HOME-PAGE

ZWEMBAD

THUIS

STRAND

VERDRINKING

AUTO TE WATER

LINKS

MEDIA BERICHTEN

 

Media berichten van te water raking, (bijna) verdrinking en onderkoeling van AUGUSTUS 2011

 

 

augustus  2011

 

  38 berichten

     

maandag 29 augustus

 

opvarenden van omgeslagen skūtsje gered

vrijdag 26 augustus

 

Lichaam Vlissinger spoelt aan op strand

vrijdag 26 augustus

  Drenkeling uit IJssel gevist

donderdag 25 augustus

 

Lichaam 18-jarige zwemmer gevonden in Waal

donderdag 25 augustus

 

76-jarige man blijkt verdronken in de Maas

donderdag 25 augustus

  2 drenkelingen na uur uit Noordzee gered

woensdag 24 augustus

  Machinist verdronken in graafmachine

dinsdag 23 augustus

  6-jarige jongen gereanimeerd na bijna verdrinking

maandag 22 augustus

 

18-jarige jongen verdronken in de Waal

maandag 22 augustus

 

70-jarige man verdronken bij Lemmer

maandag 22 augustus

 

Verdronken in Heemraadsingel

maandag 22 augustus

 

Zeiljacht gezonken na aanvaring

zondag 21 augustus

  Kanoėr verstrikt in water-planten

zaterdag 20 augustus

 

Vader met kinderen overboord na explosie vlet

vrijdag 19 augustus

  Duitse zeeman vermist op de Noordzee

vrijdag 19 augustus

  59-jarige man verdronken in Twentekanaal

donderdag 18 augustus

  Belgische man verdronken in Hulst

donderdag 18 augustus

  Belgische duiker aangespoeld op dijk

dinsdag 16 augustus

  Verdronken in Edense vijver

maandag 15 augustus

  Duitse vrouw onderkoeld in zee aangetroffen

maandag 15 augustus

  Drie jongens van 12 gooien 6-jarig meisje in water

zondag 14 augustus

  Reanimatie en drie overlevenden bij auto te water

zondag 14 augustus

 

Vrouw verdronken bij scootmobiel ongeval

vrijdag 12 augustus

 

Man verdronken bij Parksluizen

vrijdag 12 augustus

 

Nederlander Jan Doek in Lago Maggiore gevonden

vrijdag 12 augustus

  Loodsjol slaat om op zee, 4 man te water

woensdag 10 augustus

 

Nederlander mogelijk verdronken in Lago Maggiore

woensdag 10 augustus

 

8-jarig meisje levenloos van zwembadbodem gehaald

woensdag 10 augustus

 

8-jarige jongen te water bij Noordpier Ijmuiden

dinsdag 09 augustus

 

Dode man in water Schinkel

dinsdag 09 augustus

  Alweer! Pomp hotel zwembad Alanya zorgt dat 11-jarig meisje verdrinkt

maandag 08 augustus

  Viertal van bijna gezonken Valk gered

zondag 07 augustus

  55-jarige Belgische duiker vermist in Oosterschelde

zaterdag 06 augustus

 

Man uit water gered na val van pier

maandag 01 augustus

 

Boot gezonken bij explosie op Alkmaardermeer

maandag 01 augustus

 

Hondenredster gered

maandag 01 augustus

  Kleuter uit sloot gehaald

 

maandag 29 augustus

opvarenden van omgeslagen skūtsje gered

Enkhuizen -  Op het Markermeer vlak bij Lelystad is maandagmiddag een skūtsje omgeslagen door een harde windvlag. De vier bemanningsleden raakte hierbij te water, maar konden zich in veiligheid  brengen door op de romp te klimmen.

Direct na melding bij het Kustwachtcentrum in Den Helder word groot alarm gegeven en alarmeert de KNRM reddingboten van Marken en Enkhuizen. Ook het politievaartuig P87 gaat onderweg naar de opgegeven positie, twee mijl voor de haven van Lelystad. De P87 is als eerste ter en weet de vier opvarenden van de omgeslagen skūtsje aan boord te nemen. Allen zijn geschrokken en koud maar maken het verder goed. Even later arriveert de KNRM reddingboot Rien Verloop en niet veel later arriveren ook de overige drie reddingboten van de KNRM stations Marken en Enkhuizen.

