HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van NOVEMBER 2011

 

 

november  2011

 

  13 berichten

     

Woensdag 30 november

  38-jarige man dood in sloot gevonden

Zondag 27 november

 

Man dood gevonden in sloot Alblasserdam

Zaterdag 26 november

  Twee drenkelingen gewond uit water gehaald bij speedbootongeval

Dinsdag 22 november

  Man gewond te water na explosie jacht

Zondag 20 november

 

Vermiste duiker mogelijk verdronken

Zondag 20 november

 

Kleine bootjes zorgen in dichte mist voor onveilige situaties

Zaterdag 19 november

  Man verdronken in sloot

Zondag 13 november

 

Nachtelijke redding onderkoelde man

Vrijdag 11 november   24-jarige man verdronken in vijver

Dinsdag 08 november

  Vrouw verdronken  in sloot Alkmaar gevonden

Woensdag 02 november

  Twee kinderen (2 en 3 jaar) verdronken in auto

Woensdag 02 november

  Baby dood door Tilburgs zwembad

Dinsdag 01 november

  Haarlemmer verdronken in eigen vijver

 

Woensdag 30 november

38-jarige man dood in sloot gevonden

Dokkum - Woensdagmiddag is in een sloot aan de Harddraversdijk in Dokkum een lichaam aangetroffen.

Bij nader onderzoek van de politie bleek het om een 38-jarige man uit Dokkum te gaan, de man werd sinds woensdagochtend vermist. De politie probeert uit te vinden hoe de man in de sloot terecht heeft kunnen komen.

Zondag 27 november

Man dood gevonden in sloot Alblasserdam

ALBLASSERDAM -  Een passant heeft zondagmorgen in een sloot langs de Van Hogendorpweg het lichaam aangetroffen van een man. De Alblasserdammer is waarschijnlijk 's avonds toen hij naar huis wandelde onwel geworden, in de sloot gevallen en aldaar overleden. Uit sectie blijkt er geen misdrijf in het spel te zijn.

 

Zaterdag 26 november

Twee drenkelingen gewond uit water gehaald bij speedbootongeval

Rotterdam - Twee mensen zijn zwaargewond uit het water gehaald nadat hun speedboot tegen een binnenvaarder aan voer. De speedboot zonk vrijwel meteen, een derde opvarende kon nog net overspringen op een andere speedboot met wie zij samen opvoeren.

De ernstige aanvaring vond zaterdag om 15.00 uur plaats ter hoogte van Ridderkerk op de Nieuwe Maas. De twee zwaargewonde personen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht, de derde opvarende kon ter plaatse door ambulance personeel worden verzorgd. De waterpolitie heeft de zaak in onderzoek en heeft al partijen gehoord.

Dinsdag 22 november

Man gewond te water na explosie jacht

Raamsdonk - Een 52-jarige man is maandag avond om 21.00 uur te water geraakt na een explosie op zijn jacht. Het motorjacht lag op het moment van de explosie gemeerd in Hermenzeil, de jachthaven aan de Zijlweg in Raamsdonkveer.

De 52-jarige drenkeling uit Rijen werd met behulp van omstanders op de wal geholpen. De man was goed bij bewustzijn en werd verder verzorgd door ambulancepersoneel. Deze hebben de drenkeling zuurstof en een warme deken gegeven en verder onderzocht, de man is naar het ziekebhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Zondag 20 november

Vermiste duiker mogelijk verdronken

AMSTERDAM -  In de Nieuwe Meer werd zondag sinds halftwaalf een duiker vermist. Brandweerduikers uit Amsterdam hebben tot drie uur gezocht naar de man zonder resultaat waarop de zoekactie is gestaakt.

Een team duikers was deze ochtend rond tien uur gaan duiken en waren de bewuste man uit het oog verloren. Toen de man niet binnen zijn tijd boven water kwam werd er alarm geslagen door de groep. Maandag zal men proberen om met sonar apparatuur het stoffelijk overschot van de man te vinden.

Zondag 20 november

Kleine bootjes zorgen in dichte mist voor onveilige situaties

Driebergen ē Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag 20 november 2011 een tiental recreatieschippers bekeurd omdat ze in strijd met de voorschriften in dichte mist voeren en voor onveilige situaties op het water zorgden. Binnenvaartschepen konden een aanvaring soms nauwelijks voorkomen.

