HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van APRIL 2012

 

 

april  2012

 

 19 berichten

     

Maandag 30 april

 

Lichaam vermiste 59-jarige Maassluizer gevonden in haven

Donderdag 26 april  

Skutsje kapseist 13 drenkelingen snel gered door KNRM

Donderdag 26 april

 

Duiker verdronken in haven Harlingen

Dinsdag 17 april

 

Dreumes gereanimeerd na val in vijver Nuenen

Maandag 16 april

 

2-jarige drenkeling blijft in coma

Zondag 15 april

 

2-jarig kind gereanimeerd na val in sloot

Zaterdag 14 april   Vrouw gered uit scootmobiel te water

Vrijdag 13 april

 

Twee mannen gered na zinken plezierjacht

Donderdag 10 april

 

Verdronken in het water van de Lovense Kanaaldijk

Dinsdag 10 april

 

Lichaam in water Sloterkade

Dinsdag 10 april

  Vermiste zeiler verdronken in Braassemermeer

Maandag 9 april

 

Zeiler (60) vermist op het Braassemermeer

Maandag 9 april

 

Vermiste duikers Oosterschelde boven water

Zondag 8 april

 

kind uit auto te water gereanimeerd

Zaterdag 7 april

 

Man verdronken bij de Willy Mullenskade

Vrijdag 6 april

 

Vrouw verdronken in Roelofsarendveen

Vrijdag 6 april

 

Vrouw verdronken in Lippenhuizer sloot

Woensdag 4 april

  Vrouw verdronken in kreek Terneuzen

Dinsdag 3 april

 

Twee doden door ongeluk Leeuwarden

     

 

 

Maandag 30 april

Lichaam vermiste 59-jarige Maassluizer gevonden in haven

De politie heeft zaterdagavond het lichaam van de 59-jarige Maassluizer gevonden die sinds december 2011 als vermist is opgegeven. Het lichaam werd rond 23.00 uur door duikers in het autowrak in de Vlaardingense voorhaven gevonden. Het betrof de Suzuki Alto van de Maassluizer.

Een schipper nam zaterdagmiddag rond 16.45 uur contact op met de politie, omdat hij met zijn schip iets dacht te hebben geraakt op de bodem van de vaargeul. Duikers van bergingsbedrijf Smit vonden na enkele uren een voertuig met daarin een lichaam. Voor het verkrijgen van absolute zekerheid is maandag een gebitsanalyse uitgevoerd.  Hiermee werd de al bestaande overtuiging bevestigd. De politie denkt niet dat het een misdrijf of ongeval is geweest.

 

Zondag 29 april

Autowrak met lichaam in haven gevonden

VLAARDINGEN -  Zaterdagavond tegen middernacht heeft de politie in de Vlaardingse Buitenhaven een autowrak gevonden met een lichaam daarin. Duikers begonnen een zoekactie in het water na een tip van een schipper die meende iets geraakt te hebben op de bodem van de vaargeul.

Duikers troffen uiteindelijk een autowrak aan, met daarin het stoffelijk overschot. Volgens een politiewoordvoerder is het nog onduidelijk waar en wanneer het voertuig te water is geraakt. Zowel het wrak als het lichaam zijn geborgen. De politie hoopt zondag de eigenaar van het voertuig te traceren om meer te weten te komen.

Donderdag 26 april

Skutsje kapseist 13 drenkelingen snel gered door KNRM

De bemanning van KNRM reddingstation Lemmer redde 13 drenkelingen van een skutsje 'Vertrouwen op het IJsselmeer tussen Stavoren en Enkhuizen. De reddingboot voer om 12.45 uur in de nabijheid en zag het schip door een windvlaag kapseizen. Hierop werd direct koers verlegd en heeft men de 13 opvarenden tijdig van het snelzinkende schip weten te halen.

De situatie aan boord was zeer chaotisch, er stonden een aantal mensen op de romp en er lagen een aantal mensen te water, te midden van lijnen en zeilen en drijvend allerlei. Niemand droeg een reddingsvest.

De roef van het schip lag al onder water, daardoor moest men via de spekgladde zij/onder kant aan boord van de reddingboot gehaald worden. Nadat 6 personen op deze wijze aan boord genomen zijn, is de rest niet meer in staat zelfstandig naar de reddingboot te komen en is een van de KNRM-ers overgestapt om de overige mensen te assisteren.

Met behulp van de skutsjeschipper en z'n bemanning zijn de laatste twee drenkelingen uitgeput en zeer koud uit het water gehaald en aan boord van de reddingboot gebracht. Vervolgens werd koers gezet naar Stavoren, alwaar de hulpdiensten de opvang van de drenkelingen overgenomen hebben. Twee drenkelingen zijn voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Later vandaag meldde de bemanning van de ĎValentijní dat de opvarenden heel veel geluk hebben gehad dat, op het moment dat ze omsloegen, de reddingboot toevallig net langs voer. Anders was het mogelijk minder goed afgelopen, gezien de nog lage temperatuur van het water.

