HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van SEPTEMBER 2011

 

 

september  2011

 

  27 berichten

     

Woensdag 28 september

 

2 opvarenden van overvaren jacht gered

Dinsdag 27 september

  Man bijna verdronken na val van schip

Maandag 25 september

 

Pool uit water gered door voorbijgangers

Zaterdag 24 september

  Vermiste Marjo Smeets dood gevonden in de Maas

Vrijdag 23 september

 

Dode duiker uit Noordzee gevist       Engelse duiker al 2 maanden vermist

Vrijdag 23 september

  Lijk gevonden in water bij de Krombekstraat

Donderdag 22 september

 

84-jarige vrouw verdronken in Veerse meer

Maandag 19 september

  overboord gevallen schipper verdronken

Maandag 19 september

 

Man verdronken in Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht

Donderdag 15 september

 

55-jarige zeiler verdronken in Gouwzee

Donderdag 15 september

 

83-jarige drenkeling gered uit Sliedrechtse Biesbosch

dinsdag 13 september

 

Dode man uit sloot gegraven

maandag 12 september

 

Voortvluchtige drenkeling uit zee gered

maandag 12 september

 

11-jarige speedbootbestuurder overboord

zondag 11 september

  Lichaam in Herengracht gevonden

zondag 11 september

 

Lichaam Bart Debosscher in water onder Dageraadsbrug gevonden

zondag 11 september

 

Vrouw met auto te water door navigatie

zondag 11 september

 

Duitse vrouw uit Waddenzee gered

zondag 11 september

  64-jarige Oosterhouter verdronken in Kurenpolder

zaterdag 10 september

 

Utrechter (73) verdronken in Amsterdam-Rijnkanaal

zaterdag 10 september

 

Automobilist zwaar gewond uit water gehaald

woensdag 07 september

 

37-jarige vermiste man blijkt verdronken in Oude Maas

dinsdag 06 september

 

Dode man drijft in IJssel

dinsdag 06 september

 

Vrouw overboord van Ferry schip

zaterdag 03 september

 

18-jarige drenkeling mogelijk verdronken in Oude Maas

vrijdag 02 september

 

Kletsnat ongeval met auto door wesp

donderdag 01 september  

Man verdronken in Nieuwe Herengracht

 

Woensdag 28 september

2 opvarenden van overvaren jacht gered

TERNEUZEN - Woensdagmorgen om 06.15 uur is een plezierjacht overvaren door een binnenschip. Dit gebeurde in dichte mist voor de havenmond van Terneuzen. Het jacht zonk vrijwel onmiddelijk en de twee opvarenden van het jacht zijn hierbij te water geraakt.

De drenkelingen zijn door het schip 'Veborunner' van de BV verenigde bootslieden uit Terneuzen uit het water gehaald. In de veerhaven stonden al ambulances klaar om de drenkelingen te verzorgen en naar het ziekenhuis te brengen voor verder onderzoek.

Dinsdag 27 september

Man bijna verdronken na val van schip

HEEMSTEDE - Dinsdagmiddag is een man tijdens schoonmaakwerkzaamheden te water geraakt vanaf zijn schip en bijna verdronken. Voorbijgangers hebben de man op het droge geholpen en de hulpdiensten gealarmeerd.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de Van Merlehaven aan de Sportparklaan in Heemstede. Ook de traumahelikopter is ter plaatse geweest om de man te stabiliseren. De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Over het lot van de man is niets nader bekend.

Maandag 25 september

Pool uit water gered door voorbijgangers

Amsterdam - Zondagavond is een Poolse man te water geraakt langs de Kloveniersburgwal in Amsterdam. Passanten die daar passeerden zagen de man in het water en hebben hem op het droge geholpen. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de eerste hulp overgenomen. De man is in een hypothermie brancard gelegd van het duikteam en met lichte onderkoelingverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag 24 september

Vermiste Marjo Smeets dood gevonden in de Maas

Herten - Een aantal mensen die zaterdagmiddag langs de Maas in Herten liepen hebben in het water een stoffelijk overschot aangetroffen.  Volgens  de politie is het mogelijk het lichaam van de sinds maandag 8 augustus vermiste vrouw. De 48-jarige Marjo Smeets was die dag wandelend vertrokken vanaf de Heyberg.  Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. Forensisch onderzoek moet uitwijzen hoe de vrouw heeft kunnen verdrinken.