De Waterpolitie van het KLPD kreeg van binnenvaartschepen op verschillende vaarwegen meldingen van kleine bootjes die zich in de dichte mist een weg zochten en voor de beroepsvaart een groot gevaar vormden. Op de belangrijkste vaarwegen schrijft het Binnenvaartpolitiereglement voor dat kleine schepen in de dichte mist alleen op radar mogen varen. Kan dat niet omdat het schip bijvoorbeeld geen radar of marifoon heeft of omdat de schipper geen radardiploma heeft, dan moet het op de dichtstbijzijnde geschikte plaats gaan stilliggen.

Op de Waal in de omgeving van Tiel werden vijf schippers van visbootjes bekeurd die, zonder dat ze op radar voeren, een visstekje zochten. De bemanning van een groot duwstel kreeg de schrik van hun leven toen ze plotseling voor zich een visbootje zagen opdoemen. Het was vooral aan het vakmanschap van de beroepsschipper te danken dat het goed ging. De combinatie van extreem lage waterstand, dus smallere vaargeul, en de dichte mist maakte de situatie extra gevaarlijk.

Op het Amsterdam-Rijnkanaal bekeurde de Waterpolitie de schippers van een kajuitjacht en een sloep die in de dichte mist niet op radar voeren. Het kajuitjacht was bovendien niet voorzien van de juiste verlichting.

Op de Noord bij Alblasserdam waagden vier kanoŽrs hun leven door het water op te gaan en ook hier werden enkele vissers met bootjes bekeurd. Via de Verkeerspost vernam de Waterpolitie dat op het Hollands Diep een schipper zijn bootje aan een grote boei had vastgemaakt omdat hij door de mist niet meer wist waar hij zat. Deze schipper werd door Rijkswaterstaat bekeurd.

In de vaargeul op de Oosterschelde bij Tholen voer een Belgisch zeiljacht in dichte mist heen- en weer. Binnenvaartschepen waarschuwden elkaar over de marifoon voor het zeiljacht zonder radar. De schipper van het jacht verklaarde tegenover de Waterpolitie dat hij niet wist dat het verplicht was op radar te varen. Hij had een marifoon, een kaart en een GPS voor plaatsbepaling en dacht dat dit voldoende was. Dat de marifoon op het verkeerde kanaal stond ingesteld waardoor hij niet kon communiceren met andere schepen, was hem nog niet opgevallen. Bron: KLPD via EMEA.nl

Zaterdag 19 november

Man verdronken in sloot

NIEUWKOOP - In een sloot langs de Schilkerweg in Nieuwveen is rond 15.30 uur een man aangetroffen door een wandelaar. De man is waarschijnlijk door een noodlottig ongeval in de sloot verdronken. De politie vermoed dat de man vrijdagavond al in de sloot is terechtgekomen, waarschijnlijk mede door de vrij steile slootwal. Een misdrijf word uitgesloten.

Zondag 13 november

Nachtelijke redding onderkoelde man

Den Helder Ė In de nacht van vrijdag op zaterdag is om 03.15 een man uit het water gered door 4 werknemers van de Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie. De man verklaarde na zijn redding te zijn uitgegleden en een behoorlijke tijd in het koude water te hebben gelegen.

De man bevond zich aan boord van de MS Runner welke gemeerd lag bij de visafslag. Aan boord was de men uitgegleden en zo te water geraakt. Hij heeft geruime tijd om hulp geschreeuwd voordat hij werd opgemerkt. Nadat de wacht aanhoudend geschreeuw hoorde, is men gaan kijken, men dacht eerst aan een dronken man.

Aangekomen bij het schip bleek er inderdaad iemand te water te liggen die uit alle macht probeerde te overleven. Het bleek nog een hele toer om de verstijfde en onderkoelde drenkeling aan boord van het schip te krijgen door zijn natte zware kleding.

Eenmaal aan dek hebben zij de goed aanspreekbare man goed ingepakt met dekens en jassen. Zij hebben tegen de man gepraat om hem gerust te stellen en te zorgen dat hij bij bewustzijn bleef. De drenkeling is vervolgens per ambulance naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder gebracht en daar behandeld voor zijn onderkoeling.

