een openstaand luik. De man verdween onmiddellijk onder water en kwam niet meer boven.

Gewaarschuwde brandweerduikers hebben na alarmering meer dan een uur gezocht op de plaats waar de man onder water was verdwenen. Na een uur te hebben gezocht werd de actie vruchteloos beŽindigd. Om 14.15 uur is het lichaam gelokaliseerd door een schip van de Rotterdam Port Authority en geborgen. Politie en inspectie SZW stellen een onderzoek in naar dit ongeval.

Donderdag 23 februari

2 opvarenden verdronken bij zinken duwboot

Donderdag om 12.30 uur is het lichaam 1 opvarende gevonden van de gisteravond gezonken duwboot. Het lichaam werd gevonden door Urker vissers op zo'n 3 kilometer van Breezanddijk, Het lichaam is geborgen met behulp van een helikopter. De gezonken duwboot ligt bijna 4 mijl Noordoost van Den Oever ter hoogte van het monument op de afsluitdijk en heeft als thuishaven Cornwerd (Friesland).

Woensdagavond om 19.30 uur kwam er een telefonische melding binnen bij de 112 alarmcentrale van een werkschip dat mogelijk zinkende zou zijn ter hoogte van aan de IJsselmeer zijde.

KNRM reddindstation Den Oever werd direct gealarmeerd door het kustwachtcentrum. Na ťťn uur zoeken zonder resultaat is besloten om de reddingboten van Andijk en Medemblik ook te alarmeren.

Nadat het kustwachtcentrum aanvullende informatie heeft weten te achter halen over een werkschip dat om 15.30 uur geschut zou zijn bij Kornwederzand met bestemming Durgerdam. Met deze informatie werd om 21.30 uur ook de KNRM reddingboten van Enkhuizen en de NOGEPA Offshore Search And Rescue reddinghelikopter gealarmeerd om sneller en gericht te zoeken.

Op de eerste zoekslag terug werden jerrycans, verfblikken en hout gevonden, tevens werd diesellucht geroken. Kort hirop werd de gezonken duwboot gevonden met alleen de mast nog boven water. Bij het schip werden geen personen gevonden. De reddingboten zochten door naar de 2 personen terwijl marineduikers het duwbootje onderwater doorzochten.  foto: KNRM

Om 02.30 besluit het kustwachtcentrum de zoektocht te beŽindigen omdat alle kans op overleven te water verstreken is. Om 03.30 uur hebben marineduikers het scheepje zonder resultaat doorzocht en keren huiswaarts. De waterpolitie draagt zorg voor de verdere afhandeling en berging van de slachtoffers.

 

Woensdag 22 februari

Sleepboot gekapseisd op de Maas, bemanning ongedeerd.

Woensdagochtend is op de Maas nabij de van Brienenoordbrug een sleepboot gekapseisd en gezonken. De sleepboot was bezig om een coaster op zijn ligplaats te slepen.

Door een onbekende manoeuvre is de sleper gekapseisd, het dak en antennes steken nog boven water. De bemanning van de sleper hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Zij zijn nog wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar hebben het er goed afgebracht.

Woensdag 22 februari

Gevonden lichaam in kolk is de vermiste Wijhenaar

Het lichaam dat woensdagmorgen naast de IJssel in een kolk is gevonden blijkt van de al 6 weken vermiste Reind Preuter te zijn.

De politie doet over de toedracht van de dood van het slachtoffer geen uitspraken. De auto van de vermiste Preuter werd op 11 januari gevonden op een parkeerplaats vlakbij de plaats waar zijn lichaam is gevonden.

Zondag 19 februari

Reanimatie drenkeling Eemhaven Rotterdam

Zondagochtend is een man te water geraakt in de Eemhaven in Rotterdam. Een vroege wandelaar trof de drenkeling tegen de helling van het talud aan en schakelde hulpdiensten in.

De man is ter plaatse gereanimeerd door ambulancemedewerkers en door het traumateam dat was ingevlogen per helikopter. Vervolgens is de man  zwaar onderkoeld en in kritische conditie met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht. De politie tracht de oorzaak van het te water raken en de identiteit van de man te achterhalen.