Donderdag 26 april

Duiker verdronken in haven Harlingen

Harlingen - In de vissershaven van Harlingen is woensdagavond een 27-jarige sportduiker uit Yerseke verdronken. De man, een sportduiker, was ťťn van de bemanningsleden en had zelf aangeboden de werkzaamheden uit te voeren.

Er zat vermoedelijk iets in de schroef van het schip en in overleg met de kapitein was de man, die sportduiker is, te water gegaan om te kijken wat er met de scheepsschroef aan de hand was. De man was zonder lijn onder water gegaan voor inspectie en herstel.

Aan boord van het schip waren de vader en een broer van de man. Toen zij het idee kregen dat de man te lang onder water bleef, belden zij 1-1-2. Een duiker van een bedrijf in Harlingen vond de man bewusteloos onder water. Nadat de man boven water was werd hij direct op het scheepsdek nog gereanimeerd. Gearriveerde hulpverleners hebben ook nog getracht de man te reanimeren. Helaas heeft alle hulp niet mogen baten en is de duiker op weg naar het ziekenhuis overleden.

Dinsdag 17 april

Dreumes gereanimeerd na val in vijver Nuenen

NUENEN -  In Nuenen is dinsdagmiddag rond 14.30 uur een peuter van zeventien maanden in een tuinvijver gevallen. De bewoners van een hoekwoning aan het Kapmeeuwhof vonden het 17 maanden oude jongetje in de tuinvijver en haalden hem direct uit het water.

Politie en ambulancepersoneel zijn na aankomst direct begonnen met de reanimatie van het kind, daarbij werd later ondersteuning verleent door de arts en verpleegkundige van de traumahelikopter. Na 40 minuten was de dreumes stabiel genoeg en is vervolgens met spoed per ambulance in kritieke toestand vervoerd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

De tuinvijver waar de dreumes lag ligt achter een huis aan de Kapmeeuwhof. De bewoners ven het huis hebben het kind uit het water gehaald. Het is niet bekend of dit familie is van het drenkelingetje.  Er zal nog onderzoek worden gedaan hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

Maandag 16 april

2-jarige drenkeling blijft in coma

De 2-jarige drenkeling die zondagmiddag uit de Harlingensingel in Almere werd gehaald, word nog zeker 2 dagen in coma gehouden. Dit is niet ongewoon bij slachtoffers van verdrinking en/of onderkoeling, de kunstmatige coma bevordert eventueel herstel.

De vader van de 2-jarige peuter heeft zelf zijn zoon uit het water van de singel gehaald en direct begonnen met eerste hulp. Gearriveerde politie en hulpdiensten namen de reanimatie over. Nadat het traumateam de peuter heeft gestabiliseerd is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij nu in coma word gehouden.

De vader en het jongetje wonen oorspronkelijk in Veenendaal en waren op bezoek bij een woning aan de Harlingensingel. Het vermoeden bestaat dat de jongen kans heeft gezien om onder een schutting door te kruipen. Vermoedelijk is hij tijdens zijn avontuur per ongelijk te water geraakt en (bijna)verdronken.

Zondag 15 april

2-jarig kind gereanimeerd na val in sloot

In de Stedenwijk in Almere is een 2-jarig kind door omwonenden uit het water gehaald van de Harlingensingel.  Nadat het kind op de kant was is direct begonnen met reanimatie door buurtbewoners.

De gealarmeerd hulpdiensten hebben de reanimatie voortgezet en werden tijdens de reanimatie bijgestaan door medisch personeel van de traumahelikopter. Het is nog niet duidelijk hoe het kind in het water terecht is gekomen, men vermoed dat het kind spelenderwijs te water is geraakt. De 2-jarige drenkeling is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel is niet bekend hoe het kind er aan toe is.

 

Zaterdag 14 april

Vrouw gered uit scootmobiel te water

HOOGEZAND -  Zaterdagmiddag is een oudere dame ter hoogte van de Knijpsbrug op de Kerkstraat in Hoogezand met haar scootmobiel te water geraakt. Passanten in de nabijheid hebben geen moment getwijfeld en zijn de vrouw te hulp  gesprongen in het water.

De alerte burgers hebben het hoofd van de vrouw boven water weten te houdeen, totdat de gealarmeerde politie assisteerde om de oudere vrouw uit het water te halen. De brandweer van Hoogezand en Groningen kwam even later ook ter plaatse, deze behoefde alleen nog de scootmobiel uit het water te vissen. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De omstanders hebben aan het avontuur natte kledij overgehouden. Nadat ze waren gecontroleerd door ambulanciers op onderkoelingsverschijnselen vervolgden zij hun weg.