Na overleg wordt gezamenlijk getracht het skūtsje weer overeind te trekken voordat deze naar de bodem zinkt. Als alle sleeplijnen zijn bevestigt en de reddingboot Watersport een poging wil doen om het skūtsje recht te trekken, springen de ramen en zinkt het skūtsje naar de bodem van het Markermeer. Er rest de redders niets anders dan het wrak te markeren met een grote stootwil en het verzamelen van los drijvend wrakhout. Een bergingsbedrijf zal later het skūtsje gaan bergen.

vrijdag 26 augustus

Lichaam Vlissinger spoelt aan op strand

VLISSINGEN - Op het strand in Vlissingen, ter hoogte van het Nollehoofd heeft de Vlissingse strandwacht het lijk van een man aangetroffen op de vloedlijn. Zij vonden hem vrijdag middag om 15.30 uur tijdens een patrouille op het strand.

De politie ging er in eerste schouw vanuit dat de man al langere tijd in het water heeft gelegen. Uit Forensisch onderzoek is gebleken dat hij is verdronken en er geen sprake is van een misdrijf, aldus de politie. Het gaat om het lichaam van een 34-jarige Vlissinger.

vrijdag 26 augustus

Drenkeling uit IJssel gevist

KAMPEN -  Donderdag avond moesten de hulpdiensten uirukken voor een drenkeling bij de loswal in Kampen. Door onbekende oorzaak is de man te water geraakt maar kon er niet meer uitklauteren.

De gealarmeerde politie en brandweer hebben de man met een ladder uit het water laten klimmen. Op de wal is de man door ambulance personeel nagekeken, nadat bleek dat de man verder niets mankeerde is hij thuisgebracht.

donderdag 25 augustus

Lichaam 18-jarige zwemmer gevonden in Waal

De 18 jarige zwemmer die maandag bij het Waalstrand van een verhoogde krib sprong en verdronk is gevonden. De jongen die een matige zwemvaardigheid had verdween vrijwel onmiddellijk na zijn sprong onder water en kwam niet meer boven. Op  maandag en dinsdag zijn de hulpdiensten op zoek geweest naar de jongen, ondermeer met een boot uitgerust met sonar.

Donderdagmorgen werd het lichaam gespot bij de Waalkade door een passant, vlakbij de daar gemeerde pannenkoekenboot. De politie heeft er zorg voor gedragen dat het lichaam van de 18 jarige zwemmer is geborgen. In de namiddag vond er een positieve identificatie plaats door familie. Het lichaam is na drie dagen vanzelf komen opdrijven, de stroming heeft weinig effect gehad op de verplaatsing van het lichaam.

donderdag 25 augustus

76-jarige man blijkt verdronken in de Maas

Eijsden - Woensdagavond is in de Maas bij Eijsden/Oost-Maarland het stoffelijk overschot gevonden van de 76-jarige Wiel Kools. Kools werd sinds 27 juni vermist uit zijn woonplaats Gulpen.

Kools heeft 's avonds zijn woning verlaten tussen 23.30 uur en 24.00 uur en is met zijn auto weggegaan, deze werd drie dagen later aangetroffen. Rond de tijd van vermissing heeft men grote zoekacties gehouden, ook op en rond de Maas. Men heeft geen misdrijf kunnen constateren, ook weet men niet hoe hij te water is geraakt en verdronken.

donderdag 25 augustus

2 drenkelingen na uur uit Noordzee gered

Donderdagmiddag zijn 2 drenkelingen uit de Noordzee gered. Het betrof 2 vissers die met hun visboot zijn gekapseisd, waarschijnlijk doordat het anker vastzat in het wrak wwar zij aan het vissen waren. 1 van de drenkelingen werd gezien door de ten anker liggende tanker ‘Sten Skagen’, 11 mijl West uit Scheveningen in positie 52°10.20 en 004°02.40 Oost.

De bemanning van de tanker heeft de man na een uur zwemmen "gered" en aan boord genomen. Daar werd duidelijk dat zijn maatje nog in de Noordzee dobberde. Dit heeft de tanker rond 13.00 uur gemeld aan het kustwachtcentrum Den Helder, die gelijk een grote zoekactie startte.