De 19-jarige drenkeling die vanmorgen uit de Eemhaven is gevist en gereanimeerd aan de Arie den Toomweg word inmiddels in verband gebracht met een inbraakmelding. Even na 07.30 uur kreeg de politie een inbraak melding aan de Bunschoterweg, hier zag een getuige drie mannen wegrennen.

Men weet nog niet hoe de 19-jarige Rotterdammer te water is geraakt maar vrijwel zeker heeft 1 van zijn makkers 112 gebeld. De 19-jarige man was zwaar onderkoeld en werd ter plaatse gereanimeerd. Vervolgens is hij met een traumahelikopter overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

 

Zaterdag 18 februari

Vrouw alsnog overleden aan gevolgen verdrinking

Vrijdagavond rond 21.45 uur is er een auto het water gereden langs de Kanaaldijk Noord in Nieuwland.  De auto werd bestuurd door een 34-jarige man die zelf uit de auto wist te komen en op de kant te klauteren. Zijn 29-jarige vrouw zat op de bijrijderstoel en heeft niet los kunnen komen.

Toen de hulpdiensten arriveerden vertelde de man dat zijn vrouw nog in de auto zat, vanaf de wal was het voertuig niet te zien. Duikers van de brandweer gingen het water in op zoek naar de vrouw.

Na een dik half uur werd de vrouw boven water gehaald en direct gereanimeerd door ambulance personeel en medewerkers van een traumateam. De vrouw is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Nieuwegein gebracht waar zij zaterdagavond is overleden. De 34-jarige man werd in het ziekenhuis behandeld voor onderkoeling.

Zaterdag 11 februari

52-jarige vrouw verdronken bij Levantkade

Zaterdag rond 11.00 uur kreeg de politie melding dat er bij de Levantkade een arm boven  het water uitstak. Hierdoor kwamen politie en brandweer in actie. Brandweerduikers hebben het lichaam van een 52- jarige vrouw geborgen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

De vrouw is vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag te water geraakt.  Ter plaatse was het ijs ook erg zwak. Vrijdagavond  is de vrouw nog in een cafť gezien, toen zij niet thuiskwam is zij als vermist aangemeld. Hoe de vrouw te water is geraakt is nog niet duidelijk.

Vrijdag 10 februari

43-jarige schaatsvermiste dood onder ijs gevonden

VIERSEN -  Een Nederlandse schaatser is vrijdagmiddag dood gevonden onder het ijs van de Krickenbecker See bij Nettetal, vlak over de grens bij Venlo. De man was vorige week vrijdag op het onbetrouwbare meer gaan schaatsen en sindsdien verdwenen.

Het  lichaam van de 43-jarige Limburgse man uit Grubbenvorst werd opgespoord door een speciaal team van de Nederlandse marine. De Duitse brandweer heeft het lichaam geborgen. De politiediensten gaan vooralsnog uit van een noodlottig schaatsongeval.

Woensdag 8 februari

Ook moeder en dochter overleden na auto te water

Zoetermeer - De 41-jarige moeder en de 21-jarige dochter van het Zoetermeerse gezin Polane, die zondag nog met levenstekenen uit de auto te water werden bevrijd, zijn afgelopen nacht alsnog overleden aan de gevolgen van hun ongeval.

De 41-jarige moeder Jane en de 21-jarige dochter Charmaine vochten in het ziekenhuis voor hun leven. De twee broertjes, de7-jarige Nicky en de 8-jarige Mikey, overleden zondag ter plekke op de plaats van het ongeluk. Alleen vader Cor (38) heeft lichtgewond het ongeluk overleefd.

Het Zoetermeerse gezin was zondag op familiebezoek in Twente geweest, Op de terugweg raakt de auto betrokken bij een ongeval. het ongeluk gebeurde op de A35 waar de weg van drie banen naar een twee banen gaat. Ook het andere voertuig met een 40-jarige vader en 7-jarig meisje raakte in het ijdkoude water, ook zij hebben het niet overleeft.

