HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van DECEMBER 2012

 

DECEMBER 2012

 

 12 berichten

     

Maandag 24 december

 

Vermiste 57-jarige Petra Stork dood in kanaal aangetroffen

Zondag 23 december

  Kind (2) verdronken bij auto te water

Zaterdag 22 december

 

Dode in de Nederrijn gevonden

Woensdag 19 december

  Man verdronken in de Larservaart

Dinsdag 18 december

 

Vermiste Borculoër verdronken in de Berkel

Maandag 17 december

  Man springt te water geraakte vrouw na voor hulp

Zaterdag 8 december

 

Duiker komt om bij waterongeval

Donderdag 6 december

 

nog 6 vermisten na aanvaring op Noordzee

Woensdag 5 december

 

11 personen vermist na aanvaring op Noordzee

Dinsdag 4 december

 

Automobiliste verdronken

Zondag 2 december

 

36-jarige man verdronken door ongeval

Zaterdag 1 december

 

85-jarige man uit sloot gered

     

 

Maandag 24 december

Vermiste 57-jarige Petra Stork dood in kanaal aangetroffen

ROTTERDAM - In het water langs de Kanaalweg in Rotterdam is maandagmiddag het lichaam gevonden van de 57-jarige Petra Stork, die sinds 6 december werd vermist. Het lichaam werd tussen twee woonboten aangetroffen door voorbijgangers.

Het lichaam van van de 57-jarige Petra Stork heeft geruime tijd in het water gelegen. Er is een plaats delict gemaakt om het lichaam te onderzoeken op eventuele sporen en vervolgens uit het water te halen. De goed uitziende, maar ernstig zieke Petra was vermist sinds ze haar hondje uitliet op de Kanaalweg. Op camerabeelden was ze die ochtend nog te zien, maar daarna was ze spoorloos. Haar hondje werd iets verderop teruggevonden. Politie, marineduikers en zoekhonden hebben verschillende keren intensief in en rond het kanaal naar de vrouw gezocht, maar leverde steeds geen resultaten op.

Zondag 23 december

Kind (2) verdronken bij auto te water

STUIFZAND - Een 33-jarige moeder uit Spier is met haar twee kinderen opzettelijk het kanaal Oude Diep ingereden.

Haar 2-jarig  zoontje is hierbij verdronken en haar 7-jarige dochter heeft het waterongeval overleefd. De33-jarige moeder is aangehouden door de politie en word verhoord. De moeder reed in Stuifzand het kanaal Oude Diep in. De moeder en de dochter konden uit de auto klimmen, de vrouw werd in verwarde toestand door de politie aangetroffen.

Een voorbijganger zag de moeder en haar dochter doorweekt langs het kanaal op de weg staan. Toen duidelijk werd dat het 2-jarig  zoontje nog in de auto zat, heeft de voorbijganger de politie gealarmeerd. De politie is  het water ingegaan om het zoontje uit de auto te halen. Ze hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar zonder resultaat.

Zaterdag 22 december

Dode in de Nederrijn gevonden

RHENEN - Een wandelaar die zijn hond aan het uitlaten was langs de Nederrijn bij Rhenen zag vanmorgen een lichaam drijven in het water. De man heeft de politie gewaarschuwd.

Het aangetroffen lichaam ligt ongeveer 150 meter van de brug in Rhenen op een moeilijk toegankelijke plek. De recherche doet ter plaatse onderzoek en wordt geassisteerd door brandweerlieden die het lichaam uit het water zullen halen.

Woensdag 19 december

Man verdronken in de Larservaart

De politie heeft woensdagmiddag na een melding een lichaam gevonden in het water van de Larservaart bij Lelystad. De politie kon nog niet zeggen of het om een man of een vrouw gaat. Ook wordt nog onderzocht of er sprake is van een misdrijf.

Volgens de politie kwam er rond 13.00 uur een melding binnen dat er een lichaam dreef in het water bij het Larserbos. Het gebied is niet toegankelijk voor auto's,  de agenten zijn per boot op onderzoek uit gegaan. Om 14.30 uur werd het stoffelijk overschot aangetroffen en uit het water gehaald.

Dinsdag 18 december

Vermiste Borculoër verdronken in de Berkel

Borculo - Dinsdagmiddag heeft de politie de sinds 11 december vermiste Aalt van Kernebeek dood aangetroffen in zijn woonplaats Borculo. Het lichaam werd gevonden in een zijtak van het riviertje de Berkel.

De 53-jarige man was op dinsdag 11 december voor het laatst gezien. Hij was in de binnenstad van Borculo aanwezig op een familiefeestje. Zijn familie vermoedde dat hij de volgende ochtend een oom in Amstelveen zou bezoeken, maar toen zijn auto vrijdag bij zijn woning in Borculo werd gezien en Kernebeek niet bij zijn oom was komen opdagen, werd alarm geslagen.

Zondag is een massale zoektocht gestart. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Ook werd met speurhonden het riviertje de Berkel, dat dwars door het vestingstadje loopt, afgezocht. In de Berkel werd gezocht omdat die op de route naar van Kernebeeks huis ligt.

Maandag 17 december

Man springt te water geraakte vrouw na voor hulp

Utrecht - Een stel uit Utrecht is zondagavond te water geraakt. De vrouw was in het water gevallen van de loopbrug over de sluizen bij de Bemuurde Weerd Oostzijde wilde oversteken.

De vriend bedacht zich geen moment en sprong achter de vrouw aan om haar te helpen. Een stukje verder kon het stel met behulp van omstanders weer op het droge te klauteren. De man was aanspreekbaar en b leek alleen een nat pak te hebben opgelopen. De vrouw was goed geschrokken, op dit moment is het onduidelijk hoe het met de vrouw gesteld is. Beide drenkelingen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een traumaheli bleek niet nodig en kon weer retour gaan.