Vrijdag 23 september

Dode duiker uit Noordzee gevist

IJMUIDEN - Vrijdagochtend is door een vissersschip een dode duiker in de netten gevonden. Dit gebeurde vrijdagochtend om ongeveer 09.30 uur op 11 mijl West van IJmuiden.

Het aangetroffen lichaam was in vergaande staat van ontbinding, omdat er duikflessen op de rug van de man zaten gaat men ervan uit dat het een duiker betreft. Bij het Kustwachtcentrum in Den Helder heeft men geen vermissing van een duiker meer openstaan. De politie heeft samen met KNRM reddingstation IJmuiden het lichaam geborgen.

Het lichaam is vervolgens overgebracht naar Haarlem waar de politie zaterdag zal trachten te achterhalen wat er gebeurd kan zijn. Aan de hand van de duikuitrusting zal men kunnen zien wie de man was en waar hij vandaan kwam.

maandag, 26 september 2011

Engelse duiker al 2 maanden vermist

Het lichaam die de bemanning van de ZK 38 vrijdagochtend in zijn netten aantrof blijkt een 63-jarige Engelse duiker te zijn. De man was 2 maanden geleden gaan duiken bij Devon in het Zuidwesten van Engeland en daar vermist geraakt. Het lichaam van de 63-jarige man is door de stroming in de Noordzee meegevoerd tot voor Ijmuiden, dit is komen vast te staan na internationaal onderzoek.

Vrijdag 23 september

Lijk gevonden in water bij de Krombekstraat

AMSTERDAM -  In het water langs de Kelbergen in Amsterdam Zuidoost is vrijdagmorgen het stoffelijk overschot van een 51-jarige vrouw aangetroffen. Voorbijgangers zagen het lichaam drijven en alarmeerde de politie. Ter plaatse is onderzoek ingesteld en het lichaam geborgen. Men onderzoekt nog hoe de vrouw te water is geraakt en verdronken, de politie sluit een misdrijf uit.

Donderdag 22 september

84-jarige vrouw verdronken in Veerse meer

VROUWENPOLDER - Ter hoogte van de Noorddijk In het Veerse Meer is donderdagmorgen het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. De vrouw was woonachtig in Veere. Volgens de politie is de vrouw verdronken en is er geen misdrijf in het spel. Men tracht te achterhalen hoe en waar de 84-jarige vrouw te water is geraakt.

Maandag 19 september

overboord gevallen schipper verdronken

GORINCHEM Ė Een 66-jarige Rotterdamse schipper van een binnenvaarder is vanmiddag overboord gevallen en verdronken. Vermoedelijk is de man tijdens werkzaamheden aan dek over boord gevallen en verdronken.

Maandagavond vroeg miste de schippersvrouw haar man en sloeg alarm bij de politie. Korte tijd later werd het lichaam van de schipper aangetroffen in het water aan de Handelskade in Gorinchem. De politie en arbeidsinspectie zullen onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Maandag 19 september

Man verdronken in Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht

UTRECHT - Zondagavond is door een voorbijganger die wandelde op het kanalen eiland nabij de van Rooseveltlaan een lichaam in het water ontdekt. De man heeft via 112 de politie ingelicht. De politie heeft het lichaam door brandweerduikers laten bergen.

In eerste schouw duid niets erop dat de ongeveer 55 jarige man door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie is bezig om de identiteit ven de man te achterhalen en gaat voorlopig uit dat de man per ongeluk te water is geraakt en verdronken.

Donderdag 15 september

55-jarige zeiler verdronken in Gouwzee

MONNICKENDAM -  Donderdagmiddag heeft zich op de Gouwzee een tragisch verdrinkingsongeval afgespeeld. Een 55-jarige Amsterdammer was met zijn vrouw op de Gouwzee aan het zeilen, bij het neerhalen van het grootzeil werd de man door een klap van de giek overboord geworpen.