Vrijdag 13 april

Twee mannen gered na zinken plezierjacht

Barendrecht - Vrijdagmiddag om 12.30 uur zijn twee drenkelingen uit de Oude Maas gered door de bemanning van een schip van Rijkswaterstaat, De twee waren opvarenden van een plezierjacht welke was gezonken nadat deze over een strekdam was gevaren.

De strekdam werd niet opgemerkt door de 76-jarige Rotterdamse schipper, ook had deze de boei gemist die de strekdam markeren. Bij het varen over de strekdam raakte het jacht zwaar beschadigd aan de bodem waardoor het snel water maakte en zonk. De 76-jarige Rotterdamse schipper en een 56-jarige opvarende uit Oldenzaal zijn uit het water gevist en overgebracht naar het ziekenhuis voor controle.

foto: KNRM Dordrecht

 

Donderdag 10 april

Verdronken in het water van de Lovense Kanaaldijk

Tilburg -  Donderdagochtend is door een passant In het water van de Lovense Kanaaldijk in Tilburg  een lichaam gevonden, dat vermoedelijk al langere tijd in het water lag.

De politie wilde nog niet zeggen of het om een vrouw of een man gaat. Inmiddels is het lichaam door duikers uit het water gehaald en word momenteel forensisch onderzocht.. De politie stelt onderzoek in naar de identiteit en de doodsoorzaak van de persoon.

Tilburg - Het lichaam van de verdronken vrouw die donderdagochtend 12 april 2012 in het Wilhelmina Kanaal aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg werd aangetroffen, is van een 65 jarige vrouw uit Goirle. Zaterdag 14 april, herkenden familieleden een foto van de vrouw die op de politie internetsite "www.vermistepersonen.info" gepubliceerd was. In de loop van de avond is de identiteit definitief vastgesteld.

Dinsdag 10 april

Lichaam in water Sloterkade

Amsterdam - Dinsdagmorgen om kwart over elf heeft een wandelaar in het water van de Sloterkade een lichaam aangetroffen. Het lichaam dreef ter hoogte van de winkel van Dirk van den Broek. De politie gaar onderzoek doen wie de persoon was en hoe deze te water is geraakt en verdronken.

Dinsdag 10 april

Vermiste zeiler verdronken in Braassemermeer

ROELOFARENDSVEEN - De politie heeft dinsdagmorgen het lichaam van de vermiste zeiler  uit Woubrugge gevonden. De 60-jarige man was maandag omstreeks 14.00 uur gaan varen op het Braassemermeer. Hij was gisterenavond toen het donker werd niet teruggekeerd van een zeiltocht met zijn boot waarna de familie alarm sloeg.

Dinsdagochtend rond 08.00 uur, werd de gezonken zeilboot van de 60-jarige man gevonden ter hoogte van de Woudsedijk-Zuid, Herenweg. Het lichaam van de man werd korte tijd later in de nabijheid van de gezonken zeilboot gevonden. Onderzoek wees uit dat de man door verdrinking om het leven is gekomen.

Maandag 9 april

Zeiler (60) vermist op het Braassemermeer

AMSTERDAM -  Op het Braassemermeer in Zuid-Holland is een zoektocht gestart naar een 60-jarige zeiler die daar wordt vermist.

De man ging maanndagmiddag zeilen, maar kwam niet terug. De zeiler werd rond 21.00 uur als vermist opgegeven waarna de politie een zoekactie startte. Onder meer de politiehelikopter met zoeklicht werd ingezet boven het Braassemermeer .

Maandag 9 april

Vermiste duikers Oosterschelde boven water

Maandagmiddag 9 april om 13.00 uur kreeg de kustwacht melding dat aan de Oostkant van de Zeelandbrug twee vrouwelijke duikers worden vermist. De vrouwen zijn voor het laatst gezien bij het Galgelaantje, een populaire duikstek.

De vrouwen zijn mogelijk sinds 12.00 uur vermist, de vrouwen hadden zich niet meer gemeld. Vermoedelijk zijn de duiksters, evenals de meldster afkomstig uit BelgiŽ. De Nederlandse Kustwacht is een grote zoekactie gestart. Direct zijn reddingboten van de stations Neeltje Jans en Hansweert van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de Belgische Seaking reddingshelikopter uit Koksijde gealarmeerd.   Daarbij wordt ondersteuning geleverd door vaartuigen van Rijkswaterstaat, Politie, Brandweer en een particulier vaartuig. Duik assistentie word gegeven door een duikteam van de politie en de brandweer.