Zondag 5 februari

Man en 3 kinderen verdronken bij auto ongeval

Bornerbroek -  Zondagavond om 19.00 uur vond er op de A35 ter hoogte van Bornerbroek een aanrijding plaats tussen 2 personenauto's. Beiden auto's raakten op de kop in het naast de A 35 gelegen water.

Brandweerduikers hebben alle inzittenden uit de auto's weten te halen. Een 40-jarige man met zijn 8-jarige dochtertje uit Deventer en twee broertjes van 7 en 8 jaar uit Zoetermeer hebben dit ijskoude ongeval niet overleefd. Een 48-jarige en 21-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Zoetermeer liggen in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Zondag 5 februari

Wandelaar onderkoeld uit Ringvaart gehaald

Vijfhuizen -  Een wandelaar is zondag door het ijs van de Rongvaart gezakt en te water geraakt, de man was bezig net een wandeling over het ijs van Vijfhuizen naar Haarlem.

Getuigen die de man door het ijs zagen zakken waarschuwden de hulpdiensten en hebben de man in eerste instantie geholpen. Brandweer, ambulance en zelfs de traumahelikopter kwamen naar de ongevalplaats. In de ambulance is de man gestabiliseerd en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Zondag 5 februari

10-jarige Michael van Dijk verdronken in vaart

Zondagmorgen is het lichaam van de sinds woensdag vermiste Michael van Dijk gevonden in een vaart in Luttelgeest. De opsporing eenheden hebben gebruik gemaakt van sonar zodat zij niet steeds het ijskoude water in moesten.

Zeker 70 mensen zijn betrokken geweest geweest bij het zoeken sinds de jongen afgelopen woensdag niet was thuisgekomen. Er werd met diverse scenario's rekening gehouden. Het zoeken in water in de directe nabijheid is gewoon doorgegaan met als resulataat dat de jongen zondagochtend is gevonden.

Zaterdag 4 februari

Schaatsdode door wak in dun ijs

KAAG EN BRAASSEM - Een 55-jarige schaatser In Rijpwetering is overleden nadat hij in een wak was geschaatst. Het slachtoffer is een broer van oud-wielrenner Joop Zoetemelk.

Zaterdagochtend rond 9.00 uur vertrok de man van zijn huis in Rijpwetering. Hij ging in zijn eentje het ijs op bij jachthaven De Koppoel aan de Ripselaan. Vermoedelijk is de man tijdens het schaatsen in een wak beland en vervolgens onder het ijs terecht gekomen. Toen de man te lang wegbleef is de familie gaan zoeken, het was de zoon van de man die hem onder het ijs aantrof. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren en later ook door anbulancemedewerkers. Helaas was de man niet meer te redden.

Donderdag 2 februari

Door het ijs gezakte jongen gered door reanimatie

Amsterdam - Donderdagmiddag is een jongen door het ijs gezakt vlakbij de Verlaatstraat in Osdorp. De jongen zakte rond half vijf door het ijs en kon door een agent uit het water worden gehaald.

Eenmaal uit het water is de jongen gereanimeerd door ambulance en brandweer medewerkers. De reanimatie wierp vlug zijn vruchten af. Stabiel werd de joegen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De te hulp geschoten agent is ter plaatse door de ambulancedienst nagekeken op koudeletsel.

Woensdag 1 februari

Twee kinderen uit ijskoude singel gered

Urk - Woensdagmiddag is de 5-jarige Thomas en eveneens 5-jarige Andreas uit de singel gered door Nelleke Post-Evink heeft. De twee jongens waren bij de Nagel op het ijs aan spelen vlakbij de Petrus Dathenusschool. Eťn van de jomgens zakte door het ijs, toen zijn vriendje wilde helpen kwam hij ook in het water terecht.

Nelleke,  die tegenover de singel woont was op dat moment buiten, ze had de jongens zien spelen en snelde meteen toe, toen ze het ijs hoorde klotsen. Ze verteld "Ik raakte eerst in paniek, maar wist dat ik snel moest handelen. Eťn van de twee was al onder het ijs verdwenen".  Tijdens de redding van Thomas en Andreas zakte Nelleke zelf ook door het ijs. Toegesnelde omstanders hielpen Nelleke en de twee jongens op de kant.