Zijn vrouw had niet voldoende kennis en ervaring voor een man over boord manoeuvre en moest lijdzaam toezien hoe haar man onder water verdween. Een gealarmeerde reddingboot van de KNRM heeft de man na ongeveer anderhalf uur aangetroffen in het water. Aan boord van de reddingboot is gelijk gestart met drenkelingreanimatie, De 55-jarige zeiler is kort hierna overgedragen aan ambulancepersoneel, helaas heeft de inzet niet mogen baten en is de man door verdrinking overleden.

Donderdag 15 september

83-jarige drenkeling gered uit Sliedrechtse Biesbosch

Woensdagavond rond 19.00 uur is grote hulpactie opgestart om een 83-jarige drenkeling te redden. Passerende roeiers hadden de man opgemerkt en alarm geslagen. De 82-jarige watersporter was in het Moldiep bezig met werkzaamheden aan zijn schip toen deze afdreef. De man zwom erachteraan maar het lukte hem niet om de boot terug te halen. Vervolgens had de man grote problemen om aan wal te komen.

Schepen van de KNRM, reddingsbrigade Dordrecht en brandweer schoten te hulp. Na het vinden van de man is deze met een lichaamstemperatuur van 33ᵉ celcius overgedragen aan het ambulancepersoneel. De drenkeling is opgenomen in het ziekenhuis waar hij word behandeld voor onderkoeling en bewaakt voor bijverschijnselen van zijn te water raken.

dinsdag 13 september

Dode man uit sloot gegraven

AMSTERDAM -  in het Westelijk Havengebied langs de Westpoortweg is tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de slootkant het stoffelijk overschot van een man bovengekomen. De machinist van de graafmachine waarschuwde gelijk de politie. Volgens de politie heeft de man al geruime tijd in het water gelegen.

maandag 12 september

Voortvluchtige drenkeling uit zee gered

Stellendam - Maandagochtend werd om 11.15 uur DE KNRM reddingboot 'Antoinette' van Stellendam gealarmeerd voor een drenkeling aan de zeekant van de Haringvlietsluizen. In eerste instantie leek grote haast geboden voor de zichtbare drenkeling.

Eenmaal bij de drenkeling bleek de man echter niet van plan zich te laten redden. De man trachtte zelfs onder de 19 meter lange reddingboot door te zwemmen, maar verkeek zich op de kracht van de waterjets. Na een aantal minuten manoeuvreren kregen de redders de man, die op de vlucht was voor de politie, toch te pakken.

Eenmaal aan dek werd hij door zijn redders in bedwang gehouden tot de politie zich in de haven van Stellendam over hem ontfermde. De arrestant is met onderkoelingsverschijnselen en het vermoeden van water binnenkrijgen ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

maandag 12 september

11-jarige speedbootbestuurder overboord

Westland - Zondagavond rond 21.30 uur is een 11-jarige jongen gewond geraakt en overboord geslagen in een watergang. De 11-jarige speedbootbestuurder stootte zijn hoofd tegen de onderkant van een brug waardoor hij gewond overboord viel.

Door de schrik van de klap heeft hij waarschijnlijk de gashendel open gezet waardoor het vaartuig even verdrop de wal op schoot. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Rederijkerslaan en de Gasthuislaan in 's-Gravenzande. Mede door de komst van een trauma helikopter trok het ongeval veel bekijks. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De vader vertelde dat de jongen een klein scheurtje in zijn schedel heeft en het naar omstandigheden goed maakt.

zondag 11 september

Lichaam in Herengracht gevonden

Amsterdam - zondagmiddag is in de Amsterdamse Herengracht een lichaam gevonden. De politie heeft het lichaam laten bergen en is een onderzoek gastart naar de identiteit en hoe de persoon te water is geraakt en verdronken.

zondag 11 september

Lichaam Bart Debosscher in water onder Dageraadsbrug gevonden

Amsterdam - Onder de Dageraadsbrug in Amsterdam is zondagochtend het lichaam van de 34-jarige Bart Debosscher aangetroffen door voorbijgangers. De man is vlakbij zijn huis gevonden wat een ongeval doet vermoeden. Bart had wel psychische problemen, sinds zijn vermissing op 6 september heeft men alles gedaan om de man op te sporen. De politie vermoed dat de man te water is geraakt en verdronken.  

zondag 11 september

Vrouw met auto te water door navigatie

WAALWIJK -  Bij de veerpont aan de Sluisweg in Waalwijk is zaterdagavond een automobiliste het water ingereden met haar auto. De vrouw reed op haar navigatie systeem door onbekend gebied. De weg volgens het navigatiesysteem was langer, de vrouw is via het hellend vlak van de pont in haar paniek te water gereden.