De KNRM reddingboten 'Fred' en 'Koopmansdank' van Neeltje Jans en de 'Jan van Engelenburg'  uit Hansweert gezocht naar de vrouwen. Er is een behoorlijk gebied tussen de Zeelandbrug en Ouwerkerk afgezocht. Inmiddels om 16.30 uur blijken de vermiste duikers uiteindelijk aan boord te zijn gestapt van een plezierjacht. Deze heeft hen in goede gezondheid aan wal gebracht in jachthaven Roompot Marina.

Zondag 8 april

kind uit auto te water gereanimeerd

Weert - Zeven passanten zijn zondag het water aan de Weertse Industriekade ingesprongen om een vader en twee kinderen uit een auto te halen nadat deze te water was geraakt.

Het was de vader met 1 kind gelukt om zelf uit de auto te komen en deze werden door omstanders op de kant geholpen. Het andere kind zat echter vast in de gordels van een autozitje en het waren de gealarmeerde hulpdiensten die dit jonge kind na 20 minuten onder water konden bevrijden. Vervolgens is dit kind op de wal gereanimeerd en in uiterst zorgwekkende toestand vervoerd naar het ziekenhuis Maastricht.

Het andere kind en de vader maken het naar omstandigheden fysiek redelijk. De hulpdiensten spraken haar waardering uit voor de hulp die 7 voorbijgangers hebben geboden toen ze zagen dat de auto te water raakte. Tevens verzoekt de politie om getuigen van dit incident contact op te nemen met de politie Weert.

 

Zaterdag 7 april

Man verdronken bij de Willy Mullenskade

Amsterdam - In de wijk IJburg bij de Willy Mullenskade is rond 12.00 uur een lichaam het water gevonden.  Buurtbewoners zagen vlakbij een bootje een lichaam in het water drijven. De gealarmeerde politie heeft ervoor gezorgd dat het lichaam van de man werd geborgen.

De 59-jarige man is vermoedelijk afgelopen vrijdagavond rond 21.40 uur te water geraakt in de omgeving van de Willy Mullenskade op IJburg. Zaterdagmiddag werd het lichaam geborgen. Al snel bleek het om een man te gaan die door verdrinking om het leven is gekomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf. Toch wil de recherche nagaan of er mensen zijn die iets van het ongeval gezien of gehoord hebben.

 

 

Vrijdag 6 april

Vrouw verdronken in Roelofsarendveen

ROELOFARENDSVEEN -  In het water bij de Aderweg in Roelofarendsveen is vrijdagmiddag het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Vermoedelijk is de vrouw te water geraakt en verdronken. Ter plaatse wordt onderzoek ingesteld om een misdrijf al dan niet uit te sluiten. Er zijn geen mededelingen gedaan omtrent de identiteit van de gevonden vrouw.

Vrijdag 6 april

Vrouw verdronken in Lippenhuizer sloot

LIPPENHUIZEN - Een fietster die vrijdagmorgen om half negen langs de sloot de Buorsterwyk in Lippenhuizen reed, zag een jas drijven. Toen ze de jas uit het water wilde halen werd een gedeelte van een lichaam zichtbaar. Vervolgens hebben gewaarschuwde hulpdiensten het lichaam geborgen.

Uit nader onderzoek bleek dat het lichaam van een 79-jarige vrouw uit Lippenhuizen is. De vrouw is verdronken in de sloot, de politie sluit een misdrijf uit maar houd de mogelijkheid open dat de vrouw zelf een eind aan haar leven heeft gemaakt.

Woensdag 4 april

Vrouw verdronken in kreek Terneuzen

TERNEUZEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 66-jarige vrouw uit Terneuzen verdronken. Het lichaam van de vrouw is woensdagmorgen om 02.00 uur gevonden in het water van de kreek bij de Jan van Galenstraat in Terneuzen.

Familie van de vrouw miste haar dinsdagavond al, nadat familie de vrouw niet kon vinden hebben zij haar om 01.00 uur als vermist opgegeven bij de politie. De rollator van de vrouw stond aan de waterkant en brandweerduikers gingen daar dan ook zoeken. Om 02.00 uur is de vrouw in de buurt van haar rollator gevonden. De politie onderzoekt nog hoe de vrouw te water heeft kunnen raken en is verdronken.

Dinsdag 3 april

Twee doden door ongeluk Leeuwarden

LEEUWARDEN -  een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden en zijn 23-jarige passagier, eveneens uit Leeuwarden, zijn in de nacht van maandag op dinsdag om het leven gekomen door verdrinking toen hun auto aan de Poptawei ter hoogte  van Crystalic in Leeuwarden van de weg raakte en in het water terechtkwam.

Het ongeluk gebeurde aan de westrand van de stad. De auto vloog aan de Poptawei uit de bocht en kwam in een vaart langs de weg terecht. Omwonenden die een klap hadden gehoord, waarschuwden de hulpdiensten. Deze hebben de slachtoffers uit de auto weten te halen maar konden niets meer voor de slachtoffers betekenen. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van dit ongeval.