HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van DECEMBER 2011

 

 

december  2011

 

8 berichten

     
Maandag 26 december  

Lichaam in Wilhelminakanaal gevonden

Zaterdag 24 december

 

Automobilist uit water gered

Donderdag 22 december

 

26-jarige student verdronken in Breda

Zaterdag 17 december

 

Man overboord en vermist van vrachtschip.

Vrijdag 16 december

  2 Vrouwen verdronken in auto Zaandam

Maandag 5 december

  20-jarige Bart verdronken in vijver bij landgoed

Zondag 4 december

 

Man dood in water Mauritskade Amsterdam

Vrijdag 2 december

 

14-jarige jongen houd klasgenoot boven water

 

Maandag 26 december

Lichaam in Wilhelminakanaal gevonden

OOSTERHOUT -  Een vroege wandelaar heeft maandagochtend in het Wilhelminakanaal  in Oosterhout een stoffelijk overschot zien drijven. Daarop heeft de man de politie gebeld die de zaak verder heeft afgehandeld.

Inmiddels heeft de ingeschakelde brandweer met duikers het lichaam geborgen. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft nog geen mededeling gedaan over de identiteit van de dode en de vermoedelijke toedracht.

Zaterdag 24 december

Automobilist uit water gered

Vriezenveen - Een te water geraakte automobilist is uit het water gered langs de N36 bij Vriezenveen. Twee mannen die na een bedrijfsfeestje met hun busje terugreden zagen in het kanaal langs de N36 2 achterlichten boven water uitsteken. Daarop hebben zij het busje aan de kant gezet en hebben zij levensreddend ingegrepen.

Een man woonachtig in Borne heeft zich ontkleed en is het water ingesprongen. De deur van de bestuurder zat klem en kon nietr geopend worden. Het is gelukt de auto iets dichter bij de kant te krijgen en vervolgens de bestuurder door een ingeslagen achterruit uit het voertuig te krijgen. De bestuurder werd eerste hulp verleend door omstanders die inmiddels waren gestopt. Met de automobilist ging het redelijk goed. De redder heeft de hulpdiensten niet afgewacht en heeft zich aangekleed en is thuis gaan opwarmen.

Donderdag 22 december

26-jarige student verdronken in Breda

BREDA -  Donderdag is in het water langs de Markkade in Breda het lichaam gevonden van de 26-jarige student Youri Bicker.  Youri werd sinds afgelopen maandag vermist. Een eerdere zoekaktie in het water had al de jas van Youri opgeleverd.

De politie vermoed dat de student door een ongelukkige samenloop van omstandigheden te water is geraakt en daardoor verdronken. Youri werd voor het laatst gezien op een feest in het centrum van Breda. Vermoedelijk is hij zondagavond na een stapavond op weg naar huis met zijn fiets in het water terechtgekomen. Familie en bekenden hebben dinsdag de politie gealarmeerd toen zijn fiets werd gevonden op de route die hij altijd naar huis fietste.

 

Zaterdag 17 december

Man overboord en vermist van vrachtschip.

zaterdagochtend omstreeks 09.45 uur heeft het Kustwachtcentrum te Den Helder de melding ontvangen dat een bemanningslid van een vrachtschip, varende op de Noordzee, noordwest van Vlieland, te water was geraakt. Het gaat om een 32-jarige zeeman uit Oekra´ne

Onmiddellijk werd er grootschalig hulp ingezet met de NOGEPA Offshore Search And Rescue Helikopter, Kustwachtvliegtuig en reddingboten van de KNRM reddingstations Texel De Cockdorp, Vlieland, Terschelling West en Terschelling Paal 8. De zoekactie heeft nog niet tot gewenst resultaat geleid.

Vrijdag 16 december

2 Vrouwen verdronken in auto Zaandam

ZAANDAM - In Zaandam zijn twee vrouwen van 19 jaar verdronken, nadat ze met hun auto te water zijn  geraakt.

Vrijdagmorgen om 01.00 uur werd bij de politie melding gemaakt dat er een auto in het water lag van De Zaan aan de Prins Hendrikkade. Het is niet bekend hoe lang de auto al te water lag voordat deze werd opgemerkt. Duikers troffen in de auto de lichamen aan van de twee 19-jarige vrouwen. Er word nog onderzocht hoe de auto met de vrouwen te water heeft kunnen raken.

Maandag 5 december

20-jarige Bart verdronken in vijver bij landgoed

Heerde - In het Gelderse Heerde is maandagmiddag het lichaam van een 20-jarige jongen gevonden in een vijver. Het lichaam is door voorbijganger  gevonden aan de Bonenburgerlaan op het landgoed Bonenburg.

Het blijkt te gaan om de 20-jarige Bart die woonachtig was in Heerde. Zondagavond was de jongen gezellig uitgeweest en had hier uitgebreid over getwitterd. Groot was dan ook de verbazing dat de jongen maandagmiddag in de vijver is gevonden.

Het vermoeden bestaat dat hij zondagavond ongelukkigerwijs te water is geraakt en verdronken. De politie onderzoekt nog of er aanwijzingen zijn voor een misdrijf.

Zondag 4 december

Man dood in water Mauritskade Amsterdam

AMSTERDAM -  In het water van de Mauritskade ter hoogte van het Tropenmuseum in Amsterdam is zondagochtend een lichaam aangetroffen. Een man die zijn hond uitliet zag rond negen uur het lichaam in het water liggen en belde de politie.

De politie heeft gezorgd cat het lichaam van de man werd geborgen. De identiteit van de man is nog niet bekend gemaakt, ook onderzoekt men hoe de man te water heeft raken.

Vrijdag 2 december

14-jarige jongen houd klasgenoot boven water

KORTEHEMMEN -  Een vijftienjarig meisje heeft haar l;even te danken aan een 14-jarig klasgenootje waar zij samen mee naar huis fietste. Het vijftienjarige meisje werd onwel en viel met fiets en al te water waarbij zij onder water verdween.

Door het snelle ingrijpen van haar fietsmaatje, een 14-jarige jongen uit Beetsterzwaag die gelijk in het water sprong om haar te helpen. De jongen heeft het hoofd van het meisje boven water gehouden en zo haar leven gered.

Zelfstandig kon de jongen niet tegen de steile slootkant opklauteren, hierbij hielpen te hulp geschoten bewoners uit de omgeving, die de twee jongeren op de kant hebben geholpen. De redder kwam er vanaf met een nat pak, het meisje is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met verdenking van onderkoeling en water binnenkrijgen.