Rond 14.00 uur Kustwachtvliegtuig dat de andere drenkeling op het omgeslagen bootje zat. Deze drenkeling is aan boord van de ‘Zeearend’ genomen, de KNRM reddingboot Kitty Roosmale Nepveu van Scheveningen heeft de drenkeling van de ‘Sten Skagen’ gehaald en naar de ‘Zeearend’ gebracht. De inmiddels per helikopter gearriveerde arts heeft de drenkelingen aan boord onderzocht. Gezien de tijd te water en de lichte onderkoeling zijn de drenkelingen doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Aan deze zoekactie deden  reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij uit Scheveningen, Ter Heijde en Katwijk aan Zee mee alsmede een Defensie helikopter van vliegbasis Leeuwarden. Het Kustwachtvliegtuig, twee Kustwachtvaartuigen en een schip van de Havendienst Rotterdam.

woensdag 24 augustus

Machinist verdronken in graafmachine

In Nieuwerkerk aan den IJssel is woensdag tussen de middag een machinist met een graafmachine te water geraakt. De man zat onder water in zijn werktuig en kon zichzelf niet bevrijden. De drenkeling is gealarmeerde hulpdiensten uit zijn benarde positie bevrijd en gereanimeerd, de man is in de avond overleden aan de gevolgen van verdrinking.

Het slachtoffer van middelbare leeftijd was bezig aan de slootkant met verwijdering van aangroeiende planten en bagger. Door nog onbekende oorzaak is de machine het water in gekanteld en kon de machinist zichzelf klaarblijkelijk niet redden. De hulpdiensten inclusief Trauma Team waren met veel man en materiaal naar de Iersestraat gekomen om de man te bevrijden en reanimeren. Hij is met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht.

dinsdag 23 augustus

6-jarige jongen gereanimeerd na bijna verdrinking

Erm - Een jongen van 6 jaar is maandagmiddag bewusteloos uit het water gehaald bij het Ermerstrand. Een zwemmer zag dat de jongen uit Hoogeveen stil dreef in het water met zijn gezicht onder water. De zwemmer heeft de jongen naar de kant gebracht.

Aan de kant werd door andere bezoekers gelijk gestart met reanimatie waar het jongetje na enige tijd weer van bijkwam. De drenkeling is met spoed naar het Scheper ziekenhuis in Emmen gebracht, De traumahelikopter werd afbesteld. Met de 6-jarige drenkeling blijkt het redelijk te gaan.

maandag 22 augustus

18-jarige jongen verdronken in de Waal

NIJMEGEN -  Maandagmiddag is in de Waal bij Nijmegen een 18-jarige jongen vermist. Getuigen zagen de jongen vanaf een verhoging aan het eind van een rivierkrib te water springen en niet meer bovenkomen. De jongen hoorde bij een groep die vervolgens om 14.30 uur alarm sloegen toen de jongen niet meer boven water kwam.

Via 112 zijn de hulpdiensten gealarmeerd die ter plaatse kwamen met schepen, aan de zoekactie deden schepen van het KLPD, Rijkswaterstaat en brandweer mee. Ter plaatse heersen stromingen van tussen de 3 en 7 knopen waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat hij met de stroom is meegevoerd. Men heeft tot 18.00 uur gezocht vanaf de plaats te water raken tot enkele mijlen stroomafwaarts, helaas zonder resultaat. Dinsdagochtend zal het KLPD met sonar uitgeruste schepen laten zoeken naar het lichaam.

maandag 22 augustus

70-jarige man verdronken bij Lemmer

Lemmer - zondagmiddag is een 70-jarige man verdronken in het IJsselmeer nabij het Lemmer strand. Om vier uur zondagmiddag is de man gaan zwemmen op het strand bij de Plattedijk, toen hij niet op het gebruikelijke tijdstip thuis kwam heeft de familie via 112 alarm geslagen.