Donderdag 13 december

69 jarige vrouw verdronken in Den Haag

DEN HAAG - Een voorbijganger vond donderdagmiddag in het water langs de Veenkade in Den Haag het stoffelijk overschot van een 69-jarige vrouw aan.

Volgens de politie gaat het om een 'tragisch ongeval' en sluit een misdrijf uit. Waarschijnlijk lag de vrouw al enkele dagen in het water. Vlakbij de vindplaats is er een gitaar uit de sloot gehaald. Een deel van de Veenkade en Waldeck Pyrmontkade werd even afgezet voor onderzoek.

 

Zaterdag 8 december

Duiker komt om bij waterongeval

WEMELDINGE - Een 41-jarige Belgische duiker is zaterdagochtend om het leven gekomen in de Oosterschelde bij het Zeeuwse Wemeldinge. De andere duiker, ook uit België, raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De 41-jarige Belgische duiker kwam zaterdagmorgen rond 10.45 uur met zijn buddy in problemen onder water, nadat ze tot ongeveer veertig meter diepte hadden gedoken. duikmaatjes die ook aanwezig waren, haalden beide mannen naar de kant en sloegen alarm. Gealarmeerd ambulancepersoneel reanimeerde een van de twee mannen, maar dat bleek tevergeefs.

Donderdag 6 december

nog 6 vermisten na aanvaring op Noordzee

Nadat woensdagavond al 4 schipbreukelingen dood zijn gevonden is donderdag nog een dode man gevonden. Het zoeken werd woensdagavond ernstig bemoeilijkt door de duisternis en de golven van 4-5 meter.

Nadat donderdag de hele dag door schepen, helikopters en het kustwachtvliegtuig is gezocht naar drenkelingen en spullen, is de zoekactie nu gestopt. Op de onheilsplaats, 15 mijl zuid van de Noordhinder was nagenoeg niets meer te vinden. De enige zichtbare getuige was een reddingvlot welke nog vast zat aan het gezonken schip. De meeste losse spullen en wrakhout dreven 15 tot 20 mijl zuidwestelijk, waar ook is gezocht door hulpeenheden.

 

Woensdag 5 december

11 personen vermist na aanvaring op Noordzee

Woensdagavond 19.20 uur is het autovrachtschip ‘Baltic Ace’ nabij Noord Hinder in aanvaring gekomen met het containerschip ‘Corvus J’ en is binnen 15 minuten gezonken. Alle 24 opvarenden zijn in reddingvlotten gegaan. De NHV helikopter en de Belgische helikopter hebben ter plaatse 11 personen aan boord genomen. 2 personen zijn door omliggende schepen aan boord genomen. 4 onderkoelde personen zijn direct overgebracht naar het Erasmus Medisch Cenrum in Rotterdam. 7 personen worden naar de vliegbasis Koksijde nabij Oostende gebracht.

De Nogepa Offshore reddinghelikopter zoekt het gebied af naar de overige 11 schipbreukelingen met  infrarood apparatuur. Inmiddels zijn 3 reddingboten van de KNRM,  Hr.Ms. Friesland en Hr.Ms. Groningen van de Koninklijke Marine, Diverse vissers- loods- en koopvaardijschepen en 3 helikopters, respectievelijk 1 Defensie helikopter van NHV, 1 Belgische reddinghelikopter, 1 offshore redding helikopter ter plaatse.

Dinsdag 4 december

Automobiliste verdronken

RILLAND - Een 70-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is verdronken nadat ze met haar auto in een kanaal langs de Westelijke Spuikanaalweg in Rilland terecht was gekomen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse op de Spuikanaalweg. Nadat het slachtoffer door duikers uit de auto was bevrijd en op het droge werd gebracht, heeft men de vrouw  gereanimeerd. De vrouw werd al reanimerend per ambulance naar een specialistisch ziekenhuis in Antwerpen gebracht, waar ze enkele uren later alsnog is overleden aan de gevolgen van het ongeval.

Zondag 2 december

36-jarige man verdronken door ongeval

HOOFDDORP -  In de wijk Graan voor Visch in Hoofdorp is zondagochtend een 36-jarige man in het water langs de Geniedijk gevonden.

Het gaat om een 36-jarige man uit Hoofddorp die eerder als vermist was opgegeven. Hoe de man om het leven is gekomen weet de politie nog niet, een misdrijf wordt uitgesloten. Men denkt dat hij per ongeluk te water is geraakt, ook weet men niet hoelang de man al in het water lag.

Zaterdag 1 december

85-jarige man uit sloot gered

Aduard - Voorbijgangers hebben aan het begin van de zaterdag avond het leven gered van een 85-jarige inwoner van Groningen. De man was eerder die dag op de fiets vertrokken. Toen hij in de namiddag nog niet thuis was, besloot zijn familie de politie te waarschuwen.

Een vrouw die aan het begin van de avond over de Spanjaardsdijk Zuid liep hoorde geroep om hulp. Dit bleek een 85-jarige man te zijn die in een diepe sloot terecht was gekomen en kon zelf de steile kant niet meer opklauteren.De vrouw heeft via 1-1-2 de hulpdiensten gewaarschuwd en enkele automobilisten te laten stoppen. Gezamelijk haalde ze de zwaar onderkoelde man uit het water. De man werd vervolgens overgedragen aan het ambulancepersoneel, zij brachten de 85-jarige naar het UMCG in de stad. Zonder de vrouw die het hulpgeroep had gehoord, had de 85-jarige man het waarschijnlijk niet overleefd.