Toen de politie ter plaatse kwam stond de vrouw al kletsnat op de wal, zij heeft via het raam op het dak van haar auto kunnen klimmen en vervolgens omgedeerd de kant weten te bereiken. De vrouw was wel erg geschrokken en onder de indruk van het ongeval.

zondag 11 september

Duitse vrouw uit Waddenzee gered

Schiermonnikoog - Zaterdagmiddag 10 september is door het schip ' Noordster' een Duitse vrouw uit het water gehaald en aan boord genomen. De ' Noordster' voer tussen Lauwersoog en Eemshaven toen zij de vrouw opmerkte in het vaarwater.

De KNRM reddingboot van station Schiermonnikoog is na alarm uitgevaren en heeft de Duitse vrouw met lichte onderkoelingsverschijnselen overgenomen van de  ' Noordster'. Vervolgens is de vrouw in Lauwersoog aan wal gebracht en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

zondag 11 september

64-jarige Oosterhouter verdronken in Kurenpolder

Hank - Zaterdagavond is in het water van de Kurenpolder het stoffelijk overschot gevonden van de 64-jarige Oosterhouter die sinds donderdag 1 september was vermist. Het lichaam werd aangetroffen door 2 vissers die onmiddellijk de politie inlichten.

De gealarmeerd politie heeft ervoor bezorgd dat het lichaam van de 64-jarige Oosterhouter werd geborgen door duikers van de brandweer. Op de golfbaan was de man woensdagavond nog gezien. Vrijdag 2 september heeft men gezocht met speciale speurhonden en een sonarboot, dit heeft geen resultaat opgeleverd. Men gaat er van uit dat de man is verdronken na ongewild te water raken.

zaterdag 10 september

Utrechter (73) verdronken in Amsterdam-Rijnkanaal

Utrecht -  Tegenover de wijk Oog in Al in Utrecht is zaterdagochtend het lichaam gevonden van een 73-jarige Utrechter. De man is verdronken in het Amsterdam-Rijnkanaal, er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Het lichaam werd eerder opgemerkt door wandelaars bij het J.C. Verthorenpad en waarschuwde de politie. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan, onder andere met een helikopter om de plaats in kaart te brengen. De politie doet nog onderzoek hoe de man te water is geraakt, het is geen misdrijf.

zaterdag 10 september

Automobilist zwaar gewond uit water gehaald

Warfhuizen - langs de Roodehaansterweg richting Warfhuizen is vrijdagmiddag een 21-jarige automobilist uit Ulrum zwaar gewond uit het water gehaald. De jongeman heeft na het inhalen van een vrachtwagen de macht over het stuur verloren en met hoge snelheid via de berm door een brugleuning in het Rietdiep te water geraakt.

De man is door de kracht en snelheid van het ongeval uit zijn auto geslingerd en in het water beland. Door de hulp van passanten is de man op het droge geholpen. De inmiddels gewaarschuwde hulpdiensten kwamen met groot materieel, waaronder de trauma helikopter. De man is met spoed voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

woensdag 07 september

37-jarige vermiste man blijkt verdronken in Oude Maas

DORDRECHT -  De vermiste 37-jarige Edward Maat is vanmorgen gevonden nabij de Hooikade in de Oude Maas bij Dordrecht. Edward was zaterdagavond stappen in Dordrecht en voor het laatst gezien bij de Nieuwe haven, sinds middernacht heeft niemand hem meer gezien.