Na een korte intensieve zoektocht werd de man drijvend met zijn gezicht in het water gevonden nabij een strekdam. Snel was de Lemster man aan wal waar men heeft gereanimeerd, helaas zonder resultaat. Men vermoed dat de man onwel werd en daardoor is verdronken.

maandag 22 augustus

Verdronken in Heemraadsingel

Rotterdam - Maandagochtend vroeg is door een vroege passant een lichaam gevonden in de Heemraadsingel. De passant rapporteerde dit aan de politie die gelijk actie ondernam.

De politie heeft ervoor gezorgd dat het lichaam van de 58-jarige Rotterdammer zonder vaste woon- of verblijfplaats werd geborgen en stelt een onderzoek in naar de toedracht. Het is niet bekend hoe lang het lichaam al in het water heeft gelegen.

maandag 22 augustus

Zeiljacht gezonken na aanvaring

LEMMER - Zondagmiddag kreeg het kustwachtcentrum Den Helder om 14.40 uur melding van een overvaren zeiljacht dat zonk bij Lemmer. Onmiddellijk werden door het kustwachtcentrum de hulpdiensten gealarmeerd. De drie drenkelingen zijn door andere bootjes en hert binnenschip uit het water gehaald.

De Duitse binnenvaarde ' Esmée' heeft in de buurt van Lemmer een zeiljacht doen zinken na aanvaring. De drie drenkelingen zijn door De reddingboot van Lemmer overgenomen en naar de wal gebracht. Een van de drenkelingen moest door naar het ziekenhuis omdat deze water had binnengekregen. De waterpolitie zal nader onderzoek doen hoe dit ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

zondag 21 augustus

Kanoėr verstrikt in water-planten

DEN HAAG - Zaterdag is een kanoer in problemen raakte in het water. De kano van de man sloeg om en het lukte hem niet te eskimoteren. De man kon zich uit zijn kano bevrijden maar raakte verstrikt in de hevige plantengroei in het water.

De man slaagde er niet in zichzelf te bevrijden uit de kluwen plant. Hij heeft door omstanders hulpdiensten laten alarmeren. Het waren brandweerduikers die de man hebben bevrijd van de waterplanten en op het droge hebben geholpen. De man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

zaterdag 20 augustus

Vader met kinderen overboord na explosie vlet

Vinkeveen -  Aan boord van een houten vlet nabij de jachthaven van Vinkeveen is brand ontstaan na een explosie. Het scheepje was net weggevaren bij het tankstation voor de watersport in de haven. De eigenaar sprong gelijk met zijn kinderen het water in en zwommen naar de wal.

De gewonde drenkelingen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, op wat lichte brandwonden na is het trio er goed vanaf gekomen, De brandweer kwam ter plaatse met een blusbootje om het vuur te doven. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de explosie, vermoed word dat de explosie verbang houd met de brandstofinname kort hiervoor.

vrijdag 19 augustus

Duitse zeeman vermist op de Noordzee

Den Helder - Den Helder rescue kreeg vrijdagmiddag rond 13.00 uur bericht van het Duitse Kustwachtcentrum dat het schip 'Samskip Express’ om 12.35 uur een opvarende miste. Het schip voer op dat moment in Duitse wateren. De zeeman was voor het laatst gezien rond 05.30 uur toen het schip boven Texel naar het Oosten koerste.

De kustwacht heeft met het vaartuig de 'de Visarend' en het vliegtuig gezocht rond de route (track) die het schip die ochtend heeft gevaren. Dit heeft geen resultaat mogen opleveren. Om 16.30 uur is besloten de zoekactie te beėindigen omdat er een lange tijd verstreken is met zeewater rond de 17° Celsius. Bij deze omstandigheden heeft men geen overlevingskans meer. Alle schepen in het gebied is verzocht scherp uit te kijken naar de man.

vrijdag 19 augustus

59-jarige man verdronken in Twentekanaal

Donderdagmorgen rond 07.30 uur is in het Twentekanaal het lichaam gevonden van een 59-jarige Hengeloėr. De man werd gevonden tijdens maaiwerkzaamheden aan de oever.