Vrijdag 11 november

24-jarige man verdronken in vijver

GRONINGEN -  In een vijver in het Noorderplantsoen in Groningen is vrijdagmiddag een lichaam gevonden door een wandelaar. De man lag in de 'eerste' vijver, tussen de Ebbingestraat en de Grachtstraat.

De politie heeft met duikers het lichaam geborgen, Het bleek te gaan om de 24-jarige Joaquim Richards. Joaquim werd sinds 30 oktober vermist nadat hij zijn huis heeft veeft verlaten. De politie heeft de omgeving van de vijver afgezet en tracht te achterhalen hoe hij te water is geraakt en verdronken is.

Dinsdag 08 november

Vrouw verdronken  in sloot Alkmaar gevonden

Alkmaar - In een sloot langs de Nieuwe Schermerweg is dinsdagmorgen het lichaam van vermoedelijk een vrouw aangetroffen. Een voorbijganger merkte het lichaam op en schakelde de politie in. De politie onderzoekt de toedracht van het te water raken en hoe de vrouw verdronken is.

Woensdag 02 november

Twee kinderen (2 en 3 jaar) verdronken in auto

UTRECHT -  Woensdagmorgen zijn in het Merwedekanaal aan de Keulsekade twee jonge broertjes van twee en drie jaar verdronken. De auto stond geparkeerd op de Keulsekade en raakte te water. Onbekend is hoe de auto te water is geraakt. De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen en op de kant klauteren.

De zilvergrijze Peugeot stond geparkeerd op het gedeelte waar geen afscheiding staat met het water. Personeel van bedrijven aan het kanaal boden onmiddellijk hulp en sprongen het water in om de kinderen te redden.

Na enige tijd is dit gelukt met de hulp van brandweerduikers. De kinderen zijn nog ter plaatse gereanimeerd door hulpverleners en met spoed en motorbegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Helaas was dit tevergeefs en waren de kinderen al overleden.

Woensdag 02 november

Baby dood door Tilburgs zwembad

TILBURG - Een 27-jarige Tilburgse moeder is dinsdagmiddag zwaar gewond geraakt en haar 5 maanden oude dochter overleed door een ernstig ongeval in zwembad Reeshof in Tilburg. Het ongeluk ontstond door loslaten van twee zware luidsprekerboxen van het plafond. De 27-jarige vrouw en haar 5 maanden oude dochtertje stonden in het recreatiebad er recht onder de aan elkaar verbonden luidsprekers en werden vol op het hoofd getroffen.

Op het moment van het ongeval waren er 40 mensen aanwezig bij het recreatiebad. Door personeel en aanwezigen werd eerste hulp verleend, waarbij duidelijk was dat de baby er het slechtst aan toe was. Diverse ambulances waren naar het zwembad gedirigeerd voor hulpverlening. Het 5 maanden meisje is met spoed per traumahelikopter overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis, onderdeel van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het 3 maanden oude meisje is dinsdagavond aan haar verwondingen overleden.

De gemeente Tilburg neemt de schuld op zich, Door controleurs van de provincie Brabant, die toezicht houd op de veiligheid en hygiŽne in zwembaden was dit euvel al geconstateerd en werd dringend aangeraden spoedig maatregelen te treffen. Burgemeester Peter Noordanus spreekt van een vreselijk ongeval, voor de familie, maar ook zwembadpersoneel die ten tijde van het ongeval eerste hulp heeft verleend.

Dinsdag 01 november

Haarlemmer verdronken in eigen vijver

HAARLEM -  Dinsdagmorgen is in zijn tuinvijver de vermiste 49-jarige Haarlemmer Hans Nieuwenhuis aangetroffen die sinds zaterdag werd vermist. De 49-jarige Haarlemmer Hans Nieuwenhuis verliet zaterdagochtend zijn woning aan de Roerdompstraat voor een boodschap.

Toen de man na verloop van tijd niet was teruggekomen sloeg zijn familie alarm, de man is suikerpatiŽnt en heeft regelmatig insuline nodig. Na onderzoek door de politie is komen vast te staan dat de man door een ongeval te water is geraakt en verdronken.