Vermoedelijk is de 37-jarige Zwijndrechtenaar die nacht te water geraakt en verdronken. Hij werd aangetroffen ter hoogte van het bunkerstation. De politie probeert de juiste toedracht te achterhalen en de exacte oorzaak van overlijden. Eerder werd gedacht dat het de 18-jarige zwemmer uit Hoogvliet was die sinds zaterdag onder water verdween.

dinsdag 06 september

Dode man drijft in IJssel

Dinsdagmiddag is in de IJssel ter hoogte van het dorpje de Steeg een dode man drijvend in de IJssel gevonden. Opvarenden van een motorjacht troffen de man aan en wisten het lichaam naar de kant te brengen en de politie te waarschuwen.

Het lichaam werd aangetroffen aan het begin van de IJssel aftakking naar Rheden. De gealarmeerde politie en brandweer hebben het lichaam na eerste schouwing geborgen. Er zal onderzoek moeten plaatsvinden hoe de man te water is geraakt en of er misdrijf in het spel is. De identiteit van de man is nog niet vrijgegeven. Zaterdag 10 september heeft de politie laten weten dat het om een 26-jarige Pool gaat en dat de man is verdronken en er geen misdrijf is gepleegd

dinsdag 06 september

Vrouw overboord van Ferry schip

IJmuiden - Dinsdagochtend is het schip Princess Seaways van DFDS Seaways de terminal in IJmuiden aangelopen met een Engelse vrouw minder aan boord. Na vertrek gisteravond uit Newcastle viel de vrouw op 20 mijl uit de kust overboord.

De kapitein keerde meteen het schip en liet de Man (Vrouw) Over Boord boot bemannen en zoeken. Binnen een half uur had men de vrouw uit het water en brachten zij haar aan boord van de Ferry. De conditie van de vrouw was zorgwekkend. De vrouw is met spoed door een helikopter van Coastguard aan wal gebracht voor onderzoek

zaterdag 03 september

18-jarige drenkeling mogelijk verdronken in Oude Maas

BARENDRECHT -  In de Oude Maas bij Barendrecht is zaterdagmiddag "mogelijk" een 18-jarige zwemmer uit Hoogvliet verdronken. Dit ongeval gebeurde ter van het pannenkoekenhuis aan de Achterzeedijk. Rond 15.45 uur zagen getuigen (bekenden) de man tijdens zijn zwemtocht onder water verdwijnen en zagen hem nergens meer boven water komen.

De getuigen sloegen onmiddellijk alarm via 112 waarna direct groot alarm werd gegeven. Er werd een zoekactie ter plaatse gestart door politie, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij uit Dordrecht, Rijkswaterstaat en brandweer. Duikers werden geleverd door de brandweer Rotterdam en brandweer Zuid-Holland-Zuid. De politiehelikopter zocht mee in de omgeving.

Om 17.30 uur werd de zoekactie beŽindigd omdat er zoveel tijd verstreken was dat overleving niet meer mogelijk is. Er is een mogelijkheid dat de "drenkeling" op eigen kracht uit het water is gekomen en niet gezien is. Een schip van de zeehavenpolitie blijft nog zoeken zolang het licht is. Als men geen levensteken krijgt van de drenkeling zal het landelijk dregteam van het KLPD morgen assisteren om het lichaam van de man te vinden en bergen.

vrijdag 02 september

Kletsnat ongeval met auto door wesp

GARMERWOLDE -  Een automobilist die in zijn auto een wesp zag rondvliegen probeerde het diertje te verjagen door deze weg te slaan. Hierbij verloor de man de macht over het stuur en reed met zijn auto het Damsterdiep in.

De automobilist wist zelf uit zijn auto te komen en op de kant te klauteren. Daar werd de man opgevangen door buurtbewoners en passanten die hem in een warme deken wikkelde in afwachting van de gewaarschuwde ambulance. De man was niet verwond door het incident, zijn auto bleek totall los. Hoe het de wesp is vergaan was niet meer te achterhalen.

donderdag 01 september

Man verdronken in Nieuwe Herengracht

AMSTERDAM -  Voorbijgangers hebben vanmorgen het lichaam van een dode man in de Nieuwe Herengracht aangetroffen, De politie heeft het stoffelijk overschot laten bergen. De man is niet door een misdrijf om het levem gebracht maar waarschijnlijk te water geraakt en verdronken. De identiteit is nog niet vrijgegeven.