De man is vrijwel zeker verdronken, de politie gaat wel onderzoek doen naar de exacte oorzaak. Men gaat onderzoeken of iemand de man heeft gezien op woensdagavond of donderdagochtend vroeg tussen zijn huis en het Twentekanaal ter hoogte van het grasbroek.

donderdag 18 augustus

Belgische man verdronken in Hulst

HULST - Vanmorgen is door passanten in een watergang bij het Bolwerk van Hulst het dode lichaam van een Belgische man aangetroffen in het water. De voorbijganger die het lijk zag drijven in het water heeft direct de politie gewaarschuwd.

In eerste instantie was niet duidelijk of het een mens of pop was. De politie heeft ervoor gezorgd dat het lichaam werd geborgen,  Onderzoek wees uit dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. . Het stoffelijk overschot  betrof een 63-jarige man uit het Vlaamse Londerzeel.

 

donderdag 18 augustus

Belgische duiker aangespoeld op dijk

Zeeland - De vermiste Belgische duiker die sinds zondag 7 augustus was vermist is aangetroffen. Dijkwerkers troffen het lichaam woensdagmorgen rond 07.00 uur aan tegen een dijk, bijna 2 kilometer Oost van de plaats van vermissing.

De Belgische duikinstructeur verdronk 7 augustus nadat hij aan boord wilde klauteren van een schip en terug in het water viel. Sinds zijn vermissing is alles in het werk gesteld om het lichaam van de man te vinden. Later is gezocht met het landelijk dregteam en specialisten van de marine met sonarapparatuur. Helaas zonder resultaat. Ook nu blijkt een lichaam na 10 dagen boven water te komen en aan te spoelen.

dinsdag 16 augustus

Verdronken in Edense vijver

In het Proosdijpark aan de Veenderweg in Ede is dinsdag het lichaam gevonden van een verdronken persoon. Een parkbezoeker zag een lichaam drijven in de Victoria Vesta vijver en heeft de autoriteiten ingelicht.

De politie heeft zorg gedragen voor het bergen van lichaam. Tevens zal er onderzoek worden ingesteld hoe de man te water is geraakt en waardoor hij verdronken kan zijn.

maandag 15 augustus

Duitse vrouw onderkoeld in zee aangetroffen

Een Duits echtpaar dat met hun bootje in Den Helder nabij Fort Harssens afgemeerd lag heeft een bizar avontuur achter de rug. Maandagochtend rond 03.00 uur heeft de man ontdekt dat zijn vrouw was verdwenen en schakelde hulpdiensten in. Hierop werd een grote zoekactie gestart.

De zoekactie werd gestart in de omgeving van het schip vanwaar de vrouw de vermist was. Even over zevenen meldde een vaartuig dat zij 6 mijl Oost van Den Helder een vrouw uit het water hebben gehaald die zich vasthield aan een boei. De KNRM reddingboot 'Joke Dijkstra' van Den Helder heeft de vrouw opgehaald en rond 08.30 uur aan wal gebracht. De vrouw is naar het Gemini ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Over de toedracht tast ieder nog in het duister.

maandag 15 augustus

Drie jongens van 12 gooien 6-jarig meisje in water

In Haren (Groningen) hebben zondagmiddag drie ongeveer 12 jaar oude jongens een Harens meisje van 6 van de schommel geplukt en in de naastliggende vijver gegooid.

Het meisje was tussen 16.30 uur en 17.00 uur aan het schommelen in de speeltuin aan het vijverpad. Zonder iets te zeggen hebben de bengels haar vastgepakt en in het water gegooid. Het meisje was erg ontdaan door het voorval maar is "gelukkig" verder niet verwond. De politie wil graag in gesprek gaan met de jongens en hun ouders als zij opgespoord zijn, opvallend kenmerk van het trio dat een jongen opvallend langer was dan de andere twee.

zondag 14 augustus

Reanimatie en drie overlevenden bij auto te water

Bij Schagerbrug is zaterdagavond rond 11.00 uur een auto met vier inzittende op zijn kop in het kanaal terecht gekomen. De 25-jarige bestuurder uit Schagen moest door duikers worden bevrijd uit de auto. De man was bijna verdronken en moest ter plaatse worden gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De overige drie drenkelingen, een Poolse man en vrouw, beiden 20 jaar en een man van 23 uit Spijkenisse zijn ter controle naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht.

zondag 14 augustus

Vrouw verdronken bij scootmobiel ongeval

In het Groningse Spijk is zaterdagavond het lichaam van een 63-jarige vrouw aangetroffen in een sloot.

De vrouw was in de voormiddag op pad gegaan en toen het de familie veel te lang duurde voor de vrouw thuiskwam sloeg men alarm. De politie heeft een grote zoekactie getart waarbij ook burgernet werd ingeschakeld. Uiteindelijk was het een helikopter van de politie die de vrouw in de sloot vond. Hulpdiensten hebben iets later het lichaam van de vrouw geborgen. Men vermoed dat zij onwel is geworden en daardoor in het water is beland.

vrijdag 12 augustus

Man verdronken bij Parksluizen

In de Schie bij de Rotterdamse Parksluizen is vrijdagochtend het stoffelijk overschot geborgen van een man. De eigenaar van een plezierjacht heeft donderdagavond iemand zien zwemmen in de schie die hij even later onder water zag gaan en niet meer bovenkomen.

De direct gewaarschuwde hulpdiensten begonnen gelijk naar de man de zoeken. Duikers zochten op de bodem van de Schie, helaas zonder resultaat. Na ruim een uur, de kritieke grens voor overleven onder water werd de zoektocht gestaakt.  Duikteams met sonar apparatuur zochten vrijdagochtend verder in de Schie. Na een uurtje zoeken heeft men de man op de bodem gevonden waarna hij geborgen is. De politie weet nog niet wie de man is en hoe hij heeft kunnen verdrinken.

vrijdag 12 augustus

Nederlander Jan Doek in Lago Maggiore gevonden

Amsterdam - Het lichaam van de vermiste Nederlander Jan Doek is donderdagavond aangetroffen op de bodem van het Lago Maggiore. Het lichaam werd waargenomen door een duiktoestel met sonar. Hierop hebben reddingwerkers het lichaam geborgen.

de 44-jarige Enschedeėr Jan Doek werd sinds dinsdagmiddag vermist in het Italiaanse Lago Maggiore. De man bleek naar zijn kinderen te gaan zwemmen, die op het meer met een bootje aan het spelen waren. Waardoor hij verdronken is zal nog worden onderzocht.

vrijdag 12 augustus

Loodsjol slaat om op zee, 4 man te water

8 mijl Noordwest van Schouwen-Duiveland is donderdagavond rond 18.45 uur een loodsjol omgeslagen. Aan boord bevonden zich 4 medewerkers van Loodswezen Nederland die allen te water raakte.

Het omslaan is mogelijk veroorzaakt door de heftige zee en harde wind, bij een verkeerde hoge golf ging het mis en sloeg het vaartuig om. Het loodsvaartuig Mirfak heeft de drenkelingen opgevist, de jol is later met een loodstender naar de haven gebracht.

De drenkelingen werden afgehaald met KNRM reddingboot van Breskens die was gealarmeerd voor man over boord. De drenkelingen zijn in de haven van Vlissingen door ambulancepersoneel nagekeken, Twee van hen moesten voor controle naar het ziekenhuis op verdenking van ingeslikt water

woensdag 10 augustus

Nederlander mogelijk verdronken in Lago Maggiore

Amsterdam - de 44-jarige Enschedeėr Jan Doek word sinds dinsdagmiddag vermist in het Italiaanse Lago Maggiore. De familie Doek genoot in het dorp Maccagno van hun vakantie.

Op het moment dat Jan vermist werd was het schitterend mooi weer, weinig wind en het meer was spiegelglad. Vermoedelijk heeft de man naar zijn kinderen willen zwemmen die op het meer met een bootje aan het spelen waren. Jan Doek is drie kwartier uit het oog geweest voordat zijn vermissing door vrouw en kinderen werd vastgesteld.

Het is mogelijk dat hij kramp heeft gekregen door een koude stroming en verdronken is. De hulpdiensten hebben professioneler opsporingsapparatuur laten komen om de modderige bodem wwar sterke stromingen heersen af te zoeken.

woensdag 10 augustus

8-jarig meisje levenloos van zwembadbodem gehaald

Stadskanaal - Een 8-jarig meisje uit Oisterwijk is door twee zwemmers van de bodem gehaald in een zwembad in Stadskanaal.

De twee zwemmers aarzelden geen moment toen zij het meisje op de bodem zagen liggen en doken onmiddellijk de drenkeling op. Zij brachten het meisje naar de kant waar het zwembadpersoneel  gelijk begonnen met beademen en reanimatie. Het opgeroepen traumateam nam de reanimatie van het over waarna het meisje uiterst kritiek met de traumahelikopter naar het ziekenhuis is gebracht.

Directeur Weggeman van zwembad Pagecentrum wist nog niet te vertellen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Op het moment van het ongeluk was het erg rustig in het zwembad te noemen. Er zal nader onderzoek plaatsvinden hoe dit heeft kunnen gebeuren.

woensdag 10 augustus

8-jarige jongen te water bij Noordpier Ijmuiden

IJMUIDEN -  Dinsdagavond is aan de Noordkant van de pier in IJmuiden een 8-jarige jongen te water geraakt. Waarschijnlijk meegeholpen door de harde wind viel het ventje te water. Een klein geluk was dat hij vlakbij een trap te water kwam waar hij zich aan kon vastklampen.

De reddingsbrigade van IJmuiden was snel bij de drenkeling en kon het geklede mannetje vlot in de boot krijgen. Hierop zijn zij naar de steiger aan de Reyndersweg gevaren waar de drenkeling werd overgedragen aan het ambulance personeel. Voor de zekerheid werd de drenkeling naar het ziekenhuis vervoerd omdat hij tekenen vertoonde van lichte onderkoeling.

dinsdag 09 augustus

Dode man in water Schinkel

Amsterdam - Voorbijgangers hebben dinsdagmiddag bij de Zeilbrug tussen de Sloterkade en Schinkelkade een stoffelijk overschot zien drijven. Hierop hebben zij de politie en hulpdiensten gewaarschuwd. Waarschijnlijk is de man te water geraakt en verdronken.

Ter plaatse is het stoffelijk overschot door brandweerduikers geborgen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de aangetroffen man en hoe lang de man al in het water kan hebben gelegen. Ook word onderzoek gedaan naar de toedracht van te water raken.

dinsdag 09 augustus

Alweer! Pomp hotel zwembad Alanya zorgt dat 11-jarig meisje verdrinkt

Alanya - Voor de kinderen van Michael en Monique zijn het de twee mooiste weken van het jaar, eindelijk vakantie, zon en water aan de Turkse Riviera. 10-jarige Manuel en Melanie van 11 houden ervan om in het water te ravotten en spelen. Nu leeft Melanie niet meer, zij werd in het ondiepe gedeelte van 1.10 meter (kinderbad) onder water vastgezogen aan het waterrooster van de glijbaan en verdronk.

De kinderen verblijven de halve dag in het water van het zwembad en Melanie is dol op onder water zwemmen en spelletjes. Moeder waarschuwt de kinderen nog niet te wild te doen en uit te kijken dat er niemand op je hoofd springt. Alle goede zorgen ten spijt kwam het onheil ditmaal van onder water in het 1.10 meter diepe bad.

Tijdens het onderwater zwemmen kwam ze het aanzuigrooster voor de glijbaan tegen en bleef hangen. Gezien de verwondingen van het meisje moet ze zich uit alle macht hebben verzet tegen het aanzuigrooster, helaas tevergeefs. Vermoedelijk na enige tijd stopte de aanzuigpomp en kwam het levenloze meisje bovendrijven.

Haar been zag zwart en blauw en moeder Monique begint gelijk met mond op mond beademing. Na enige tijd lijkt Melanie haar moeder aan te kijken, maar dan sluiten de ogen, voor eeuwig.

Het blijkt dat de beveiliging niet goed werkt. De Hotelmanager heeft onmiddellijk maatregelen genomen om de pomp beter te beveiligen en het aanzuigrooster te veranderen.

maandag 08 augustus

Viertal van bijna gezonken Valk gered

Almere - Een zeilboot van een zeilkamp  uit Almere is maandagmiddag volgelopen met water en bijna gezonken. Doordat het zeilschip, een 'valk' uit het roer liep kwam er een grote golf water binnen en kwam deze door binnenkomende golven water steeds dieper te liggen. Daar het schip dreigde te zinken heeft de zeilinstructrice besloten het zeilschip tegen een dijk bij Zeewolde aan te varen.

De KNRM werd tegen 17.00 uur gealarmeerd en heeft met 2 boten de vier zeilers (allen met reddingvest), waaronder twee kinderen van het schip en de dijk gehaald. De drenkelingen zijn in de haven van Bunschoten aan wal gebracht. De daar aanwezige havenmeester heeft de drenkelingen onder de warme douche gezet en van droge kleding voorzien. De kinderen maken het goed en het zeilkamp gaat gewoon door.

zondag 07 augustus

55-jarige Belgische duiker vermist in Oosterschelde

Gorishoek - De vermiste duiker is een 55-jarige inwoner van het Belgische Oostmalle. De vermissing kwam binnen nadat hulpdiensten eerder op de dag op zoek waren naar 2 afgedreven duikers. deze zijn inmiddels zelfstandig aan land gekomen.

De hulpdiensten waren al aan het inpakken toen de schipper van een "duik"schip aankwam met de mededeling dat er een duiker was "verdronken" ter hoogte van Scherpenisse. Het betreft een duikinstructeur die net met een leerling bovenkwam. De duikleerling heeft aan boord kunnen klimmen, de 55-jarige Belgische duikinstructeur viel weer in het water en bleef onder.

Rond 14.00 uur is besloten de grote zoektocht te staken omdat reėle overlevingskans bij 2 uur onder water niet mogelijk is. Maandag zet het KLPD het landelijk dregteam in om naar het lichaam van de man te zoeken

zaterdag 06 augustus

Man uit water gered na val van pier

IJmuiden - Vrijdagnacht heeft de KNRM reddingboot 'Koos van Messel' een man uit het water gered. De man lag aan de binnenkant van de Noordpier en heeft ongeveer 25 minuten in het water gedobberd.

Aan boord van de KNRM reddingboot leek de gezondheidstoestand van de man in eerste instantie in orde. Omdat de man 25 minuten in het water heeft gelegen en onderkoeling op de loer ligt is voor de zekerheid een ambulance besteld om de drenkeling te controleren.

maandag 01 augustus

Boot gezonken bij explosie op Alkmaardermeer

AAR -  Meerdere mensen, waaronder kinderen, zijn gewond geraakt na een explosie op een plezierjacht op het Uitgeestermeer nabij het eiland De Woude  (Noord-Holland).

Het zou gaan om twee volwassenen en vier kinderen die brandwonden hebben opgelopen en naar het ziekenhuis zijn gebracht. Er waren tussen de 10 en 15 personen aan boord, aldus de politie. Andere jachten schoten te hulp om mensen uit het water te halen.

Een speedboot, die tussen twee andere bootjes lag, zou zijn ontploft toen een naastgelegen boot de motor startte om naar de haven te varen. In totaal waren er 15 mensen betrokken bij het ongeluk: 8 volwassenen en 7 kinderen. Het aantal gewonden is nog niet bekend. De speedboot, die net buiten de jachthaven lag, is gezonken.

maandag 01 augustus

Hondenredster gered

Tjuchem -  De brandweer is maandagmiddag in Tjuchem uitgerukt voor een vrouw te water, .het hondje van de vrouw was van het erf van hun woning weggelopen en in de nabijgelegen sloot beland.

Toen de vrouw de hond in de sloot zag liggen, aarzelde zij geen moment en sprong het dier achterna om hem van de verdrinkingsdood te redden. Het lukte de vrouw echter  niet meer om op het droge komen. Duikers  moesten er aan te pas komen om de twee op het droge te helpen. De vrouw is na onderzoek op de plek van het incident naar huis gebracht.

maandag 01 augustus

Kleuter uit sloot gehaald

APPINGEDAM -  Een peuter van 2,5 jaar is zondag gewond geraakt toen het kind in een sloot in Appingedam viel. Het kind werd door omstanders uit het water tussen de Bieslaan en de Klaverstraat gehaald.

De kleuter is door ambulancepersoneel onderzocht en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Het is nog onbekend hoe het kind in de sloot terecht is gekomen.